ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ CIPOG-EZ

Αυτή την ώρα, αργά τη νύχτα του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2019, πολλά ένοπλα κομάντος της ναρκοπαραστρατιωτικής ομάδας «Los Ardillos» πολιορκούν την κοινότητα Tula Guerrero.

post image

20 Ιουλίου 2019

Από το Ιθαγενικό και Λαϊκό Συμβούλιο του Guerrero Emiliano Zapata καταγγέλλουμε ότι αυτή την ώρα, αργά τη νύχτα του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2019, πολλά ένοπλα κομάντος της ναρκοπαραστρατιωτικής ομάδας «Los Ardillos» πολιορκούν την κοινότητα Tula Guerrero. Η ένοπλη επίθεση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ώρες και οι πυροβολισμοί δεν σταματούν. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των αδελφών που έχουν τραυματιστεί ή δολοφονηθεί.

Για το λόγο αυτό, απαιτούμε μετ’ επιτάσεως την άμεση παρέμβαση των τοπικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών προκειμένου να αποφευχθεί η σφαγή. Ζητάμε από τις εγχώριες και διεθνείς οργανώσεις αλληλεγγύης και από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να απαιτήσουν την άμεση παρέμβαση του μεξικανικού κράτους για να αποφευχθεί η σφαγή των αδελφών μας ιθαγενών nahua της κοινότητας Tula.

Με εκτίμηση

Ιθαγενικό και Λαϊκό Συμβούλιο του Guerrero – Emiliano Zapata

Εικόνες:

από κ 21/07/2019 10:05 μμ.


Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί το βρήκα με ημερομηνία δημοσίευσης 2017

https://www.indybay.org/newsitems/2017/06/16/18800183.php

Μπορεί να γίνει μια επικοινωνία με indybay να το διασταυρώσουμε;

από Elotro 23/07/2019 6:40 μμ.


Η ειδηση ειναι απολυτως εγκυρη.Το εθνικο ιθαγενικο κογκρεσο εχει κανει εκκληση για βοηθεια προς ολους.Διασταυρωμενο απο το enlace zapatista.Παραθετω το λινκ στα ισπανικα https://enlacezapatista.ezln.org.mx/2019/07/22/denuncia-publica-contra-la-represion-y-desprecio-a-los-pueblos-y-comunidades-indigenas-del-cni-cig/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License