Γερμανία: Τέσσερις αναλήψεις ευθύνης

Φρανκφούρτη: Πυρπόληση οχήματος της Siemens σε αλληλεγγύη με τα αναρχικά έγκλειστα συντρόφια | Δρέσδη: Εμπρηστική επίθεση στη μεσιτική εταιρεία Vonovia | Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση στην εταιρεία SPIE σε αλληλεγγύη με τα έγκλειστα συντρόφια | Σαξονία: Εμπρηστική επίθεση σε εργοτάξιο κατασκευής φυλακής

post image

Φρανκφούρτη: Πυρπόληση οχήματος της Siemens σε αλληλεγγύη με τα αναρχικά έγκλειστα συντρόφια

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Κατά τη νύχτα της 12ης προς 13η Αυγούστου, πυρπολήσαμε ένα αμάξι της Siemens στη Φρανκφούρτη, στο Bockenheim.

Η Siemens κερδίζει τα φράγκα της φτιάχνοντας μηχανισμούς κλειδώματος για τις φυλακές, παρέχοντας τεχνολογία επιτήρησης στην Τουρκία, μεταξύ και άλλων χωρών, και αναβαθμίζοντας τα εξωτερικά σύνορα της Frontex και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στέλνουμε χαιρετισμούς στη Lisa που βρίσκεται φυλακισμένη στην Ισπανία, στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, στον Loic, και σε όλα τα υπόλοιπα άτομα που κρατούνται αιχμάλωτα απ’ το Κράτος ή που βρίσκονται στην παρανομία. Είμαστε μαζί σας, με τις σκέψεις μας και τις δράσεις μας, αυτές οι σπίθες ανταρσίας ας διεισδύσουν μέσ’ απ’ του τείχους και τα κάγκελα προς εσάς! Συνεχίζουμε, παρά τις συγκυρίες, ενάντια στην ψευτοειρήνευση του δημόσιου χώρου, μα και για τις στιγμές όπου μπορούμε ακόμη να νιώσουμε την αγάπη και τη λευτεριά.

Για έναν κόσμο δίχως φυλακές, λευτεριά σε όλες τις κρατούμενες και όλους τους κρατούμενους!

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

*

Δρέσδη: Εμπρηστική επίθεση στη μεσιτική εταιρεία Vonovia

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Η Vonovia παραμένει ανεπιθύμητη

13.08.19: Η μεγαλύτερη μεσιτική γκρούπα της Ευρώπης, η Vonovia, αύξησε τα κέρδη της γι’ ακόμη μια φορά μες στο 2018. Η εταιρεία DAX30, με έδρα στο Bochum, είχε τη δυνατότητα ν’ αυξήσει τα κέρδη της σε 1.07 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ εισόδημα, περίπου 38 λεπτά -δηλαδή περισσότερο απ’ το ένα τρίτο- θα κατέληγαν στους μετόχους. Η Vonovia κατάφερε, μ’ αυτόν τον τρόπο, να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο όλο το κομμάτι του κέρδους. Ποιος όμως πληρώνει για τα τεράστια αυτά κέρδη της εταιρείας;

Δεν είναι δα κανα μεγάλο μυστικό, ούτε πρόκειται για νέο που εκπλήσσει, πως (τα κέρδη αυτά) παράγονται με κόστος των ενοικιαστών. Μέσω αμφίβολων διακανονισμών, διορθώσεων, αναβαθμίσεων, το αποτέλεσμα είναι η αύξηση των ενοικίων, κι έτσι η Vonovia πετυχαίνει να παράγει όλο και περισσότερο χρήμα, το οποίο έπειτα διαμοιράζει στους μετόχους της.

Η Vonovia είναι η μεγαλύτερη, αλλά σε καμία περίπτωση η μοναδική μεσιτική εταιρεία στη Γερμανία που αξίζει επίθεση για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους της. Η “Deutsche Wohnen” και η “CG Group” αποτελούν απλώς δυο παραδείγματα.

