Συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της 31/6 (αποφυλάκιση Κορκονέα)

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 12:00 δικστήρια Ευελπίδων

Το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιούλη, μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που ήταν η αντανακλαστική απάντηση στην απελευθέρωση του μπάτσου δολοφόνου, τα ματ άρπαξαν, χτύπησαν και μετέφεραν στη γαδα δυο ανθρώπους από τα Εξάρχεια. Τον σύντροφο Βαγγέλη Α. κι ένα παιδί. Στη συνέχεια τους έφτιαξαν ένα κατηγορητήριο. Το Σάββατο 3/7 δικάζεται ο σύντροφος Βαγγέλης Α. στο κτήριο 2 των δικαστηρίων Ευελπίδων.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

Αλληλεγγύη με τους συλληφθέντες.

Συγκέντρωση Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 12:00 δικστήρια Ευελπίδων


Η δίκη αναβλήθηκε για την Παρασκευή 9 Αυγούστου, για να κληθεί ο μπάτσος-μάρτυρας κατηγορίας.

Η αιχμαλωσία των συλληφθέντων είχε αρθεί ήδη από χθες, Παρασκευή.

Οι δυο διώκονται για οπλοφορία (πέτρες!), απόπειρα πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών και αντίσταση (θα ήταν έκπληξη αν έλλειπε αυτή η κατηγορία).

Η κινητοποίηση της Πέμπτης ήταν ένα ισχυρό μύνημα απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς για ισοπέδωση των βάσεων αγώνα. Στο μύνημα που εκτόξευσε η εξουσία με την απελευθέρωση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη, ότι μπορεί πάλι να δολοφονεί ανεμπόδιστα, πλήθος κόσμου απάντησε αυθόρμητα ότι τα κοινωνικά αντανακλαστικά δεν θα τους το επιτρέψουν, ότι δεν ξεχνάμε κι ούτε συγχωρούμε τ' αφεντικά και τα όργανα της καταπίεσης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License