Σαν σήμερα απήγαγαν τον αναρχικό Gerardo Gatti Antuña

Αναδημοσίευση απο Αδέσποτος

Σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου του 1976, ο Gerardo Gatti Antuña (1931-1976), αναρχικός μαχητής, από την Ουρουγουάη, και επικεφαλής της οργάνωσης εργαζομένων γραφιστών της Ουρουγουάης, απήχθη από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αργεντινής και της Ουρουγουάης, από το σπίτι του, που βρισκόταν στη γειτονιά Belgrano της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Ο Gerardo Gatti Antuña με το γιο του Gabriel – ένα από τα τρία του παιδιά, η αδελφή του Adriana Gatti Casal επίσης «εξαφανίστηκε». Ήταν δεκαεπτά και επτά μήνες έγγυος όταν συνελήφθη στις 8 Απριλίου 1977.

Ήταν ένας από τους ιδρυτές και ο πρώτος γραμματέας της Plenario Intersindical de Trabajadores – Convención Nacional de Trabajadores (PIT-CNT, Διασυνδικαλιστική Ολομέλεια Εργαζομένων – Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων), ηγέτης της Resistencia Obrero Estudiantil (ROE, Εργατική Φοιτητική Αντίσταση), της FederaciónAnarquista Uruguyaya (FAU, Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης) και του Partido por la Victoria del Pueblo (Κόμμα για την Νίκη του Λαού).

Μεταφέρθηκε στο CCD Automotores Orletti, το παράνομο κέντρο κράτησης και βασανιστηρίων, που λειτουργούσε στο Μπουένος Άιρες, όπου αθεάθη από αρκετούς επιζώντες. Όσο βρισκόταν εκεί τρεις από τους βασανιστές του, Ουρουγουανοί αξιωματικοί, ο ταγματάρχης Nino Gavazzo, ο λοχαγός Manuel Cordero και ο Anibal Gordon, πρότειναν την απελευθέρωση του για 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Gerardo Gatti με τον Washington Pérez στο CCD του Orletti. Ο Pérez κρατάει μια εφημερίδα για να επιβεβαιώσει την τότε ημερομηνία και να δείξει ότι ο Gatti ήταν ακόμα ζωντανός.

Για να εκπληρωθεί ο εκβιασμός, απήγαγαν τον Washington Perez, φίλο του Gatti, τον οποία θα χρησιμοποιούσαν ως μεσάζοντα στον εκβιασμό– η φωτογραφία που τραβήχθηκε αργότερα με τους δυο τους σκοπό είχε να δείξει οτί ο Gatti ήταν ακόμα ζωντανός. Ο εκβιασμός δεν δούλεψε και ο Gatti πιστεύεται ότι πέθανε- άγνωστο πότε- στο Orletti λόγο των βασανιστηρίων.

  • Πηγή: The Bottled Wasp Pocket Diary
  • Μετάφραση: Αδέσποτος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License