Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ...ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ! Σύντροφοι από την ομάδα CHAOTIK MOVIES, για τις εκκενώσεις της 26ης

Θεωρούμε πως η στοχοποίηση της κατάληψης Gare και των συντρόφων-ισσων που δραστηριοποιούνται σε αυτή, είναι και μία ευθεία επίθεση στα χαρακτηριστικά της μαχητικής αντίστασης, της επιθετικής αλληλεγγύης, στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική κατοχή της γειτονιάς, στα σχέδια για την «ανάπλαση» της αλλά και την προσπάθεια σύνδεσης των αγώνων ντόπιων και μεταναστών. Είναι μια ευθεία επίθεση στην ίδια την κοινωνία καθώς στην κατάληψη λειτουργούσε δημόσιο λουτρό για όσους το είχανε ανάγκη καθώς και διοργάνωνε πολλές εκδηλώσεις για πολιτική ζύμωση και συνειδητοποίηση.(προβολές ταινιών,συναυλίες,πολιτικές συζητήσεις, συλλογικές κουζίνες κ.τ.λ.)

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ...ΝΑ ΤΗΣ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ!

Για τις εκκενώσεις της 26ης Αυγούστου

Ξημερώματα της 26ης Αυγούστου το ακροδεξιό κράτος εισβάλλει σε τέσσερις κατειλημμένους χώρους στα Εξάρχεια εκκενώνοντάς τους. Στην κατάληψη Gare συλλαμβάνονται τρία άτομα καθώς και ένας σύντροφος μακριά από τον χώρο της κατάληψης. Από τις υπόλοιπες καταλήψεις οι μπάτσοι μαζεύουν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά, για να τους οδηγήσουν στις γνωστές «δομές φιλοξενίας»-κολαστήρια.

Αυτή ήταν η μέρα που το κράτος διάλεξε να αρχίσει να κλιμακώνει την επίθεση του στους χώρους και τις δομές του αναρχικού χώρου αλλά και στο σώμα των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη περιοχή των Εξαρχείων.

Μια επίθεση που είχε προαναγγελθεί είτε μέσα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια σε ένα μήνα είτε μέσα από γελοιότητες και τσάμπα μαγκιές φασιστοειδών τύπου Πλεύρη και Μπογδάνου.Στο ίδιο ακριβώς ύφος και το ένστολο φασιστοειδές Μπαλάσκας που μη μπορώντας να συγκρατήσει την χαρά του λίγες ώρες μετά την επιχείρηση εκκένωσης ,άρχισε να ξερνάει το ρατσιστικό του οχετό μιλώντας για την αστυνομία-σκούπα που θα καθαρίσει τα Εξάρχεια από «σκόνες και σκουπίδια»... Δηλώσεις και παραλληλισμοί κατευθείαν απ' την επταετία της χούντας.

Γνωρίζοντας βεβαίως ότι το κράτος έχει συνέχεια δεν θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση ξεκίνησε την επόμενη των εκλογών του Ιουλίου,παρ'ότι προεκλογικά η τωρινή κυβέρνηση πόνταρε αρκετά στο δόγμα «τάξη και ασφάλεια»,ο νεοφιλελεύθερος συρφετός του Κούλη, του Άδωνη, του Βορίδη,του Χρυσοχοΐδη δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να βαδίζει στον δρόμο που άνοιξαν οι προκάτοχοί τους.

Από την τακτική του «μαστίγιου και καρότου» την εκκένωση και κάποιες φορές κατεδάφιση κατειλημμένων χώρων και την απαγόρευση οποιασδήποτε αυτοοργανωμένης εκδήλωσης στον λόφο του Στρέφη επί Σύριζα,οι καινούριοι διαχειριστές της εξουσίας περνάνε απ' την αρχή στην επίθεση εναντίον του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και των δομών του, με μεγάλο μέρος του μιντιακού κατεστημένου να επικροτεί και να σιγοντάρει.

