Όλοι & όλες στη φετινή ταξική διαδήλωση τη μέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ | Σάββατο 7/9, 18:00, Καμάρα

Πορεία: Σάββατο 7/9, 18:00, Καμάρα

Ο Σύριζα ετοίμασε ό,τι χρειαζόταν και η κυβερνητική εναλλαγή είναι γεγονός. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνοντας την σκυτάλη σε ένα δρόμο στρωμένο από "ροδοπέταλα" είναι έτοιμη να συνεχίσει την αυστηρή νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική. Πληττόμενος για ακόμη μια φορά θα βγει ο κόσμος της κοινωνικής βάσης. Από τις πρώτες κιόλας μέρες γίνεται ευδιάκριτο πως απόληξη της δεξιάς πολιτικής θα είναι ο περαιτέρω περιορισμός κοινωνικών δικαιωμάτων(παιδεία,υγεία, ασφάλιση κ.α.) και η γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα. Επιπλέον, προωθείται η περιβαλλοντική καταστροφή και η λεηλασία του φυσικού πλούτου (Σκουριές, Ελληνικό κ.α.) στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης. Η κοινωνική εξαθλίωση εντείνεται και η αγορά εργασίας μετασχηματίζεται σε ζούγκλα. Ο εργαζόμενος μετατρέπεται σε έρμαιο εργοδοτικού δεσποτισμού με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Επίθεση για ακόμη μια φορά δέχεται η πρώτη κατοικία ενώ ετοιμάζεται και κύμα ιδιωτικοποιήσεων σε όποια κοινωνική υπηρεσία έχει απομείνει (ΔΕΗ,ΕΛΠΕ κ.α). Άμεση συνεπαγωγή φυσικά είναι η φτωχοποίηση και η καταπάτηση των ανθρώπων της τάξης μας. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το βαθύ κράτος εκκενώνει καταλήψεις και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Πάντα με τη στενή πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, καθώς επίσης και με μεγάλη δέσμευση στον επιθετικό άξονα Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο. Φυσικά, σκοπός είναι να μπορέσει η ελληνική αστική τάξη να αντλήσει κέρδος, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των καταπιεσμένων, των κατατρεγμένων,των αδύναμων.

Η ΔΕΘ αποτελεί κεντρικό σταθμό για να πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση την δική της φιέστα. Είναι σημαντικό να αποτελέσει αφετηρία ρήξης και συσπείρωσης του εργατικού-ταξικού κινήματος. Είναι καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση για να δούμε ουσιαστικές αλλαγές, στηριζόμενοι στη συλλογική δράση, αλλά και στην ταξική-διεθνιστική αλληλεγγύη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Φ.Ε.Ρ.ΜΑ. - Αυτοοργανωμένο Σχήμα στο Μαθηματικό Α.Π.Θ.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License