Την Παρασκευή στις 16 Ιουνίου, είπαμε το τελευταίο αντίο στο σύντροφο Θάνο Κουτσοχρήστο, που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Με το Θάνο, πρωτογνωριστήκαμε στο πλαίσιο του αντιφασιστικού συντονισμού στις γειτονιές μας και η ουσιαστική πολιτική μας γνωριμία, έλαβε χώρα στο δημαρχείο Νέας Φιλαδέφειας κατά τη διάρκεια της κατάληψης του εν λόγω χώρου, την περίοδο της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.

   Οι πολιτικές-συντροφικές μας σχέσεις, επεκτάθηκαν με τη συμπόρευση σε σωρεία εργατικών-ταξικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών. Η συνεργασία μας, δεν είχε μόνο τοπικό χαρακτήρα αλλά οι δρόμοι μας συναντήθηκαν και σε κεντρικά πολιτικά γεγονότα, σε δυναμικές περιφρουρήσεις, όπως επίσης και στον αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες των Εξαρχείων.

   Ο Θάνος, συνεπής στην οργάνωση του αγώνα με έντονη ταξική και κοινωνική συνείδηση, συμμετείχε ενεργά στο σωματείο βάσης εργαζομένων της Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ όπου εργαζόταν καθώς και στο αυτοδιαχειρζόμενο κοινωνικό στέκι Στέγαστρο στο Γαλάτσι, στη γειτονιά που μεγάλωσε.

   Πιστός στην ιδέα της κοινωνικής επανάστασης και του ελευθεριακού κομμουνισμού, μας υπενθυμίζει πως ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί η μνήμη του, είναι η συνέχιση του αδιάκοπου αγώνα. Κι έτσι πρέπει να γίνει...

 

                                                                                                                                                                     Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License