Μέσω του συνεχούς εξευγενισμού, άνθρωποι εκδιώκονται λόγω των μεσιτικών εταιρειών, και ολόκληρες γειτονιές ρημάζονται. Τα κέρδη αυξάνονται συνεχώς, όπως ακριβώς και τα ενοίκια, αλλά σε πόλεις όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο, η Λειψία ή η Δρέσδη, όπου η τιμή των ενοικίων γνωρίζει μόνο μία κατεύθυνση και τα διαμερίσματα σπανίζουν, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αποφύγουν αυτόν τον εξαναγκασμό και την εκμετάλλευση. Αυτό οδηγεί σε καταστολή και αστεγία. Μόνο η αγορά και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί παίχτες κερδίζουν σ’ αυτό το παιχνίδι.

Να λοιπόν γιατί παλεύουμε: όχι απλά για την πάρτη μας, όχι μόνο για το μίσος μας απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και τέτοιες εταιρείες, μα για καθεμιά που δέχεται εκμετάλλευση, και που εις βάρος της παράγονται κέρδη δισεκατομμυρίων.

Για τους λόγους αυτούς, βάλαμε φωτιά σ’ ένα όχημα της Vonovia στη Δρέσδη, το βράδυ της Τρίτης. Για να δείξουμε στη Vonovia, στην πόλη, μα και στον καθέναν, πως είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε ακόμα να παλεύουμε.

Δυστυχώς, η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές και στα υπόλοιπα οχήματα της Vonovia που βρίσκονταν παραδίπλα, μα θα μάθουμε απ’ αυτό.

Με τη δράση αυτή, στέλνουμε επίσης χαιρετισμούς αλληλεγγύης σε όλες όσες μάχονται για μια απελευθερωμένη κοινωνία και ενάντια στις κατασταλτικές δομές.

Χαιρετισμούς στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου.

Για εσάς.

Για όλ(Α).

Πηγή: AnarchistsWorldWide.noblogs.org/post/2019/08/13/dresden-germany-arson-attack-against-rent-profiteers-vonovia/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

*

Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση στην εταιρεία SPIE σε αλληλεγγύη με τα έγκλειστα συντρόφια

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

Τίποτα δεν ξεχάστηκε.

Ακόμη και δυο χρόνια μετά, δεν έχουμε λησμονήσει τις μέρες και τις νύχτες της συνόδου G20 στο Αμβούργο · την ευφορία στα πρόσωπα των εξεγερμένων, τους τίτλους των ειδήσεων για τις νυχτερινές επιθέσεις που είχαν προηγηθεί, την αισθητή νευρικότητα των αξιωματούχων της επιβολής του νόμου. Θυμόμαστε που ξεκινούσαν καμπάνιες οι οποίες επικεντρώνονταν στο G20 και στον πόθο να συνεχίσουμε τις κοινές μας αναφορές μέσω στοχευμένων επιθέσεων πέραν του μικρού εκείνου χρονικού πλαισίου.

Υπήρξε νηνεμία για πολύ μεγάλο διάστημα μετά τη σύνοδο, ξεπηδούσαν από ‘δώ κι από ‘κεί μερικές πολύ καλές δράσεις που παρέμεναν στο σκοτάδι, μα η επίγνωση της ισχύος μας έμοιαζε νά ‘χει χαθεί πολύ γρήγορα. Χιλιάδες ανταρσίες, εκατοντάδες δράσεις πιο πριν, μα η αλληλεγγύη προς τις κρατούμενες και τους κρατούμενους παρέμεινε περιορισμένη και με βραχεία διάρκεια. Κάπου-κάπου εξακολουθούσαν να δέχονται χαιρετισμούς μέσω προκηρύξεων, μπροστά όμως στις σαρωτικές διαδηλώσεις οι αναφορές αυτές μπορούν μόνο να θεωρηθούν ως κάτι το απειροελάχιστο. Κλείνοντας την πλατφόρμα επικοινωνίας μας στο linksunten, το κράτος ξεπάστρεψε ένα απ’ τα πιο σημαντικά τμήματα της υποδομής μας, και ήλπιζε πως οι επιθέσεις μας θα καταλαγιάσουν. Ξανά εδώ, ήταν ασυνήθιστα ήσυχα για πολύ καιρό, μα οι επιθέσεις μας δε σταμάτησαν.

