[Βόλος] - Συλλήψη 3 μελών της επιτροπής πολιτών Βόλου ενάντια στην κάυση σκουπιδών απο την ΑΓΕΤ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7 ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

post image

Σε σύλληψη τριών μελών της επιτροπής πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, rdf srf προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 25/7) οι λιμενικές αρχές, στο χώρο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η εταιρία. Τα μέλη πήδηξαν την μάντρα του εργοστασίου της ΑΓΕΤ και εισέβαλαν στον χώρο των εργασιών και διέκοψαν με την φυσική τους παρουσία το ξεφόρτωμα σκουπιδιών, ενώ παράλληλα δεκάδες πολίτες ήταν απέξω έπειτα από έκτακτο κάλεσμα της επιτροπής. Ενημερωτικά, πρόκειται για την εκφόρτωση σκουπιδιών προς καύση στην ΑΓΕΤ την 2η μέσα σε μία εβδομάδα από καράβια που έρχονται από Ιταλία. Έχει προηγηθεί μία βδομάδα καθημερινών παρεμβάσεων και παρουσίας δεκάδων πολιτών στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας (Νομαρχία) με απαίτηση να σταματήσει η εκφόρτωση λόγω του ότι δεν τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές. Η πίεση προς την περιφέρεια συμβαίνει καθώς κάτω από συγκεκριμένες νομικίστικες και γραφειοκρατικές προϋποθέσεις μπορεί να βάλει φρένο έστω και προσωρινά στην εκφόρτωση των σκουπιδιών. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης ρίχνει τι ευθηνές στις υπηρεσίες και αυτές με την σειρά τους κωλυσιεργούν να βγάλουν το πόρισμα με αποτέλεσμα και τυπικά η εκφόρτωση να συνεχίζεται παρόλο που στον χθεσινό έλεγχο του κλιμάκιου της περιφέρειας παρουσία του περιφερειάρχη και κάτω από την πίεση της παρουσίας διαδηλωτών, διαπιστώθηκαν παρατυπίες και προφορικά ο ίδιος ανακοίνωσε την παύση της εκφόρτωσης . Είναι ξεκάθαρο πως οι περιφερειακοί άρχοντες , ο προϊστάμενος περιβάλλοντος της Νομαρχίας και οι υπηρεσίες του προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η εκφόρτωση και μετά να νίψουν τας χείρας τους, όπως έγινε και στο παρελθόν. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι ο μόνος που μπορεί να βάλει εμπόδιο στα σχέδια των Βιομηχάνων, των δημαρχαίων, των κυβερνητικών και των περιφερειακών είναι ο κόσμος του Βόλου (και όχι μόνο) με συνεχή παρουσία και επαγρύπνηση. Η πίεση προς τους παραπάνω πρέπει να συνεχίσει να είναι καθημερινή. Δυστυχώς παρά την μαζικότητα των δυό συλλαλητηρίων (πάνω από 7000 Βολιωτών) τον Μάρτη και πέρυσι , η μεταφορά και η καύση σκουπιδιών συνεχίζεται, η μοιρολατρία και οι λογικές της ανάθεσης είναι αυτές που ρίχνουν λάδι στον μύλο των εταιριών. Το ζήτημα της αντίστασης στα σχέδια της ΑΓΕΤ πρέπει να ξεφύγει από τα πλαίσια της facebook-αντίστασης και να βγει στον δρόμο ακόμα πιο μαζικά και με συνέπεια αφού μας αφορά όλους. Ο αγώνας ή θα είναι πολύμορφος και με συμμετοχή ή θα καταντήσει μια γραφική συζήτηση μελλοντικών καρκινοπαθών στα τσιπουράδικα και τα καφενεία του Βόλου. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν έγινε! Αύριο Παρασκευή 25/7 έχει καλεστεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πίεσης στις 13:00 έξω από το κτήριο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας (Νομαρχία) .

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ-LA FARG

ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ , ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License