Ανταπόκριση από την εργατική παρέμβαση αλληλεγγύης στα Leroy Merlin, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου


post image

Αφότου ενημερωθήκαμε για τη δίωξη του συντρόφου Γ.Α. εργαζόμενου στα Leroy Merlin και τη στοχοποίησή του με βάση με την ενεργό συνδικαλιστική του δράση ως απεργού, ως αλληλέγγυου στους συναδέλφους του, ως μέλος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ως συντρόφου και αγωνιστή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, πραγματοποιήσαμε εργατική παρέμβαση έξω από το κατάστημα σε ολόκληρη τη διάρκεια της βάρδιας του συντρόφου, με πανό και συνθήματα. Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε μέσα και έξω από το μαγαζί σε εργαζόμενες και εργαζόμενους από το εν λόγω και τα γύρω καταστήματα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Την Παρασκευή 12/7/19 στο κατάστημα της LEROY MERLIN στην οδό Πειραιώς υπήρξε ένα συμβάν “απλής απόπειρας κλοπής”. Η εταιρεία ασφαλείας OVIT προχώρησε με μεθόδους πειθαναγκασμού στη στοχοποίηση εργαζόμενου στο κατάστημα, επιχειρώντας να τον παρουσιάσει ως συνεργό.

Η στοχοποίηση αυτή συνδέεται με την ενεργό και ανιδιοτελή συνδικαλιστική του δράση ως απεργού, ως αλληλέγγυου στους συναδέλφους του, ως μέλος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ως αγωνιστή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Παράλληλα η εταιρεία OVIT και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Δρίβας πρωτοστάτησε στον εκβιασμό και στην τρομοκράτηση δύο ανθρώπων που υποδείχτηκαν ως αυτουργοί της “απόπειρας κλοπής”. Ακόμα και μετά την επίλυση της διαφοράς, επιχείρησε να κρατήσει παράνομα τα δύο άτομα επιδιώκοντας να τα παραδώσει ως τρόπαια στην ΕΛΑΣ.

Έκτοτε με μεθοδεύσεις των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους μετατρέπεται η κατηγορία για τον έναν από πλημέλημμα της “απλής κλοπής” σε κακούργημα της “ληστρικής κλοπής”, με σκοπό την προφυλάκισή του. Πρόκειται για ξεκάθαρη εκδικητική στάση του κράτους απέναντι σε έναν αναρχικό αγωνιζόμενο άνθρωπο, ο οποίος έχει διωχθεί και στο παρελθόν λόγω της ενεργής πολιτικής του δράσης στα πλαίσια του αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Η μεθόδευση αυτή αποκαλύπτεται ξεκάθαρα με την αυθαίρετη και δόλια κατηγορία εμπλοκής και του συναδέλφου που εργάζεται στο κατάστημα καθώς με βάση την απλή μαρτυρική του κατάθεση, η εισαγγελέας Αγγελούδη του απαγγέλει την κατηγορία της “απλής συνέργειας σε ληστρική κλοπή” αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψής του.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία μεθόδευση κράτους και αφεντικών.

Θα υπερασπιστούμε τους συναγωνιστές μας, την ενεργή εργατική δράση στους χώρους δουλειάς, στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του LEROY-MERLIN να υπερασπιστούν τον συνάδελφο,

Καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο, άνεργη και άνεργο, φοιτήτρια και φοιτητή να συσπειρωθεί σε εργατικά σωματεία, συνελεύσεις βάσης και γειτονιάς παίρνοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους στα χέρια τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Εργαζόμενοι/ες, άνεργες/οι, εργατικές συλλογικότητες και συνελεύσεις, αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License