Τίποτα δεν τελείωσε.

Αμετρίαστα κύματα καταστολής εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις δομές μας, και αποσκοπούν στο να μας κάνουν να φοβηθούμε το τι έπεται αν ορθώσουμε ανάστημα έναντι στο Κράτος. Οι μπάτσοι αναζητούν ακόμη για ψύλλους στ’ άχυρα, ώστε να κατορθώσουν τελικώς να επιδείξουν επιτυχίες, να εντοπίσουν όσες κι όσους τους στερούν τον ύπνο. Τώρα τα media διακηρύττουν πως οι μπάτσοι κατάφεραν μαχαιριά στην καρδιά των αναρχικών. Όμως, οι 3 άνθρωποι που συνελήφθησαν στο παγκάκι του πάρκου, οπλισμένοι με εμπρηστικούς μηχανισμούς, δημιούργησαν ένα νέο σημείο αναφοράς αναμεταξύ μας, και επανέφεραν στη μνήμη μας την εκρηκτική διάθεση της συνόδου.

Φαίνεται πως ο λήθαργος που ακολούθησε τη σύνοδο έχει εξαφανιστεί, και αμέτρητες προκηρύξεις μοναχικών δράσεων και επιθέσεων έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Συμμετέχουμε κι εμείς σ’ αυτό, καθότι μόνον η συλλογική μας οργή, η λαχτάρα μας για έναν κόσμο άλλο κι η αποφασιστικότητα που έρχεται παρέα μ’ αυτά μπορούν να συνοδεύσουν το ταξίδι μας. Στέλνουμε τους φλεγόμενους χαιρετισμούς μας στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, στον Loic και σε όλες τις άλλες κρατούμενες και κρατουμένους!

Όλα συνεχίζονται.

Μέσ’ απ’ την οργή, την αλληλεγγύη και τη συνενοχή, τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε στυλ Αμβούργου κάτω απ’ το μπροστινό δεξί λάστιχο ενός οχήματος της SPIE, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (στμ.: 22/8/2019).

Η εταιρεία SPIE αποτελεί μία απ’ τις πολλές που κερδοσκοπούν απ’ τον εγκλεισμό και την καταπίεση, και το σαμποτάζ στην ιδιοκτησία τους είναι ένας τρόπος να επιτεθούμε άμεσα στην κυριαρχία. Διότι μόνο μέσω συνυπευθύνων όπως η SPIE δύναται να λειτουργεί τούτο το σύστημα.

Με μεγάλη μας ευχαρίστηση έφτασε στ’ αυτιά μας η επίθεση ενάντια στην Telekom AG, μα κι η αναφορά της προκήρυξης σε ανάληψη ευθύνης πού ‘χε κυκλοφορήσει πριν τη σύνοδο.

Οι φλόγες ας χαρίσουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.

Λευτεριά σε όλες και όλους.

Κάποιοι/ες από ένα άλλο παγκάκι του πάρκου.

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

*

Σαξονία: Εμπρηστική επίθεση σε εργοτάξιο κατασκευής φυλακής

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Ragnarok

21.08.19: Βράδυ Δευτέρας, πυρπολήσαμε διάφορα κατασκευαστικά οχήματα στα εδάφη του εργοταξίου για την ανέγερση της φυλακής στη Zwickau-Marienthal. Ένας εκσκαφέας παραδόθηκε ολοκληρωτικά στις φλόγες, ενώ άλλοι τέσσερις εκσκαφείς κι ένας φορτωτής μετωπικής φόρτωσης επλήχθησαν απ’ τη φωτιά μας και κατέληξαν μερικώς άχρηστοι. Θα θέλαμε ν’ αφιερώσουμε τούτη τη δράση στον Loic, στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου και στους 18 της Βασιλείας. Μας λείπουν απ’ το πλευρό μας.

