Τοποθέτηση του YPG International για την Sehid Sara Dorsin

Η Sara Dorsin (Sarah Handelmann) μαρτύρησε στις 7 Απριλίου 2019 από μια τουρκική αεροπορική επιδρομή στα βουνά του Κουρδιστάν. Ήταν διεθνίστρια από τη Γερμανία που προσχώρησε στο ΡΚΚ για να αγωνιστεί για την απελευθέρωση των γυναικών, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ειρήνη. Το YPG International δημοσίευσε μια δήλωση για το πολιτικό της μνημόσυνο, που διοργανώθηκε στις 18 Ιουλίου 2019 στην πόλη Derik της Rojava.

post image

Τοποθέτηση του YPG International για την Sehid Sara Dorsin

Στις 7 Απριλίου του 2019, η Sara Dorsin, κωδικό όνομα της Sarah Handelmann, έπεσε στα βουνά του νότιου Κουρδιστάν από μια αεροπορική επίθεση του φασιστικού Τουκικού κράτους. Πάνω απ' όλα, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους της και θέλουμε να τους πούμε ότι θρηνούμε μαζί τους. Δεν γνωρίζαμε προσωπικά την Shehid Sara, αλλά γνωρίζουμε ότι ήρθε στη Ροζάβα επειδή ήθελε να γνωρίσει και να υποστηρίξει την επανάσταση εδώ. Αυτό που είδε και έζησε εδώ, την οδήγησε να συνεχίσει τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο στις τάξεις του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. Για αυτή την απόφαση, άφησε μεγάλο μέρος της παλιάς ζωής της. Τι ήταν αυτό που την ανάγκασε να κάνει αυτό το βήμα; Ελπίδα! Και η πεποίθηση ότι ο αγώνας μπορεί να είναι επιτυχής. Θα είναι επιτυχής! Η ελπίδα για θεμελιώδεις αλλαγές που τόσο συχνά χάνουμε στον δυτικό κόσμο, ελπίδα που κομμάτι κομμάτι καταστρέφεται, μέχρι να αποδεχθούμε τελικά τον κόσμο της βαρβαρότητας και να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Η Shehid Sara αποφάσισε να μην το αποδεχθεί αυτό. Πείρε την πρωτοβουλία να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και αποφάσισε να αφήσει την επίπλαστη ασφάλεια και ελευθερία της Ευρώπης ώστε να αγωνιστεί για πραγματική δημοκρατία, δικαιοσύνη και ελευθερία. Αν δούμε την επανάσταση εδώ, όταν εξετάζουμε αυτό που σημαίνει αυτή η επανάσταση για τη χώρα και τον λαό εδώ, αυτό που έχει επιτευχθεί εδώ υπό την συνθήκη των συνεχών εμπάργκο και επιθέσεων, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε πολύ καλά την απόφασή της. Η επανάσταση στη Rojava μας δείχνει ότι ένας άλλος κόσμος, ότι μια άλλη ζωή είναι δυνατή. Οι κοινωνικές δομές και οι ιδέες που εφαρμόζονται εδώ μας δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον. Όχι μόνο στο Κουρδιστάν και τη Μέση Ανατολή, αλλά και παγκοσμίως. Ξεπερνάνε όλες τις δυσκολίες και παρά τις συνεχείς επιθέσεις από τις φασιστικές και αποικιοκρατικές δυνάμεις, οι άνθρωποι εδώ παλεύουν με πολλή προσπάθεια και υψηλό ηθικό καθημερινά για να γίνει η ουτοπία πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αγώνας είναι σωστός και δικαιολογημένος. Γνωρίζουμε τι λέει το τουρκικό αλλά και το γερμανικό κράτος. Λένε ότι οι αντάρτες στα βουνά του Κουρδιστάν, που αγωνίζονται ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού που έχει καταπιεστεί εδώ και δεκαετίες, είναι τρομοκρατική οργάνωση. Λένε επίσης ότι οι δυνάμεις άμυνας του λαού YPG και οι δυνάμεις άμυνας των γυναικών YPJ, οι οποίες κατατρόπωσαν το Daesh, αποτελούν μέρος αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης. Για περισσότερα από 40 χρόνια, δικαιολόγησαν τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων συντρόφων και τους βομβαρδισμούς των πόλεων, των χωριών και των αμάχων με αυτό το επιχείρημα.

