[ΗΠΑ] Δολοφονία 69χρονου αναρχικού κατά την διάρκεια δράσης απέναντι σε ιδιωτικό κέντρο κράτησης μεταναστών

Ελεύθερη Μετάφραση από https://crimethinc.com/2019/07/14/on-willem-van-spronsens-action-against-the-northwest-detention-center-in-tacoma-including-the-full-text-of-his-final-statement ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

post image

Στις 13 Ιουλίου, ο 69χρονός αναρχικός Willem Van Spronsen δολοφονήθηκε από τους μπάτσους όταν προσπάθησε να σαμποτάρει το στόλο των λεωφορείων που εξυπηρετούν το Βορειοδυτικό κέντρο Κράτησης, μια ιδιωτική εγκατάσταση κράτησης μεταναστών. Η τελική δήλωσή του, που αναπαράγεται παρακάτω, αναφέρει ότι έδρασε ως απάντηση στις συνεχείς επιδρομές και τις απελάσεις που διεξήγαγαν η Customs Immigration Customs and Enforcement (ICE). Ένα χρόνο ακριβώς πριν στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης λάμβανε μέρος μια απεργία πείνας και έτσι για επετειακούς λόγους επέλεξε να δράσει εκείνη τη μέρα. Μπορείτε να διαβάσετε μια λίστα με άλλες πράξεις αντίστασης που έχουν συμβεί στο Βορειοδυτικό Κέντρο κράτησης εδώ.

Καταλαβαίνουμε γιατί ο Willem Van Spronsen αποφάσισε να δώσει τη ζωή του για να σταματήσει την καθημερινή βία που διαπράττεται κατά των ανθρώπων που δεν έχουν χαρτιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι οι επιδρομές του ICE στοχοποιούν τους φίλους και τους γείτονές μας, τους ανθρώπους που έχουν ζήσει και δούλεψαν μαζί μας για χρόνια ή και δεκαετίες. Η ευαλωτότητα των μακροχρόνιων ατόμων χωρίς έγγραφα ως υπερ-εκμεταλλεύσιμη τάξη βοήθησε τους δισεκατομμυριούχους, όπως ο Donald Trump, να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο από ό, τι θα μπορούσαν να έχουν με νομικά μέσα. Για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα, οι καπιταλιστές γυρίζουν τότε στους άλλους εργαζόμενους που εκμεταλλεύονται και τους λένε ότι η φτώχεια και οι κακοτυχίες που βιώνουν είναι το λάθος εκείνων που είναι φτωχότεροι και περισσότερο καταπιεσμένοι από αυτούς. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο κυνική στρατηγική.

Η ανομοιογένεια των δικαιωμάτων μεταξύ των "με χαρτιά" και των "χωρίς χαρτιά" είναι ένα κατασκεύασμα - ακριβώς όπως η ανομοιογένεια στην αξία που οι Ναζί κατασκεύασαν μεταξύ των Εβραίων και των και των υπόλοιπων εθνών ήταν ένα κατασκεύασμα. Και οι δύο είναι απλές εφευρέσεις. δεν έχουν καμία εγγενή ύπαρξη παρά μόνο ως ένα μέσο για μια ισχυρή ομάδα να δικαιολογήσει τη βία εναντίον μιας λιγότερο ισχυρής ομάδας. Εκείνοι που δικαιολογούν την υπακοή στο νόμο ως αγαθό από μόνο του, βρίσκονται δίπλα στους Ναζί, των οποίων οι νόμοι καταδίκασαν εκατομμύρια στα στρατόπεδα θανάτου, για να μην αναφέρουμε τους ρατσιστές που ψήφισαν το νόμο περί φυγοδικών δούλων και τους νόμους Jim Crow στον αμερικανικό νότο.Οι νόμοι είναι μόνο κατασκευές. Δεν έχουν αξία από μόνοι τους. Συχνά χρησιμεύουν για να νομιμοποιήσουν την αδικία που οι άλλοι άνθρωποι θα έπρεπε να αναλάβουν δράση για να αντιταχθούν.https://twitter.com/PerilousPrisons/status/1150462720392781825