Στη Zwickau-Marienthal, ξεκίνησαν προσφάτως εργασίες για την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου κτιριακού συμπλέγματος εγκλεισμού για τα κρατίδια της Σαξονίας και της Θουριγγίας. Στις αρχές του 2020, ένα τείχος ύψους 6 μέτρων θα περιστοιχίζει μια περιοχή 10 εκταρίων. Το τσιμεντένιο αυτό κτιριακό συγκρότημα, που πρόκειται νά ‘χει ολοκληρωθεί ως το 2024, θα χωράει τότε 820 ανθρώπους εντός των τειχών του. Στα workshops του, περισσότερο απ’ τα δύο/τρίτα των κρατουμένων θα εξαναγκάζονται να δουλεύουν.

Ένας απ’ τους εργολάβους και κερδοσκόπους αυτού του κολοσσιαίου project στη Zwickau είναι η εταιρεία Hentschke Bau GmbH απ’ το Μπάουτζεν. Οι Reichsbürger (ονομασία για τους ακόλουθους ενός αντιδραστικού κινήματος στη Γερμανία, το οποίο πιστεύει στη “Γερμανική Αυτοκρατορία”) και ο ιδιοκτήτης Jörg Drews, δώρησαν 19500 ευρώ στο AfD (ακροδεξιό πολιτικό κόμμα “Alternative for Deutschland”) το 2017, καθιστώντας εαυτόν ως έναν απ’ τους μοναδικούς και μεγαλύτερους χορηγούς του κόμματος κατά τη διάρκεια της εκλογικής του καμπάνιας. Επιπλέον, ο Drews παρίσταται σε events και διαδηλώσεις του Κινήματος Ταυτοτισμού (1), διοργανώνει ακροδεξιά events εκ μέρους της εταιρείας του, είναι μέλος του “We are Deutschland” απ’ το Μπάουτζεν, και στηρίζει το ακροδεξιό περιοδικό “Denkste Mit?”. Δεν προκαλεί και καμιά ιδιαίτερη έκπληξη το ότι οι φασίστες γουστάρουν που ο Drews στηρίζει την κατασκευή φυλακών, και μπορεί ακόμη να γεμίζει τις τσέπες τους με φράγκα.

Η έναρξη της κατασκευής της φυλακής στη Zwickau-Marienthal τοποθετείται μόλις λίγους μήνες μετά το άνοιγμα της νέας Σαξονικής Φυλακής Απελάσεων στη Δρέσδη και την επέκταση της Φυλακής της Λειψίας. Παρά το προβλεπόμενο μέγεθός της, οι εχθροί της ελευθερίας κλαίγονται για ακόμα περισσότερες φυλακές, κι έτσι τρέχουν ήδη συζητήσεις για ένα επιπρόσθετο κτίριο στη Θουριγγία. Επιπλέον, όλο και περισσότερες φυλακές ορθώνονται παντού, όπως η σχεδιαζόμενη φυλακή απελάσεων στην Glücksstadt στη Schleswig Holstein, η φυλακή στο Rottweil στην Baden Württemberg, η φυλακή νεολαίων στο Billwerder στο Αμβούργο, η φυλακή στο Klagenfurth στην Αυστρία, και η φυλακή απελάσεων Bässlergut II στη Βασιλεία.

