Ανάληψη ευθύνης [Κέρκυρα]

Τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2019 γράψαμε συνθήματα στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Νομορχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Νέας Δημοκρατίας και αχρηστέψαμε το κουδούνι το κουδούνι της ειδόδο τους. Έπειτα λούσαμε με φωτεινά χρώματα την είσοδο του πολιτικού γραφείου της ΝΔ Στέφανο Γκίγκα, όπου και γράφτηκαν ανάλογα συνθήματα.

post image

Τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2019 γράψαμε συνθήματα στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Νομορχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Νέας Δημοκρατίας και αχρηστέψαμε το κουδούνι το κουδούνι της ειδόδο τους. Έπειτα λούσαμε με φωτεινά χρώματα την είσοδο του πολιτικού γραφείου της ΝΔ Στέφανο Γκίγκα, όπου και γράφτηκαν ανάλογα συνθήματα.

Η δράση μας αυτή είχε ως σκοπό την ένδειξη αλληλεγγύης προς τις εκκενωμένες καταλήψεις των Εξαρχείων και την εναντίωση στην πάντα αναίτια μπατσοκρατία η οποία βρίσκεται σε έξαρση.

Άμεσα ο ίδιος βουλευτής και τα τοπικά μέσα μίλησαν για "αναπαραγωγή μίσους, βίαιες και ακραίες συμπεριφορές που πλήττουν την δημοκρατία". Ακόμα και το Συριζοκαθίκι Αλέκος Αυλωνίτης -τοπικός παράγωντας- ξεστόμισε πανομοιότυπα λόγια.

Έχουμε να απαντήσουμε και στους δύο ατάλαντους πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας και τους υποστηρικτές τους ότι,

-Βία είναι το ξεσπίτωμα 140 καταπιεσμένων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι από τα δικά σας σχέδια - με την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την υποστήριξη και διαιώνιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, τη συμμετοχή στην ΕΕ και την ύπαρξη κρατικού στρατού (του οποίου την θητεία θέλετε να αυξήστε για την εξυπερέτηση των δικών σας οικονομικών, γεωπολιτικών κτλ συμφερόντων) -βρέθηκαν στη θέση αυτή.

-Βία είναι η σύλληψη συντρόφων, έφοδος στα σπίτια τους και η απαγωγή και ο βασανισμός ενός συντρόφου.

-Βία είναι η επιδρομή στο Κ*ΒΟΞ και η χρήση χημικών στο εσωτερικού του χώρου, που ήταν γεμάτος κόσμος, και αποτέλεσμα είχε τον τραυματισμό συντρόφου στο κεφάλι (άλλωστε ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια) και η μεταφορά του στο νοσοκομείο, η παρουσίαση επιληπτικού επεισόδια συντρόφισσας.

-Βία είναι η επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ενάντια στις ναρκομαφίες και η επίθεση με δακρυγόνα σε συναυλία στην πλατεία. Έπειτα, ακολούθησε ανθρωποκυνγητό και σωματικοί έλεγχοι.

-Βία είναι ο καθημερινός λεκτικός και σωματικός τραμπουκισμός που δέχονται τα "σκουπίδια των εξαρχίων" όπως αναφέρουν μάρτυρες.

Αξίζει να τονισθεί ότι τα προαναφερθέντα γεγονότα είναι η επικαιρότητα των τελευταίων 5 ημερών. Στα παραπάνω δεν έχουμε προσθέσει την εργοδοτική βία, την έμφυλη βία, και την λεηλάτηση της φύσης. Κάπως έτσι αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας το "τί είναι βία;" τελικά;

Βεβαίως τη βία αυτή επιλέγετε να την ασκήσετε στον κόσμο του αγώνα. Σε αυτούς/ες που αμφισβητούν καθημερινώς τον κρατικό θεσμό μέσω της αυτοοργάνωσης, των συνελεύσεων, των ανιεράρχητων δομών, των σχέσεων αλληλεγγύης και πολλών άλλων διαδικασιών οργάνωσης που αποδεικνύουν την ανικανότητα να λειτουργήσει.

Η ενέργεία μας, λοιπόν, ήταν μια προσπάθεια να αποδώσουμε λίγο χρώμα στη μίζερη και άψυχη κοσμοθεωρία σας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License