Τελική ενημέρωση από την Ευελπίδων για την σύλληψη αναρχικού πρόσφυγα

Το ανεβάζουμε για λογαριασμό συντρόφων λόγω άμεσης προσβασης στο indymedia athens

Το βράδυ της 12 Αυγούστου ο σύντροφος Άμπτιν Πάρσα δέχθηκε βίαιο έλεγχο από διερχόμενο περιπολικό στα Πατήσια. Μετά από αρκετό ψάξιμο εντοπίσαν πάνω του ένα κοπίδι από χαρτοκόπτη και αυτό ήταν αρκετό για να τον κατηγορήσουν για οπλοκατοχή. Ο σύντροφος στην συνέχεια αρνήθηκε να δώσει αποτυπώματα και έτσι χρεώθηκε και την απείθεια. Από το Α.Τ. Αγ. Παντελεήμωνα μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα η δίκη διεξάχθηκε κατά τις 16:00. Ο σύντροφος δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά άδικο που διώκεται γιατί είχε μαζί του ένα εργαλείο όπως είναι ο χαρτοκόπτης (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να φτιάξει πανό) και ότι η σύλληψη του συνδέεται άρρηκτα με τους συνεχείς ελέγχους που έχουν ρατσιστικά κίνητρα και με την εγκληματοποίηση των μεταναστών, ενώ δήλωσε επίσης ότι πραγματικό έγκλημα απέναντι στη κοινωνία το διαπράττουν οι μπάτσοι που δολοφονούν όπως συνέβη με τον Α. Γρηγορόπουλο. Η έδρα τον διέκοψε όταν προσπαθούσε να τοποθετηθεί πολιτικά, ενώ στη συνέχεια του έκανε ερωτήσεις τύπου ποια είναι η συλλογικότητά του και γιατί έφτιαχνε πανό στο Πολυτεχνείο και εντέλει δήλωσε ότι, τόσο στα δικαστήρια όσο και στην αστυνομία, η συμπεριφορά είναι η ίδια απέναντι και στους έλληνες.

Καταλήγοντας στο ζήτημα της ποινής, η έδρα αναγνώρισε ότι μπορεί να μην ήταν εις γνώση του κατηγορούμενου ότι το κοπίδι από τον χαρτοκόπτη είναι παράνομο και θεωρείται όπλο και έτσι τον απάλλαξε από την κατηγορία της οπλοκατοχής. Αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας του, τελικά έλαβε 3 μήνες φυλάκιση και 180 ευρώ πρόστιμο για την άρνηση της δακτυλοσκόπησης. Ο σύντροφος μαζί με την δικηγόρο του ασκήσαν έφεση και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.

από Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου 13/08/2019 12:54 μμ.


Οποιος θελει να προσελθει μπορει να το κανει διοτι οι δικες μολις ξεκινησε και η υποθεση του συντροφου αργει

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License