Είναι ανήθικο να κάνεις παιδιά όσο υπάρχει ο καπιταλισμός

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει άμα οι προλετάριοι(εργαζόμενοι) δεν κάνουν παιδιά. Αυτό σημαίνει δυο πράγματα: οτι είναι ανήθικο να κάνουμε παιδιά που θα ζήσουν στη φρίκη του καπιταλισμού, και οτι το να μην κάνουμε παιδιά είναι ένας τρόπος ταξικού πολέμου ενάντια στους καπιταλιστές διότι έτσι αρνούμαστε να παραδώσουμε νέους σκλάβους στο σύστημά τους.

Πολλοί άνθρωποι χαίρονται όταν κάνουν παιδί, και κατά μεγάλο μέρος αυτή η χαρά οφείλεται σε μια κουλτούρα που έχει καλλιεργηθεί επίτηδες εδώ και πολύ καιρό από το καπιταλισμό και τις ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις. Οι καπιταλιστές χρειάζονται τα παιδιά για να τα εκμεταλλευτούν ως εργάτες, και οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις τα εκμεταλλεύονται ως στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ως μητέρες νέων σκλάβων. Σήμερα μιλάνε για υπογεννητικότητα και δίνουν επιδόματα σε όποιον κάνει παιδιά. Το σύστημα θέλει τα παιδιά μας, γιατί πρέπει εμείς να του τα δώσουμε τόσο εύκολα όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να έχουμε ερωτική απόλαυση χωρίς εγγυμοσύνη;

Σε μια τέλεια κοινωνία δεν θα υπήρχε λόγος να μην κάνουμε παιδιά, αλλά δεν ζούμε σε μια τέλεια κοινωνία, αντιθέτως ζούμε σε μια πολύ άδικη κοινωνία. Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί σκλάβοι του συστήματος. Γι'αυτό το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει οτι είναι καλό να κάνουμε παιδιά. Πόσο καλό όμως μπορεί να θεωρηθεί το να παραδίδεις νέους σκλάβους στο σύστημα; Το παιδί σου θα αναγκαστεί να εργαστεί για τους καπιταλιστές κι έτσι θα υποστεί τη φρίκη του καπιταλισμού, θα ζήσουν την ανεργεία, τη φτώχεια, την καταπίεση στο χώρο εργασίας, θα μείνουν άστεγα, θα αρρωστήσουν και δεν θα έχουν ιατρική φροντίδα κλπ. Πολλά παιδιά θα εξαναγκαστούν να γίνουν στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και θα σκοτωθούν για χάρη των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Πόσο ηθικό είναι να κάνεις παιδιά που ξέρεις οτι θα γίνουν σκλάβοι μέσα στο εκμεταλλευτικό σύστημα; Είναι σίγουρα ανήθικο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Όταν κάνεις παιδιά βοηθάς το καπιταλισμό, πράγμα που σημαίνει οτι ένας τρόπος να πολεμήσεις τον καπιταλισμό είναι να μην κάνεις παιδιά. Αν όλοι οι προλετάριοι (εργαζόμενοι) αρνηθούν να κάνουν παιδιά, τότε ο καπιταλισμός δεν θα μπορεί να βρει νέους εργαζόμενους να εκμεταλλευτεί. Κάποτε οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονταν τη παιδική εργασία στα εργοστάσια, και κάποτε οι ιδιοκτήτες σκλάβων εξανάγκαζαν διά της βίας τους σκλάβους να κάνουν σεξ ή βίαζαν οι ίδιοι σκλάβες ώστε να κάνουν παιδιά που τα χρησιμοποιούσαν ή τα πούλαγαν ως νέους σκλάβους. Σε κάποιες κοινωνίες υπήρχε νομοθεσία με αυστηρές ποινές για όποιον δεν παντρεύονταν. Κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα χρειάζεται παιδιά για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει, κι αυτό σημαίνει οτι η έλλειψη παιδιών είναι απειλή για κάθε εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι καπιταλιστές φοβούνται την υπογεννητικότητα γιατί όσο λιγότεροι είναι οι εργαζόμενοι τόσο λιγότεροι είναι και οι άνεργοι, κι άρα τόσο λιγότερο μπορούν οι καπιταλιστές να πιέσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν μισθούς πείνας. Οι καπιταλιστές έχουν τεράστιο συμφέρον από τη γέννηση παιδιών, εμείς οι εργαζόμενοι όχι.

Το να μην κάνεις παιδιά λοιπόν είναι μια ηθική πράξη, και ταυτόχρονα και μια επαναστατική πράξη. Είναι ηθικό γιατί έτσι δεν δημιουργείς νέους ανθρώπους που θα νιώσουν τη φρίκη του καπιταλισμού. Και είναι επαναστατικό επειδή έτσι στερείς από τους καπιταλιστές τους νέους σκλάβους και νέους ανέργους που χρειάζονται. Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν οι προλετάριοι (εργαζόμενοι) αρνούνται να κάνουν παιδιά.

Κι αν κάποια/ος έχει κάνει ήδη παιδιά; Τότε είναι ηθικό χρέος να τους δώσει όλα τα εφόδια που χρειάζονται ώστε να μπορέσουν να γίνουν μεγάλοι επαναστάτες. Να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν πώς δουλεύει το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και πώς μπορεί να γκρεμιστεί. Και να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν γιατί όταν μεγαλώσουν δεν πρέπει να κάνουν παιδιά.

Όποιος προλετάριος αισθάνεται ανάγκη να μεγαλώσει παιδιά, ας ηιοθετήσει παιδιά που είναι ορφανά. Υπάρχουν πάρα πολλά ορφανά παιδιά που χρειάζονται γονείς.

Το θέμα των παιδιών αφορά εντονότερα τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς το σύστημα χρησιμοποιεί τη μήτρα του σώματός τους για να πάρει το παιδί που θα γίνει μελλοντικός σκλάβος του συστήματος. Είναι λοιπόν και φεμινιστικό ζήτημα καθώς αφορά την γυνακεία απελευθέρωση.

Πρέπει άμεσα η εργατική τάξη να κυρήξει γενική απεργία γεννήσεων, να αρνηθούμε να παραδώσουμε νέους σκλάβους στα γρανάζια του καπιταλισμού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License