Όσο περισσότερο επιτρέπεται στους υποστηρικτές της ρατσιστικής βίας να νομιμοποιήσουν τις επινοημένες έννοιες όπως η δουλεία και η ταυτότητα του πολίτη, τόσο μεγαλύτερη είναι η βία που θα διαπράξουν, συμπεριλαμβανομένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και μαζικής εξόντωσης. Έχουμε δει αυτό πριν, στη Ναζιστική Γερμανία και αλλού, και το βλέπουμε πάλι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χιλιάδες θάνατοι που συμβαίνουν στις παραμεθόριες περιοχές και οι χιλιάδες που έχουν δολοφονηθεί από την αστυνομία είναι απλώς μια πρόγευση του τι είναι δυνατό.

Από την άποψη αυτή, οι Εβραίοι, οι οποίοι πραγματοποιούν αποκλεισμούς εναντίον του ICE, καταβάλλουν λογικές προσπάθειες για να αποτρέψουν την επανάληψη των ίδιων αδιανόητων αδικιών που διαπράχθηκαν εναντίον των προγόνων τους - όπως ακριβώς ο Willem Van Spronsen, ο οποίος μεγάλωσε μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο ΙΙ, έκανε τη λογική απόφαση ότι ήρθε η ώρα να καταπολεμηθεί η άνοδος του φασισμού όπως ακριβώς έκαναν οι άνθρωποι τη δεκαετία του 1920, τη δεκαετία του 1930 και τη δεκαετία του 1940.

Εάν περισσότεροι άνθρωποι είχαν επιλέξει να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της άνοδου του φασισμού στην Ιταλία και τη Γερμανία, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και με αυτόν θα είχαν σωθεί εκατομμύρια και εκατομμύρια ζωές. Μην πείτε κανείς ότι είναι "βίαιο" να επιτεθεί στην υποδομή του ICE και των μισθοφόρων που το διατηρούν. Η πραγματική βία είναι η συνενοχή των Καλών Αμερικανών που δεν κάνουν τίποτα καθώς οι γείτονές τους εξαφανίζονται, όπως και οι καλοί Γερμανοί που επιλέγουν να αγνοήσουν τι έγινε με τους γείτονές τους τη δεκαετία του 1930.

Κάθε μέρα, οι μισθοφόροι σε όλο τον κόσμο διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην υπηρεσία της ατζέντας των πλουσίων και ισχυρών, υπακούοντας άτακτα τις παραγγελίες, σπαταλλώντας την ικανότητά τους να σκέπτονται λογικά, να αισθάνονται συμπόνια, να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο απλά για να αυξήσουν τον πλούτο και τη δύναμη των τυράννων που τους χειραγωγούν. Ο Willem Van Spronsen επέλεξε να σκεφτεί για τον εαυτό του. Έλαβε προσωπική ευθύνη και έκανε ό, τι μπορούσε για να θέσει τέρμα σε αυτό που αναγνώρισε ως αδικία. Δεν χρησιμοποίησε την άμυνα της Νυρεμβέργης για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του με τον τρόπο που κάνει κάθε αστυνομικός και φύλακας.

Από αυτήν την άποψη αυτό που έκανε ήταν ηρωικό

Συνιστούμε τη δήλωση σχετικά με τη δράση του Willem Van Spronsen, που δημοσιεύτηκε από την La Resistencia, μια οριζόντια συλλογικότητα αποτελούμενη από άτυπους μετανάστες και Αμερικανούς πολίτες με έδρα το Tacoma της Ουάσινγκτον και το μνημείο που δημοσίευσαν οι Αναρχικοί του Puget Sound.

