Toποθέτηση του Ν.Μαζιώτη στις 24/7/'19 στην 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για το αίτημα κλήτευσης πρώην διευθυντή της ΔΑΕΕΒ

Toποθέτηση του Νίκου Μαζιώτη στη συνεδρίαση της 24ης/7/2019 στην 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για το αίτημα κλήτευσης του πρώην διευθυντή της ΔΑΕΕΒ που είχε συντάξει έγγραφο το 2015 που συσχέτιζε ληστείες τραπεζών από το 2008 ως το 2015 με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Toποθέτηση του Νίκου Μαζιώτη στη συνεδρίαση της 24ης/7/2019 στην 4η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για το αίτημα κλήτευσης του πρώην διευθυντή της ΔΑΕΕΒ που είχε συντάξει έγγραφο το 2015 που συσχέτιζε ληστείες τραπεζών από το 2008 ως το 2015 με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μαζιώτης: Αυτό το αίτημα το είχα θέσει προτού έρθει ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας. Δηλαδή από πέρυσι τον Ιούνιο του 2018. Και είχα πει ότι βάσει αυτής της εκτίμησης (του Μπάκα) δικάζετε.

Με βάση τα στοιχεία της ΔΑΕΕΒ δικάζετε. Με βάση τα στοιχεία που μαζεύει η προανάκριση της αστυνομίας τα οποία πάνε στον ειδικό εφέτη ανακριτή και από εκεί σε σας. Και βγαίνει ένα βούλευμα. Εγώ είπα ότι βάσει της εκτίμησης αυτής έχει στηθεί αυτό το κατηγορητήριο, το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Από κει και πέρα ήταν στην κρίση σας να το κάνετε δεκτό ή όχι. Πρόεδρος: Εδώ δεν δικάζουμε βάσει εκτιμήσεων.

Μαζιώτης: Αυτό το λέτε εσείς. Εγώ έχω διαφορετική άποψη. Είναι στην δική σας κρίση να έρθει ο πρώην αστυνομικός διευθυντής της ΔΑΕΕΒ. Μέχρι στιγμής δεν είχατε απαντήσει. Ισχύει το αίτημα. Και μάλιστα σε κάποια προηγούμενη συνεδρίαση το είχατε αναφέρει εσείς. Δεν είχε λήξει αυτό. Απομένει να αποφανθείτε αν θα έρθει ή όχι. Ισχύει το αίτημα.

 

Μετά την τοποθέτηση συνηγόρου υπεράσπισης που ζητά την απόρριψη του αιτήματος της κλήτευσης του πρώην διευθυντή της ΔΑΕΕΒ:

Μαζιώτης: Επειδή είμαι χρόνια σε αυτήν την αίθουσα, καταλαβαίνω την σπουδή κάποιων που χρόνια επικαλούνται υποθέσεις σκευωρίας αλλά μερικές φορές τυφλώνονται.

Ίσα-ίσα, εγώ είμαι ο πρώτος από την αρχή της διαδικασίας που είπα σε σχέση με το κατηγορητήριο που αποδίδεται στον Επαναστατικό Αγώνα ότι είναι παντελώς άδικο και άτιμο να έρχονται εδώ άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την οργάνωση.

Είπα επίσης και το έθεσα από την πρώτη στιγμή ότι και το βούλευμα με το οποίο έχουμε κληθεί εδώ πέρα έχει ψέματα μέσα. Για παράδειγμα ανέφερα τον Δραβίλα που είναι νεκρός τώρα και τον αναφέρει (το βούλευμα) ότι είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης να κάνει ληστείες τραπεζών το 2011 αν θυμάμαι καλά που ο άνθρωπος ήταν στην φυλακή.

Κανένας άλλος συνήγορος δεν το ανέφερε αυτό αλλά εγώ ο κατηγορούμενος, ο ‘‘ένοχος’’ που έχω αποδεχτεί πράγματα. Στην πραγματικότητα όλη η επιχειρηματολογία μου από την αρχή ήταν να αθωωθούν όπως είναι το σωστό και το δίκαιο –με δέλτα κεφαλαίο– όλοι οι συγκρατούμενοί μου από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Και επειδή είμαι μέλος και ξέρω ποιος είναι και ποιος δεν είναι, είμαι ο πλέον αρμόδιος να πω για το ποιος δεν είναι. Γιατί κατά τα άλλα κρατάμε το στόμα μας κλειστό γιατί αυτοί είναι οι κώδικές μας.

Ίσα-ίσα επειδή αυτό το έγγραφο είναι γελοίο, και γιατί με βάση αυτό έχει συσταθεί κατά την δική μου εκτίμηση αυτό το δικαστήριο –ήταν το πρώτο έγγραφο που συσχέτιζε τις υποθέσεις αυτές με τον Επαναστατικό Αγώνα–, ακριβώς θα ήταν χρήσιμο να έρθει εδώ ο Μπάκας και να ξευτιλιστεί στην διαδικασία, ότι κ. μάρτυρα με ποιά στοιχεία στηρίζετε αυτά και τα υπογράφετε κιόλας ως ο πλέον αρμόδιος.

