ΞΥΛΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιούλη, ψηλός-γυμναστηριακός τύπος με εθνικιστικά ταττού στο σώμα του (μαιάνδρους στο δεξί μπράτσο κι έναν ήλιο της Βεργίνας στον αριστερό ώμο) έγινε αντιληπτός να ψωνίζει σε μάρκετ στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Κορίνθου. Μόλις τον αντιληφθήκαμε, κάποιες συντρόφισσες και σύντροφοι κατευθυνθήκαμε έξω απ΄ το κατάστημα, για να τον αντιμετωπίσουμε.

Τη στιγμή που βγήκε απ΄ το μαγαζί κατευθυνόμενος προς το όχημά του -μια λευκή Mercedes- κόσμος από μας έσπευσε να του ξεκαθαρίσει, ότι δε χωράνε φασίστες στην πόλη, πόσο μάλλον όταν επιδεικνύουν ανενόχλητοι τα σύμβολα του μίσους και της θανατοπολιτικής. Εκείνος, με έντονη ''ελαφρότητα'' και ψευτο-παλικαρισμό, επέλεξε να απαντήσει με βρισιές, χωρίς να απαρνείται ούτε στιγμή τα όσα του επιρρίπταμε. Τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά υπήρξαν άμεσα και δραστικά με κατεύθυνση το σώμα του και το πρόσωπο του. Αφού άρπαξε, όσο ξύλο άρπαξε, τον αφήνουμε να σηκωθεί να φύγει φωνάζοντας -παρουσία δεκάδων περαστικών- πως είναι φασίστας και πως στην πόλη που ζούμε δεν ανεχόμαστε να κινούνται φασίστες. Χαρακτηριστικό είναι πως κανένας από τον υπόλοιπο παριστάμενο κόσμο δεν έκανε κίνηση να τον υπερασπιστεί, ούτε λεκτικά ούτε σωματικά.

Με τα πολλά κι έχοντας σαφώς πάρει ο φασίστας το μήνυμα ότι είναι πλέον στοχοποιημένος, μπαίνει στο αυτοκίνητό του να φύγει. Στο σημείο αυτό, μάρσαρε δυο-τρεις φορές και κινήθηκε επικίνδυνα μπρος πίσω με το όχημά του, επιθυμώντας ξεκάθαρα να χτυπήσει με το όχημά του κάποιους από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες. Για κακή του τύχη, δεν κατόρθωσε να χτυπήσει κάποια/κάποιον από μας ούτε και κάποιον από τους άλλους ανθρώπους που ήταν μπροστά και είδαν τον ξυλοδαρμό του.

Ο φασίστας έφυγε με εμφανή καρούμπαλα και μελανιές, παίρνοντας ένα επιτόπιο μάθημα μαχητικού αντιφασισμού, καθώς του επιστράφηκε ένα μέρος της κοινωνικής-ταξικής αντιβίας, απ’ τη συνολική βία που έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει οι φασίστες και οι εθνικιστικές εφεδρείες εις βάρος ανθρώπων της τάξης μας. Είναι δεδομένο ότι θα βρισκόμαστε σε διαρκή αντιπαράθεση και σύγκρουση μαζί τους και οτι θα στήνουμε σθενάρά αντιφασιστικά αναχώματα σε κάθε δημόσιο χώρο και κοινωνικό πεδίο που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι. Θα αντιμαχόμαστε αυτούς, τον ιστορικό τους ρόλο και ότι πρεσβεύουν και υπηρετούν σε δρόμους, γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, μην αφήνοντας το φασιστικό τους δηλητήριο να ποτίσει το κοινωνικό σώμα και τα σύμβολα της ασχήμιας και της μισανθρωπιάς να γίνουν συνήθεια.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΌΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Αναρχικοί/Αναρχικές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License