"Όποιος είναι αποφασισμένος να κάνει τους σκοπούς του πράξη δεν είναι θαρραλέος άνθρωπος. Είναι απλώς ένα άτομο που έχει διευκρινίσει τις ιδέες του, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι άσκοπο να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να παίξει το ρόλο που τους έχει ανατεθεί από το κεφάλαιο στην παράσταση ...Με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιούν τους εαυτούς τους ως ανθρώπινα όντα. Αυτοί συνειδητοποιούν τη χαρά. Η βασιλεία του θανάτου εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια τους. "

Αλφρέντο Μπονάνο

Ακολουθεί η τελική δήλωση του Willem Van Spronsen

Υπάρχει λάθος και υπάρχει σωστό.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση εναντίον των δυνάμεων του κακού.

Ο κακός λέει ότι μια ζωή αξίζει λιγότερο από μια άλλη.

Ο κακός λέει ότι η ροή του εμπορίου είναι ο σκοπός μας εδώ.

Ο κακός λέει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους λαούς που θεωρούνται "λιγότεροι" είναι απαραίτητα.

Η υπηρέτρια του κακού λέει ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα πρέπει να είναι πιο ανθρώπινα.

Προσοχή στον κεντρώο.

Έχω σπασμένη καρδιά ενός πατέρα

Έχω ένα σπασμένο σώμα

Και έχω ένα ακλόνητο αποτροπιασμό για την αδικία

Αυτό με φέρνει εδώ.

Αυτή είναι η σαφής μου ευκαιρία να προσπαθήσω να κάνω μια διαφορά,

θα ήμουν ανυπόμονος να περιμένω μια πιο προφανή πρόσκληση.

Ακολουθώ τρεις δάσκαλους:

Don Pritts, ο πνευματικός μου οδηγός. "Η αγάπη χωρίς δράση είναι απλά μια λέξη."

John Brown, ο ηθικός μου οδηγός. "Αυτό που χρειάζεται είναι δράση!"

Emma Goldman, πολιτικός μου οδηγός. "Αν δεν μπορώ να χορέψω, δεν θέλω να είμαι στην επανάσταση σου".

Είμαι ένα κεφάλι στο ονειροπόλο σύννεφο, πιστεύω στην αγάπη και την λύτρωση. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε.

Είμαι χαρούμενα επαναστατική. (Όλοι θα έπρεπε να διαβάζαμε την Emma Goldman στο σχολείο ) (Πρέπει όλοι να κοιτάμε τις φωτογραφίες των ήρωων του YPG, θα πρέπει να παρασυρθούμε και να πιστεύουμε ότι τα όνειρά μας είναι δύνατα)

Σε αυτές τις μέρες οι φασιστές χούλιγκαν κυνηγάν τους αδύνατους στους δρόμους μας, στο όνομα του κράτους ή υποστηριζόμενοι και υπερασπιζόμενοι από το κράτος.

Σε αυτές τις μέρες των πολύ αποδοτικών στρατοπέδων κράτησης / συγκέντρωσης και μάχης πάνω στη σημασιολογία,

Σε αυτές τις ημέρες της απελπισίας, της άδειας αναζήτησης και της άδειας λαχτάρας,

Ζούμε σε ορατό ανερχόμενο φασισμό. (Το λέω ορατό, διότι εκείνοι που δίνουν προσοχή βλέπουν ότι επιβιώνει και ευδοκιμεί κάτω από την προστασία του κράτους εδώ και δεκαετίες. [Βλέπε Howard Zinn, Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.] Τώρα ακολουθεί αδιάκοπα την ατζέντα του με ανοιχτή και πλήρη συνεργασία από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο φασισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες του κράτους εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων και με δικά σας έξοδα. Ποιος ωφελείται; Jeff Bezos, Warren Buffet, Elon Musk, Tim Cook, Bill Gates, Betsy de Vos, George Soros, Donald Trump και πρέπει να συνεχίσω; Επιτρέψτε μου να το πω ξανά: οι πλούσιοι πραγματικά σκάβουν την κυβέρνηση (κάθε κυβέρνηση παντού, συμπεριλαμβανομένων των "κομμουνιστικών" κυβερνήσεων), επειδή κάνουν τους κανόνες για τους πλούσιους για να γίνονται πλουσιότεροι.