Η φυλακή είναι ένας απ’ τους θεσμούς που αναδεικνύει τελείως ξεκάθαρα τον παραλογισμό της κοινωνίας μας. Η αξία της ιδιοκτησίας τοποθετείται ψηλότερα από κάθε άλλη, ακόμα και πάνω από αυτήν της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Υπηρεσία Στατιστικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταξινομεί τα εγκλήματα σε μία και μοναδική κατηγορία, ως “πράξεις που βλάπτουν ή στοχεύουν να βλάψουν κάποιο άτομο, πράξεις σεξουαλικής βίας και πράξεις βίας κατά ιδιοκτησίας”. Τεράστιος αριθμός κρατουμένων κατηγορούνται για επιθέσεις κατά ιδιοκτησίας. Περίπου 30 με 40% των εγκλείστων εκτίουν κράτηση υπό εναλλακτικούς όρους, διότι αδυνατούσαν να αποπληρώσουν πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί. Ακόμη κι άνθρωποι που έχουν εκπέσει στην ανέχεια σε προχωρημένη ηλικία, δεν προστατεύονται απ’ το να πρέπει να χωθούν στη φυλακή στα 70 τους για φοροδιαφυγή. Δυστυχώς, το παρατηρούμε αυτό ξανά και ξανά στις εφημερίδες. Η κοινωνία στην οποία ζούμε γεννά τη φτώχεια και μας διαχωρίζει σε από-τα-πάνω και από-τα-κάτω. Η απόπειρα να ξεφύγουν απ’ τη φτώχεια, καταλήγει για πολλούς σε αποκλεισμό απ’ την κοινωνία. Είναι ένα εργαλείο των ισχυρών για να μας διατηρούν υπό επιτήρηση. Ενόσω κάποιοι κερδίζουν εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι τους ανθρώπους και το περιβάλλον, ή κερδοσκοπώντας επί της τροφής και της στέγασης, κάποιες άλλες αποκαλούνται εγκληματίες επειδή απαλλοτρίωσαν τα όσα τους αρνείται η καπιταλιστική κοινωνία.

Για να συντηρηθεί τούτος ο κόσμος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, το Κράτος χρειάζεται τη δυνατότητα ν’ απαλλαχθεί απ’ όσες εξεγείρονται ενάντια στις αδικίες του. Η καταστολή στρέφεται έναντι όσων αυτομολούν απ’ το σύστημα, όσων αναζητούν έτερους τρόπους ζωής κι επιβίωσης, όσων ξεγλιστρούν απ’ τον έλεγχο και την καταπίεση, ή όσων εξεγείρονται απέναντί της. Όταν η επιτήρηση κι ο έλεγχος δεν κρίνονται πια αποτελεσματικά, η κατάληξη είναι η αποστέρηση της ελευθερίας, η απομόνωση απ’ την κοινωνία, παρέα με σωματική και ψυχολογική βία.

Η κοινωνία μας στηρίζει, απαιτεί και ενισχύει αυτήν την αθλιότητα. Ζούμε σ’ έναν κόσμο όπου τα κέρδη των λίγων καθορίζουν τις ζωές μας, και όπου η αυτονομία συνεχώς εγκληματοποιείται. Σ’ έναν τέτοιο κόσμο, κανείς δεν είν’ ελεύθερος.

Η ευθύνη για τον μαζικό εγκλεισμό των ανθρώπων συνοδεύεται κι απ’ την πεποίθηση πως αυτό θα τους επανεντάξει στην κοινωνία. Ισχυρίζονται πως όντως προσπαθούν να τους επανεντάξουν στην κοινωνία. Η πραγματική λειτουργία του συστήματος εγκλεισμού, όμως, είναι να διαλύσει μέχρις εσχάτων τα πρόσωπα που έχασαν τον δρόμο, και να καταληστεύσει την αυτονομία τους. Η δύναμη της θέλησής τους, η οποία και εναντιώνεται στην καπιταλιστική κανονικότητα, οφείλει να καταστραφεί. Για να το πράξει αυτό, η φυλακή καταφεύγει σε διάφορα κατασταλτικά και “μη” κατασταλτικά μέτρα. Με υπαίθρια κράτηση, με ημερίσιες άδειες, με υφ’ όρων αποφυλάκιση και με μια πιο ανθρώπινη εγκατάσταση με ελευθερία κινήσεων, βρίσκεται μονίμως κανείς υπό την απειλή να φυλακιστεί αν δε συμπεριφέρεται σα νά ‘χει συμμορφωθεί. Σε κλειστή κράτηση, οι παροχές παρακρατούνται και, σε περίπτωση κακής συμπεριφοράς, αποσύρονται. Για μεμονωμένα εξεγερμένα πρόσωπα, υπάρχει η απομόνωση – 23 ώρες μόνα σ’ ένα κελί, και 1 ώρα προαυλισμού. Επιπροσθέτως, μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση επισκεπτηρίων, ώστε να πρέπει να διαβείς μονάχος σου τον δρόμο. Η πλήρης αυτή απομόνωση στοχεύει να ρημάξει σωματικά και ψυχολογικά το άτομο. Αν κανείς δεν υποκύπτει πλήρως, μπορεί να του επιβληθεί επ’ αόριστον κράτηση για λόγους ασφαλείας, όπως συνέβη και με τον σύντροφό μας Thomas Meyer-Falk (2).