Δικαιολόγησαν την επέμβαση στο καντόνι του Afrin με αυτό το επιχείρημα καθώς τη δολοφονία ενός παιδιού από τους ελεύθερους σκοπευτές στα σύνορα μεταξύ Ροζάβας και Τουρκίας. Την θερινή περίοδο, πυρπολούνται δεκάδες χιλιάδες εκτάρια σποράς στο όνομα του αγώνα κατά της φερόμενης «τρομοκρατίας» στη Ροζάβα και ολόκληρα δάση έχουν καεί στο Μπασούρ και το Μπακούρ. Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εξόντωσης εναντίον του κουρδικού λαού, υποστηριζόμενη από τα ευρωπαϊκά κράτη, ιδίως τη Γερμανία. Αυτοί που υπερασπίζονται τον λαό ενάντια σε όλα αυτά, όσοι δεν παρακολουθούν ανενεργά το πώς συνεχίζεται αυτό το έγκλημα που καταστρέφει πόλεις και χωριά, χαρακτηρίζονται από τα εμπλεκόμενα κράτη ως τρομοκράτες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αηδιαστικό από αυτό. Επειδή αυτοί που αγωνίζονται εναντίον μιας τάξης που βασίζεται στη βία και στην εκμετάλλευση των ανθρώπων δεν είναι τρομοκράτες, είναι πρότυπα αγωνιστών που κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για να τερματιστεί αυτή η αδικία ακόμα κι αν αυτό κοστίσει τη ζωή τους. Ο αγώνας του κουρδικού λαού είναι δικαιολογημένος επειδή επιδιώκει μια δημοκρατική και ειλικρινή λύση με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Οι έννοιες και οι ιδέες του κουρδικού κινήματος δεν ωφελούν μόνο τον κουρδικό λαό αλλά βασίζονται στη συνύπαρξη όλων των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων της Μέσης Ανατολής και στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι όμορφη απόφαση να δεσμευτεί κανείς σε αυτόν τον αγώνα. Δεν υπάρχουν πολλοί που δρουν σαν την Sehid Sara. Tο θάρρος και η συνέπεια της είναι ένα παράδειγμα για εμάς. Αν τη σκεφτόμαστε τώρα, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε αν ενεργούμε με συνέπεια ή μήπως φοβόμαστε τις πιθανές συνέπειες. Η Sara ήταν διεθνίστρια από τη Γερμανία. Ειδικά στην καρδιά του καπιταλισμού, στην Ευρώπη και τη Γερμανία, είναι πολύ εύκολο να παραδοθεί κανείς στις επίπλαστες ανάγκες, τις απολαύσεις και τους πειρασμούς που μας προσφέρει το σύστημα. Είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι τα πλεονάσματα που έχουμε, ότι όλος ο υλικός πλούτος και η κοινωνική μας ειρήνη βασίζονται στην εκμετάλλευση και καταπίεση όλων των άλλων περιοχών του κόσμου, των γυναικών και της φύσης. Είναι επίσης εύκολο να βλέπουμε μόνο τα δικά μας προβλήματα και, στην καλύτερη περίπτωση, αυτά των φίλων και της οικογένειάς μας, αλλά είναι δύσκολο να εργαστούμε για να αναπτύξουμε μια πραγματική επαναστατική προοπτική. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πολεμήσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Η Sara έκανε την επιλογή της και έφτασε ως το τέλος. Θα πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε αν είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο μονοπάτι ή αν είμαστε πολύ φοβισμένοι για να το κάνουμε. Αν θέλουμε πραγματικά να μνημονεύουμε το μήνυμα και την ιστορία της, υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, γιατί μνήμη σημαίνει μάχη. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα της Sara και των άλλων επαναστατών που έδωσαν τη ζωή τους για τις πεποιθήσεις τους.

 

Sehid Namirin-Sehid Namirin-Sehid Namirin

Biji Serok Apo-Biji Soresa Rojava-Biji Soresa Cihane

Οι μάρτυρες μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα.

 

YPG International

18-7-2019

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License