Νέα μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις | Θεσσαλονίκη


Σε συνέχεια της συνέλευσης για την αλληλεγύη και την υπεράσπιση των καταλήψεων και με βάση τα χθεσινά γεγονότα στο Κ*ΒΟΞ καλούμε σε νέα μικροφωνική συγκέντρωση το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 19.00 στην Καμάρα. NO PASARAN ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ Κ*ΒΟΞ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ Κατειλημμένοι χώροι, πολιτικές συλλογικότητες και σύντροφοι-ισσες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με την εισβολή ενός στρατού κατοχής Εκαμιτών και διμοιριών ΜΑΤ και την εκκένωση τεσσάρων κατειλημμένων χώρων, τη σύλληψη 3 καταληψιών, την προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών και το ξεσπίτωμά τους από τις καταλήψεις στέγασης, είναι η πρώτη κύρια πράξη μίας πολεμικής επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που έχει αναγγελθεί εδώ και καιρό από τα εξουσιαστικά επιτελεία, και που προλειάνθηκε με την συστηματική στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος και όσων αγωνίζονται από τους γκαιμπελίσκους των ΜΜΕ.

Της επιχείρησης αυτής, είχε προηγηθεί η ψήφιση αντεργατικών μέτρων, η κατάργηση του ασύλου, η ενίσχυση της ρατσιστικής νομοθεσίας απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κατασταλτικές κινήσεις ενάντια σε κατειλημμένους χώρους στην Αθήνα και στα Γιάννενα. Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση, πατώντας επάνω στα πεπραγμένα και της προηγούμενης διακυβέρνησης, ξεδίπλωσε την ατζέντα των επόμενων ετών και επισημάνθηκαν οι βασικοί εχθροί της, οι εχθροί κάθε κυβέρνησης: Αναρχικοί, αγωνιστές, μετανάστες και εργάτες. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων.

Η χρεωκοπία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, η διαρκής αναπαραγωγή και εμβάθυνσης της σήψης του, συνεπάγεται κλιμακούμενους αποκλεισμούς και αμέτρητη βία για τους φτωχούς, την λεηλασία και την καταστροφή σε ανεπίστρεπτο βαθμό του φυσικού κόσμου, τον θάνατο στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα για τους κατατρεγμένους, την εξαθλιωμένη επιβίωση στα εργασιακά κάτεργα.

Τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο, ο φόβος των κυρίαρχων για τη δυσαρέσκεια και την οργή απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, οδηγεί στην αναβάθμιση της νομικής και κατασταλτικής τους θωράκισης, στον λυσσαλέο ιδεολογικό πόλεμο που φτάνει ως το σημείο της απανθρωποποίησης των αντιπάλων και των ενοχλητικών για το καθεστώς. Από την Ελλάδα ως της Γαλλία οι εξουσιαστικοί λακέδες αποκαλούν «αποβράσματα» και «σκουπίδια» όσους θέτουν στο στόχαστρο, ως προανάκρουσμα για την άσκηση δολοφονικής βίας.

Επιχειρούν να σπείρουν το φόβο, γιατί απέναντί τους έχουν χιλιάδες. Οι εικόνες των πάνοπλων μπάτσων και η εισβολή των διμοιριών στα Εξάρχεια και στις καταλήψεις έχουν πολλούς αποδέκτες, όλες και όλους εκείνους που ασφυκτιούν στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής. Το αναρχικό κίνημα σε αυτούς απευθύνεται και από εκεί αντλεί την δύναμή του και είναι βασικό ζητούμενο για τις μέρες που έρχονται η μαζική και μαχητική κάθοδος στο δρόμο, η αντεπίθεση στις φρουρές των πραιτωριανών, η συλλογικοποίηση των αγωνιζόμενων και των καταπιεσμένων. Η έκβαση της μάχης ενάντια σε αυτή την μακροπρόθεσμη κατασταλτική εκστρατεία, θα κρίνει τους συσχετισμούς δύναμης ανάμεσα στο κράτος και τα αφεντικά από τη μία και τους πληβείους από την άλλη, για τα επόμενα χρόνια.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Καλούμε τους αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες, τους καταληψίες, όσους αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης στο αναρχικό κίνημα και τις καταλήψεις στην Ελλάδα. Η διεθνιστική αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα ανάχωμα στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου και να ενισχύσει τις αντιστάσεις όλων των αγωνιζόμενων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η συνέλευση αναρχικών καταλήψεων, καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών, στεκιών και πολιτικών συλλογικοτήτων NOPASARAN! στην Αθήνα, καθώς και τις διαδηλώσεις στις 31 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου. Στηρίζουμε το φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων στη Θεσσαλονίκη (3-6 Σεπτέμβρη) και καλούμε στη διαδήλωση ενάντια στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη, και σε συγκέντρωση στην Πάτρα το Σάββατο 31 Αυγούστου στον Έσπερο.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

NOPASARAN!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ, 12.00, ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΑΘΗΝΑ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12.ΟΟ, ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ
  • 3-6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 17.00 ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12.00, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΑΘΗΝΑ

από Μαύρο & κόκκινο 30/08/2019 9:28 μμ.