Απλά.

Μην το ξανασκεφτείτε.

(Εσείς πατριώτες στο πίσω μέρος, παρακολουθείτε;)

Όταν ήμουν αγόρι, στη μεταπολεμική Ολλανδία, αργότερα στη Γαλλία, το κεφάλι μου γεμίζει με ιστορίες για την άνοδο του φασισμού στη δεκαετία του '30. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα είμαι ένας από εκείνους που στέκονται αμέτοχοι δίπλα σε ανθρώπους την ώρα που τους ξεριζώνουν και τους φυλακίζουν οι φασίστες. Δεν χρειάζεται να τους κάψουν τους καριόληδες, αλλά θα μείνουν δίπλα τους χωρίς να κάνουν τίποτα;

Αυτή είναι η δοκιμασία της θεμελιώδους πίστης μας στην πραγματική ελευθερία και η ευθύνη μας ο ένας στον άλλο. Αυτή είναι και κάλεσμα προς τους πατριώτες, για να αντισταθούν σε αυτήν την τραγωδία ενάντια σε όλα όσα κρατάτε ιερά. Σας ξέρω. Ξέρω ότι στις καρδιές σας, βλέπετε την ατιμία σε αυτά τα στρατόπεδα. Ήρθε η ώρα και για σας να αντισταθείτε στα χρήματα που τραβούν τις χορδές κάθε μαριονέτας που προσποιείται ότι μας αντιπροσωπεύει.

Είμαι ένας άνθρωπος που σας αγαπά όλους και αυτή τη γη που γυρίζει τόσο πολύ που θα εκπληρώσω την παιδική μου υπόσχεση στον εαυτό μου να είμαι ευγενής.

Εδώ είναι, σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα κέρδη εταιριών.

Εδώ είναι, στο Brown και στους ανυπόταχτους φίλους που φοβούνται να δείξουν τα πρόσωπά τους από το φόβο που έχουν από την αστυνομία / migra / Proud Boys / το αφεντικό / beckies ...

Εδώ είναι, ένας πλανήτης σχεδόν εξαντλημένος από την απληστία της αγοράς.

Είμαι άσπρος και μαύρος στοχαστής.

Τα στρατόπεδα κράτησης είναι βδέλυγμα.

Δεν στέκομαι άπραγος.

Δεν θα έπρεπε να πω τίποτα περισσότερο από αυτό.

Άφησα στην άκρη τη σπασμένη καρδιά μου και θεραπεύομαι με τον μόνο τρόπο που ξέρω..με το να είμαι χρήσιμος.

Διαχωρίζομαι αποτελεσματικά από τον πόνο μου ...

Και χαίρομαι για αυτό το έργο.

(Για όσους επιβαρύνονται με τα συντρίμμια από τις πράξεις μου, ελπίζω ότι θα αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το βάρος.)

Εδώ είναι, ένας πλανήτης σχεδόν εξαντλημένος από την απληστία της αγοράς.

Είμαι άσπρος και μαύρος στοχαστής.

Τα στρατόπεδα κράτησης είναι βδέλυγμα.

Δεν στέκομαι άπραγος.

Δεν θα έπρεπε να πω τίποτα περισσότερο από αυτό.

Άφησα στην άκρη τη σπασμένη καρδιά μου και θεραπεύομαι με τον μόνο τρόπο που ξέρω..με το να είμαι χρήσιμος.

Διαχωρίζομαι αποτελεσματικά από τον πόνο μου ...

Και χαίρομαι για αυτό το έργο.

(Για όσους επιβαρύνονται με τα συντρίμμια από τις πράξεις μου, ελπίζω ότι θα αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το βάρος.)

Στους συντρόφους μου:

Λυπάμαι που θα χάσω την υπόλοιπη επανάσταση.

