Λουκέτο στα γραφεία της Χ.Α. και στα Νότια

Λουκέτο στα γραφεία της Χ.Α. και στα Νότια

Το θλιβερό μαγαζάκι της λεωφόρου Ποσειδώνος έβαλε λουκέτο μετά από εφτά χρόνια. 

Η πολύμορφη δράση των αντιφασιστών και αντιφασιστριών στις γειτονιές μας είχε εδώ και χρόνια περιορίσει την παρουσία της τοπικής Χ.Α. μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος, όπου 10-15 θλιβερά χουντοβασιλικά γερόντια μαζεύονταν για να ακούσουν τον αποστελόμενο από το "κέντρο" καθοδηγητή, που προσπαθούσε να προσδώσει την επίφαση μιας κάποιας τοπικής παρουσίας.

Την εικόνα διάλυσης ήρθε να συμπληρώσει η φαγωμάρα για τη μοιρασιά της λείας της συμμορίας. Πριν καν τις τελευταίες εθνικές εκλογές όπου η ΧΑ έμεινε εκτός κοινοβουλευτικού σκηνικού, ο τοπικός φύρερ Χάρης Μέξας τα έσπασε με το κόμμα επειδή δεν τον κατέβαζε ως πριμοδοτούμενο-σταυροδοτούμενο υποψήφιο στον νότιο τομέα της πρώην β' Αθήνας.

Με μια όλο χολή δήλωση αποχώρησε από τη ΧΑ λίγο πριν τις εκλογές, δίχως βέβαια να αναφέρει τον πραγματικό λόγο (τον οποία μετά βεβαιότητας έχουμε διασταυρώσει).

Πού να ήξερε ότι με πόνο καρδιάς χιλιάδες μπάτσοι δεν θα ψήφιζαν ΧΑ (τον φυσικό τους πολιτικό χώρο) ρίχνοντας ψήφο σκοπιμότητας στον Κούλη, στερώντας όμως έτσι από το κόμμα τους το κρίσιμο 3% και επιταχύνοντας τη διάλυση. 

Με χαρά διαβαίνουμε την Ποσειδώνος δίχως να βλέπουμε τα φάτσες των δύο μακαριτών, τους μαίανδρους και τις ταμπέλες τους. Γιατί ξέρουμε ότι για να συμβεί αυτό, δώσαμε κι εμείς τις μικρές και τις μεγάλες μάχες μας.  

Από τα νότια της πόλης...

*σύντροφοι και συντρόφισσες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License