Ενημέρωση: Αναρχικός πρόσφυγας τραυματίας από σφαίρα μπάτσου

Σάββατο προς Κυριακή πρωί της 14ης Ιουλίου 2019, ένας αναρχικός πρόσφυγας τραυματίστηκε από σφαίρα μπάτσου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ ματ και αναρχικώνστην γειτονιά των Εξαρχείων.

post image

« Αισθάνθηκα ένα έντονο κάψιμο στο μπράτσο μου και στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Έπειτα όμως όταν είδα το αίμα άλλαξα γνώμη.

Καθάρισα το αίμα από το μπράτσο μου και συνέχισα τον αγώνα εναντίον των μπάτσων. Το σώμα μου ήταν ζεστό, όμως μετά απο λίγο το μπράτσο μου άρχισε να πονάει όλο και περισσότερο και δεν μπορούσα να κουνήσω το χέρι μου πια.

Οι σύντροφοι με έφεραν σπίτι, έπλυναν και έδεσαν την πληγή μου. 'Ηταν ένα τραύμα από πλαστική σφαίρα, που κατά τύχη δεν έσπασε κόκκαλα.

Η Ελληνική φασιστική κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία πριν λίγες μέρες,υποσχέθηκε να καταστρέψει την αντίσταση στα Εξάρχεια και να κάνει τη γειτονιά όμοια με κάθε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Προειδοποιούμε το Ελληνικό καθεστώς ότι ακόμα και αν μας σκοτώσουν όλους/ες , δεν θα καταφέρουν να καταστρέψουν την ίδια την εξέγερση, διότι η εξέγερση είναι η ιδέα μας για τον κόσμο που θέλουμε και οι ιδέες δεν καταστρέφονται. »

Πέρυσι τον Ιούλιο οι έλληνες μπάτσοι απήγαγαν τον ίδιο σύντροφο και τον βασάνισαν. Κατα τη διάρκεια του ξυλοδαρμού έσπασε ένα κόκκαλο στη μέση και τραυματίστηκε σοβαρά το ένα του πλευρό.

(https://athens.indymedia.org/post/1590371/).

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License