Σας ευχαριστώ για την τιμή να με πάρετε στις πλάτες σας.

Δίνοντάς μου χώρο για να είμαι χρήσιμος, να αισθάνομαι ότι εκπληρώνω τα ιδανικά μου, υπήρξε το πνευματικό αποκορύφωμα της ζωής μου.

Κάνοντας ό, τι μπορώ για να βοηθήσω στην υπεράσπιση των πολύτιμων και θαυμάσιων ανθρώπων μου είναι μια πλούσια εμπειρία για να περιγράψω.

Τα τρανς συντρόφια μου με μεταμόρφωσαν, εδραιώνοντας την πεποίθησή μου ότι θα οδηγηθούμε σε ένα ονειρεμένο μέλλον από εκείνους που περιθωριοποιούνται περισσότερο. Το έχω ονειρευτεί τόσο ξεκάθαρα που δεν έχω καμία λύπη που δεν θα δω πως θα είναι. Σας ευχαριστώ που φέρατε τόσο μακρυά.

Είμαι antifa. Στέκομαι με τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο που ενεργούν από την αγάπη της ζωής σε κάθε μετάθεση. Σύντροφοι που καταλαβαίνουν ότι πραγματική ελευθερία σημαίνει ελευθερία για όλους και μια ζωή που αξίζει να την ζεις.

Η μουσική του σύντροφου https://archive.org/details/emma-durutti---the-audio-manifesto/05+diode.mp3

Εικόνες:


post image

Λείπει από τη μετάφραση το τελευταίο κομμάτι:

«... Μην αφήσετε τους πράκτορες της ηλίθιας κυβέρνησης να ξωδέψουν χρήματα "ερευνώντας" γι' αυτό (το συμβάν της εμπρηστικής επίθεσης και της δολοφονίας). Είχα ριζοσπαστικοποιηθεί στο μάθημα πολιτεύματος στα 13 μου, όταν διδαχτήκαμε για τo κολλέγιο των εκλεκτόρων. Ήταν σ' αυτό το σημείο που αποφάσισα ότι το status quo μπορεί να είναι ένα χάρτινο οικοδόμημα. Μελετώντας περεταίρω επιβεβαιώθηκα θετικά. Συνιστώ να μελετάτε!

Δεν συνδέομαι με καμία οργάνωση, έχω αποσυνδεθεί από οποιαδήποτε οργάνωση διαφωνεί με τις επιλογές τακτικής μου.

Το ημιαυτόματο όπλο που χρησιμοποίησα ήταν ένα φτηνό, κατασκευασμένο σε σπίτι, μη κατατγεγραμμένο "φάντασμα" AR-15, με έξι γεμιστήρες. Ενθαρύνω τους συντρόφους και τους επερχόμενους συντρόφους να οπλίσουν τους εαυτούς τους. Τώρα είμαστε υπεύθυνοι να υπερασπιστούμε το λαό από το αρπακτικό κράτος. Αγνοήστε το νόμο οπλίζοντας τους εαυτούς σας, αν έχετε την πολυτέλεια που είχα.»

(Το γραφιστικό είναι από το ίδιο άρθρο. Οι φωτογραφίες από την αναδημοσίευση στο IT'S GOING DOWN)

Εικόνες:

από AK47 20/07/2019 2:54 πμ.


post image

Ο επαναστάτης αναρχικός Willem Van Spronsen:

- με τιμές μάρτυρα, όπως στη Rojava

- με τους Rednecks, τις ένοπλες αντιφασιστικές πολιτοφυλακές

- ένας απ' όλους, στους δρόμους του αγώνα

- και στα κρατητήρια

- μουσικός

- ζωγράφος

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τους νεκρούς της τάξης μας, στα σύνορα, στις φυλακές, στα κάτεργα, στις μάχες της αντίστασης

από o 20/07/2019 12:06 μμ.