Το να μιλάμε για κοινωνικοποίηση στα πλαίσια της αιχμαλωσίας είναι σκέτο ανέκδοτο, λαμβάνοντας υπόψιν την απομόνωση στην οποία βρίσκονται οι κρατούμενοι. Η βία του Κράτους απέναντι στα ανθρώπινα όντα είναι εδώ πιο άμεση απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη μορφή κυριαρχίας. Σε καθεστώς πλήρους ετερονομίας, η λήψη αποφάσεων για υπακοή ή ξεσηκωμό πρέπει νά ‘ναι θέμα δευτερολέπτων. Η εξέγερση τιμωρείται άμεσα. Η αποστέρηση της ελευθερίας αποτελεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- αναγκαιότητα για τη διατήρηση της εξουσίας.

Για εμάς, το να μαχόμαστε κατά των φυλακών, σημαίνει να μαχόμαστε διαρκώς κατά της άτεγκτης αυτής πραγματικότητας που μας εγκλείει κάθε μέρα, ακόμα και στον έξω κόσμο. Σημαίνει να πολεμάμε για μια ζωή αυτόνομη και δίχως κυριαρχία, να στεκόμαστε εμπόδιο σε κάθε εξουσία και καταπίεση, και να επιτιθόμαστε σ’ όλες τις δομές, τους θεσμούς και τους μηχανισμούς που τις συντηρούν. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο θεσμικές και κοινωνικές δομές και κατασκευές, όπως το Κράτος και τις επιχειρήσεις, τις θρησκείες και την εκμεταλλευτική λογική, ή τον ρατσισμό και τις υπάρχουσες έμφυλες σχέσεις, αλλά επίσης και τις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις που βασίζονται στην απληστία, τον φθόνο και τον ανταγωνισμό.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη επίθεση ως συνεισφορά στην επερχόμενη Διεθνή Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τα Έκλειστα Αναρχικά Συντρόφια (3). Οι καρδιές μας πάντα βρίσκονται παρέα μ’ όσες κι όσους πρέπει να μείνουν πίσω απ’ τα τείχη των εχθρών μας, και με όσες κι όσους έπρεπε να την κάνουν απ’ το κοντινό τους περιβάλλον, επειδή (το κράτος) κάνει τα πάντα για ν’ απλώσει πάνω τους τα άπληστα χέρια του.

Οι φλεγόμενες καρδιές δεν μπορούν να φυλακιστούν!

Λευτεριά σ’ όλες τις κρατούμενες και όλους τους κρατούμενους!

(A)

Αυτόνομο Κομάντο Thomas Meyer-Falk

(1) Κίνημα της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας: Ρατσιστικό κίνημα εμφορούμενο από μια αντίληψη που στοχεύει στην ανάδειξη μιας ευρωπαϊκής πολυ-εθνικής ταυτότητας, που εμπεριέχει αποκλειστικά και μόνον τις χώρες που ιστορικά ανήκουν στην Ευρώπη. Οι ρίζες του ανέρχονται στο 2002 στη Γαλλία, με ιδρυτές πρώην μέλη του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν, της Action Francaise και έτερων ακροδεξιών κομμάτων και ομάδων.

(2) https://prisonersolidarity.com/prisoner/thomas-meyer-falk

(3) http://ragnarok.squat.gr/2019/08/21/%ce%91%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%ce%95%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1/

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License