Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 20/9: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για (δεύτερη για το ίδιο αδίκημα) δίωξη συντρόφου


post image

Στις 5 Ιουνίου 2017 συλλαμβάνεται ο αναρχικός ολικος αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης. Η πολιτική επιλογή του να μην υπηρετήσει την ντόπια μιλιταριστική μηχανή είτε σε περίοδο «ειρήνης» είτε σε περίοδο πολέμου, μιλώντας δημόσια για τα εγκλήματα της στο παρελθόν και στο παρόν, για το ρόλο που επιτελεί ο στρατός ως μηχανισμό του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στα συμφέροντα και στις ζωές των καταπιεσμένων αυτού και κάθε τόπου, τιμωρείται επανειλλημένα καθώς το «έγκλημα» της ανυποταξίας θεωρείται διαρκές και ήδη έχει συλληφθεί 4 φορές με αυτή την κατηγορία, ενώ για κάθε μία από αυτές του επιβάλλεται και νέο διοικητικό πρόστιμο των 6000 ευρώ. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σε κάθε νέα του σύλληψη του ζητούνται αποτυπώματα, διαδικασία που αρνήθηκε να υποβληθεί.

ΑΛΛΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗ

Στις 8 Ιουνίου αθωώνεται σε δίκη για τα αποτυπώματα που δεν είχε δώσει κατά τη διάρκεια της σύλληψής του λίγες μέρες πριν. Μετά από 2 χρόνια, ξανακαλείται να δικαστεί για το ίδιο αδίκημα λόγω ενός -κατά τα φαινόμενα- γραφειοκρατικού λάθους στα διαβιβαστικά έγγραφα μεταξύ καραβανάδων, μπάτσων και δικαστών.Όσες διώξεις κι αν γίνουν στους αγωνιζόμενους, οι διεθνιστικοί ταξικοί αγώνες ενάντια στον πόλεμο και το μιλιταρισμό, την εκμετάλλευση και τις ανισότητες αποτελούν αναγκαιότητα και συνάμμα μοναδική ελπίδα και προοπτική απελευθέρωσης για εμάς που χύνουμε τον ιδρώτα και το αίμα μας για τα κέρδη των καπιταλιστών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/9 09:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License