Μια ερωτηση συντροφε. Εγω ηξερα οτι redneckes ειναι τα αντικομμουνιστικα "κοκκινοπα βλαχαδερα" που αρεσκονται να εχουν σκλαβους στα αγροκτηματα τους, να φορυν τη σημαια του νοτου και να ειναι ρατσιστες. Υπαρχουν και αντιφασιστες rednecks.δηλαδη;ευχαριστω.

από antifa 22/07/2019 2:01 πμ.


Αντιφασιστικη αντιρατσιστικη ενοπλη οργανωση που φτιαχτηκε το 2016 στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιουν το redneck γιατι αρχικα ο ορος αναφεροταν στους φτωχους εργατες γης που ο ηλιος εκαιγε το πισω μερος του λαιμου τους. Μετα αποδοθηκε στους United Mine Workers, ριζοσπαστικο σωματειο (απο τα ιδρυτικα των Βιομηχανικων Εργατων του Κοσμου) του οποιου τα μελη φορουσαν κοκκινα μαντιλια στο λαιμο.

Πηγη: www.redneckrevolt.org

Η φαση με τον Νοτο στις ΗΠΑ ειναι αρκετα περιπλοκη, στα 70ς υπηρχε αντιρατσιστικη οργανωση που συνεργαζοταν με τους Μαυρους Πανθηρες, που λεγοταν Young Patriots (Νεαροι Πατριωτες) και ειχαν για συμβολο τη σημαια της Συνομοσπονδιας. Εχοντας υποψιν πως οι αναφορες σε "rednecks", "white trash"κλπ χρησιμοποιουνται κυριως απο και καλα "προοδευτικους" "αριστερους" φιλελεδες, και πως το Δημοκρατικο Κομμα των ΗΠΑ φτιαχτηκε αρχικα απο μελη της Κου Κλουξ Κλαν και ηταν υπερ της δουλιας, μονο ως αποπειρες αποποιησης του παρελθοντος τους μπορουν να εκληφθουν, καθως και (συμφωνα με τους Redneck Revolt) χαντακωσης των κατωτατων στρωματων της (εν προκειμενω λευκης) εργατικης ταξης του Νοτου

από c@stor 23/07/2019 12:30 μμ.


https://www.redneckrevolt.org/

Εδώ ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα που έχουν δημιουργηθεί, για να βρεις περαιτέρω πληροφορίες.

Από όσο καταλαβαίνω/γνωρίζω γίνεται μία προσπάθεια να γίνει reappropriate ο όρος redneck. Αξίζει επίσης να παρακολουθήσεις κανείς το debate μεταξύ α/α ομάδων στις ΗΠΑ για το θέμα της οπλοκατοχής.


Στο ντοκυμαντέρ "Ludlow: Οι ελληνοαμερικάνοι στον πόλεμο του άνθρακα" (που έχει παιχτεί σε πολλούς κινηματικούς χώρους, πρόσφατα στην κατάληψη GARE), αναφέρεται ότι κατά την ένοπλη εξέγερσή τους οι ανθρακορύχοι (μετανάστες) φορούσαν κόκκινα μαντήλια κι ότι από εκεί προέρχεται ο όρος redneck. Οι σύγχρονες ένοπλες αντιφασιστικές δομές δηλώνουν ότι το μαντήλι έρχεται από αυτήν την παράδοση.

Μια ακόμα αναφορά για τους σύγχρονους Rednecks.

Άρθρο σχετικό με την ένοπλη αυτοάμυνα (το παράδειγμα και η ανάλυση ενός βορειοαμερικάνου αναρχικού): Η βία ως ένας τρόπος ζωής: μια αναρχική ανάλυση του ελέγχου πυροβόλων όπλων και της κρατικής εξουσίας στις ΗΠΑ


post image

https://athens.indymedia.org/post/1599700/

I promised myself that I would not be one of those who stands by as neighbors are torn from their homes and imprisoned for somehow being perceived as lesser...

I’m a man who loves you all and this spinning ball so much that I’m going to fulfill my childhood promise to myself to be noble...

Keep the faith! All power to the people! Bella ciao...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License