Η επόμενη συνέλευση ορίστηκε για την Δευτέρα 8 Σερπτέμβρη στις 19.00 στα Πανεπιστήμια. 


ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 26 Αυγούστου το ξημέρωμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα Εξάρχεια και εκκενώνουν τέσσερις καταλήψεις. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής; 3 συλλήψεις καταληψιών και 143 προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια μέρα ήδη ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τους μετανάστες ως "ενοχλητική σκόνη" των Εξαρχείων και τους αναρχικούς αγωνιστές ως τα "πραγματικά σκουπίδια" που οι κατασταλτικές δυνάμεις ως "αθόρυβη σκούπα" θα φροντίσουν να απαλλάξουν τη γειτονιά από την παρουσία τους. Την ίδια στιγμή που τόσοι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά στοιβάζονται μέσα στις αστυνομικές κλούβες για να οδηγηθούν σε hot-spots σε όλη την επικράτεια, την ίδια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι χάνουν για δεύτερη φορά τη ζωή που κατάφεραν να χτίσουν μέσα στις κοινότητες, το κράτος προαναγγέλλει μέσα από τους μηχανισμούς του τη συνέχεια των επιχειρήσεων και τους στρατηγικούς του στόχους.

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συναυλία στην πλατεία Εξαρχείων η οποία ήταν προγραμματισμένη και δημόσια ανακοινωμένη και στόχευε στην ανάδειξη του ζητήματος των ναρκομαφιών και στη συσπείρωση των κατοίκων της γειτονιάς ώστε να ανακαταλάβουν τους δημόσιους χώρους της περιοχής και να μην τους αφήσουν έκθετους στις ορέξεις μαφιόζων, μπάτσων και κράτους. Ταυτόχρονα οι μπάτσοι επιτέθηκαν και στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ σπάζοντας τη τζαμαρία, ρίχνοντας χημικά μέσα στο χώρο και χτυπώντας με γκλομπ κόσμο που έβρισκαν στο διάβα τους.

Το μήνυμα της καταστολής είναι ξεκάθαρο: οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι καταλήψεις θα φύγουν, οι μπάτσοι και οι ναρκομαφίες θα μείνουν. Οι πρόσφατες εκκενώσεις σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου καταστολής που στο στόχαστρό του έχει το αναρχικό κίνημα, τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης, του πρόσφυγες και τους μετανάστες, όλους όσους συγκροτούν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στόχος αυτής της αντιεξεγερτικής καμπάνιας του κράτους είναι η τρομοκράτηση της κοινωνίας και η εξουδετέρωση οποιασδήποτε αντίστασης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με την αφομοίωση και την απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και τα δεκάδες χτυπήματα σε κατειλημμένους χώρους και ιδιαίτερα σε δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, η νέα κυβέρνηση υπόσχεται την πλήρη επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη", χτυπώντας όλους όσους επιμένουν να στέκονται ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου.

Η απάντηση μας σε όλο αυτόν τον ζόφο και τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν δε μπορεί παρά να είναι μια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν αφήνει τις δομές και τους χώρους του ανυπεράσπιστους

Εμείς, ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα, ως την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής πρότασής τους για μια άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και του θεάματος. Είναι χώροι μέσα στους οποίους καλλιεργούνται συνειδήσεις και συγκροτούν εκείνα τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυνάμεις που θα είναι εμπόδιο στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου. Οι χώροι αυτοί για το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο δεν θα μπορούν παρά να αποτελούν μια συνεχή απειλή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο χτυπιούνται. Ως απάντηση, εμείς δεν υποχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τις δομές μας με όλες μας τις δυνάμεις, ως απαραίτητο κομμάτι των αγώνων μας. Θωρακίζουμε πολιτικά τις καταλήψεις μας ενώ καθημερινές περιφρουρήσεις έχουν πάρει τη σκυτάλη. Στις απειλές τους δεν απαντάμε με οπισθοχώρηση αλλά με εξωτερίκευση των δράσεων μας και με συνέπεια στο δρόμο του αγώνα.

Καλούμε καταλήψεις, συλλογικότητες και δομές του κινήματος, αναρχικούς συντρόφους/ισσες και όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού να πλαισιώσουν τη συνέλευση και τις δράσεις για την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Mundo Nuevo

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License