Παρά την δεδομένη και διαχρονική εχθρότητα του κράτους απέναντι στον αναρχικό χώρο, τις δομές και αυτά που πρεσβεύει, δεν γίνεται να μη δούμε ότι η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση ,όσες προηγήθηκαν αλλά και όσες θα ακολουθήσουν, στοχεύουν σε δύο πράγματα: αφενός στον έλεγχο και την πειθάρχηση του σώματος των προσφύγων και μεταναστών/τριών που βρίσκονται στη περιοχή των Εξαρχείων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αφετέρου στην ολοκληρωτική απογύμνωση της περιοχής από οποιονδήποτε ίχνος ουσιαστικής αλληλεγγύης και μαχητικής αντίστασης στο κράτος, προκειμένου να παραδοθεί άνευ όρων στις ορέξεις του κεφαλαίου και των επενδυτών προς τουριστική εκμετάλλευση. Το ιδιότυπο εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο λόφο του Στρέφη, οι ορδές των τουριστών που βλέπουμε να κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια μέσω του Airbnb,οι εξαγγελίες για κατασκευή μετρό στην πλατεία, η τεχνητή υποβάθμιση της περιοχής και οι μαζικές αγορές ακινήτων από διάφορους Έλληνες και ξένους «επενδυτές», αποτελούν κατά την γνώμη μας αναπόσπαστα κομμάτια του ίδιου πάζλ και εικόνες από το μέλλον που επιφυλάσσουν το κράτος και το κεφάλαιο για την συγκεκριμένη γειτονιά. Μία γειτονιά «ξεδοντιασμένη» από οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση και πλήρως μεταλλαγμένη σε μία εναλλακτική καταναλωτική ζώνη που οι έννοιες και πρακτικές της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης θα πωλούνται σαν εμπόρευμα σε χαζοχαρούμενους τουρίστες..

Με δεδομένη την αλληλεγγύη μας προς όλους τους χώρους, τα εγχειρήματα και τους συντρόφους/ισσες που δέχονται την επίθεση του κράτους θα θέλαμε να πούμε κάποια πράγματα για την κατάληψη Gare η οποία και φιλοξένησε το εγχείρημά μας τους προηγούμενους μήνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κατειλημμένο έδαφος της Καλλιδρομίου 74 βρίσκεται αντιμέτωπο με την κρατική καταστολή, καθώς άλλες δύο φορές κατά το παρελθόν το κτίριο εκκενώθηκε και ισάριθμες φορές επανακαταλήφθηκε.Αυτή τη φορά οι μπάτσοι επέλεξαν να χτίσουν την είσοδο της κατάληψης και να υπάρχει μόνιμη παρουσία τους στους γύρω δρόμους (όπως και στις δύο μεταναστευτικές καταλήψεις που εκκενώθηκαν στην Σπ.Τρικούπη).

Επιπρόσθετα το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα επιλέγει να κάνει άλλη μια κίνηση επίδειξη δύναμης αλλά και δήλωσης των προθέσεων του. Το πρωί της 26/8 παράλληλα με την επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων χώρων, ο σύντροφος Δ.Χ. προσάγεται από την οδό Μπουμπουλίνας στη γαδά και από κει μεταφέρεται πίσω στα Εξάρχεια, συνοδεία μπάτσων. Ο λόγος σύμφωνα με τον εισαγγελέα, που βρισκότανε εκεί κάποια «επώνυμη καταγγελία» ότι ο σύντροφος έκρυβε όπλα και ναρκωτικά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο της οδού Μεθώνης.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο κτήριο ,όπως και στο σπίτι του συντρόφου που ακολούθησε, δεν απέδωσε φυσικά τίποτα και η ομηρία του συντρόφου έληξε εκεί.

Το μήνυμα παρόλα αυτά είναι σαφές: πέρα από την αστυνομοκρατική καταστολή το κράτος δεν θα δείξει τον παραμικρό ενδοιασμό στο να «μαγειρέψει» και να στήσει κατηγορητήρια προκειμένω να εξοντώσει πολιτικά, ηθικά και φυσικά αγωνιστές και αγωνίστριες.

Θεωρούμε πως η στοχοποίηση της κατάληψης Gare και των συντρόφων-ισσων που δραστηριοποιούνται σε αυτή, είναι και μία ευθεία επίθεση στα χαρακτηριστικά της μαχητικής αντίστασης, της επιθετικής αλληλεγγύης, στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική κατοχή της γειτονιάς, στα σχέδια για την «ανάπλαση» της αλλά και την προσπάθεια σύνδεσης των αγώνων ντόπιων και μεταναστών. Είναι μια ευθεία επίθεση στην ίδια την κοινωνία καθώς στην κατάληψη λειτουργούσε δημόσιο λουτρό για όσους το είχανε ανάγκη καθώς και διοργάνωνε πολλές εκδηλώσεις για πολιτική ζύμωση και συνειδητοποίηση.(προβολές ταινιών,συναυλίες,πολιτικές συζητήσεις, συλλογικές κουζίνες κ.τ.λ.)

Στέλνουμε στους συντρόφους και τις συντρόφισσες την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Κλείνοντας και αντί επιλόγου θα πούμε ότι στις μέρες που ζούμε αλλά και σ' αυτές που θα έρθουν είναι ίσως πιο επιβεβλημένο από ποτέ να γίνει πράξη το

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

«when they'll kick at your front door, how you are gonna come?

with your hands on your head or on the trigger of your gun?

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ GARE,ΣΤΙΣ ΜΑΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA DE FOC ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 26/8.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

Σύντροφοι από την ομάδα προβολών

CHAOTIK MOVIES

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License