Ανακριτικός υπάλληλος δεν είναι ο κ. Μπάκας γιατί και σε άλλες δίκες έχουν έρθει διευθυντές και πρώην διευθυντές της ΔΑΕΕΒ, ο κ. Μπαλάκος, ο κ. Χωριανόπουλος. Και στην δικιά μας του Επαναστατικού Αγώνα, έχουν κληθεί από εμάς και έχει κάνει το δικαστήριο δεκτό να έρθουν οι πρώην διευθυντές της ΔΑΕΕΒ να εισφέρουν γιατί έχουν υπογράψει έγγραφα που λένε συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Ίσα-ίσα είναι προς το καλό των συγκατηγορουμένων να έρθει αυτός και να εξεταστεί για τις γελοιότητες που λέει το έγγραφο αυτό.

Εγώ θεωρώ ότι βάσει της εκτίμησης αυτής στήθηκε αυτό το δικαστήριο το οποίο ο Νικόπουλος την έκανε δεκτή και το βούλευμα επίσης για το οποίο εγώ από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας έκανα ένσταση για αοριστία, που λέει ψέματα και σας ανέφερα αυτά που λέει για τον Δραβίλα, που ισχυρίζεται (το βούλευμα) ότι ενώ είναι φυλακή κάνει ληστείες τραπεζών. Καταφανές ψέμα. Που το έκανα εγώ και δεν το έκανε κανένας συνήγορος να δει τι λέει αυτό το έγγραφο. Έχουν ξαναέρθει τέτοιοι μάρτυρες προς όφελος κατηγορουμένων, όχι για δική τους βλάβη. Εγώ εμμένω σε αυτό το αίτημα.

Πίστευα ότι το έχετε απορρίψει γιατί περίμενα στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας των μαρτύρων του κατηγορητηρίου ότι εφόσον τελείωναν όλοι και αναγνώσατε τις καταθέσεις αυτών που δεν ήρθαν στο δικαστήριο, θα κρίνατε επ’ αυτού. Και εγώ νόμιζα ότι μάλλον το απορρίψατε έστω και σιωπηρώς.

Εγώ δεν ζήτησα να διαβαστεί αυτό το έγγραφο. Όταν έκανα το αίτημα διάβασα το κομμάτι εκείνο, το γελοίο επιχείρημα περί βαρέως οπλισμού κλπ, κλπ, και είπα ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τους κατηγορούμενους με εμένα και τον Επαναστατικό Αγώνα βάσει του οπλισμού.

Επίσης να αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον οποίον εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος συνήγορος έχει καλέσει αστυνομικό της ΔΑΕΕΒ τον κ. Πατεράκη –αν θυμάστε ήταν ο 2ος μάρτυρας που ήρθε σε αυτό το δικαστήριο– τον είχε καλέσει στο εφετείο της β΄ δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την Τράπεζα της Ελλάδας γιατί γίνονταν και οι δύο δίκες το ίδιο χρονικό διάστημα και τον κάλεσε όταν τελείωσαν όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου για να ρωτηθεί από πού και ως πού ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Και εδώ και στο άλλο δικαστήριο (εφετείο β΄ δίκης Επαναστατικού Αγώνα) ψέλλισε ο συγκεκριμένος αντιτρομοκρατικάριος ότι είχε κατηγορηθεί ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος με τον κ. Μαζιώτη για την ληστεία στα Μέθανα. Που για αυτό έχει αθωωθεί τώρα τον Μάιο του 2019 ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος συνήγορος επαγγελματίας υπερασπιστής αθώων.

Δεν μπορούμε λοιπόν να έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά, την μια φορά να ισχύει και την άλλη να μην μπορεί, να μην είναι δόκιμο, όταν είναι προς όφελος της υπεράσπισης για να αποδειχθεί το γελοίο των ισχυρισμών αυτών (του Μπάκα).

Για να αποδειχθεί ότι κανένας κατηγορούμενος και ότι ούτε οι υποθέσεις αυτές έχουν σχέση με τον Επαναστατικό Αγώνα και την χρηματοδότησή του. Έχει ξανασυμβεί το να καλούνται από την υπεράσπιση αστυνομικοί της ΔΑΕΕΒ βάσει των γελοίων ισχυρισμών τους που με βάση αυτούς έρχονται στο δικαστήριο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με αυτά που ισχυρίζεται η αστυνομία. Εγώ πιστεύω ότι είναι προς όφελος της υπεράσπισης όλων να κληθεί ο πρώην διευθυντής της ΔΑΕΕΒ όπως έχει γίνει και σε άλλα δικαστήρια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License