post image

Από την κρατική καταστολή δεν θα μας σώσουν τα αφεντικά (αθήνα)

Διάφοροι αριστεροί κολαούζοι του κράτους και του κεφαλαίου προβαίνουν σε κατηγορίες και προβοκατορολογίες σχετικά με τον κόσμο που επιστρέφει μέρος της βίας του κράτους πίσω στους ένστολους δολοφόνους του. Είναι πασιφανές το πόσο σπουδαίες ήταν όλες αυτές οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στο ελληνικό κράτος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μετά την κατασταλτική εκστρατεία που αυτό εξαπέλυσε εναντίον μας. Είναι επίσης πασιφανές το πόσο σημαντικό είναι οι μπάτσοι, που έχουν στενέψει ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τα Εξάρχεια, να μην υπάρχει στιγμή που να ζουν χωρίς το άγχος ότι θα δεχτούν μια επίθεση. Tην Παρασκευή 30/08/2019, όταν μετά από μια έμπρακτη κίνηση κοινωνικής αντιβίας, ως συνέχεια οι μπάτσοι διέλυσαν το φεστιβάλ των αφεντικών που διεξαγόταν στην πλατεία Εξαρχείων, τότε ο αριστερός εσμός υπερθεμάτισε τόσο σε κατηγορίες αγωνιστ(ρι)ών, όσο και σε λόγους υπεράσπισης του φεστιβάλ.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι ότι πριν λίγους μήνες ομάδα 40 συντροφισσών και συντρόφων πραγματοποιήσαμε εργατική παρέμβαση με συνθήματα, πανώ και κείμενα, καθότι στο φεστιβάλ συμμετείχαν και έβγαζαν κέρδος ακόμα και τα αφεντικά των εκδόσεων Οξύ (επισυναπτόμενη αφίσα), όπου ένας σύντροφός μας είχε προσωπική εμπειρία από τις συνθήκες κατέργου που είχαν επιβάλει στις εργαζόμενές/ους τους.

Ακόμα χαρακτηριστικότερο είναι ότι, όταν ο αφεντικάνος της Βibliotheque, ένας από τους κύριους διοργανωτές, αντίκρυσε την παρέμβαση, βγήκε έξω και απείλησε ότι είχε φωνάξει αναρχικούς από διπλανό στέκι να μας διώξουν (να μας καταστείλουν θα έπρεπε να πει, αν ήθελε να ήταν ακριβής) επειδή του χαλάμε το φεστιβάλ.

  • Να στηρίξουμε ολ@ την αντικατασταλτική πορεία το Σάββατο 14/09 και ώρα 12.00 στα Προπύλαια.
  • Να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές και να φτιάξουμε καινούργιες, να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τους κοινωνικούς, ταξικούς και τοπικούς αγώνες.
  • Να μην αφήσουμε τον αγώνα να αφομοιωθεί από καμιά καθεστωτική δύναμη

Πρωτοβουλία Αναρχικών

 

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης που είχε μοιραστεί

Εκδόσεις Οξύ - Πολιτισμός - Κουλτούρα – Εκμετάλλευση

Ο πόνος των φτωχών γίνεται η τέχνη των αστών

Τ.Γ.Κ.

Ένα συνονθύλευμα ετερόκλητου πλήθους αφεντικών αποφάσισε να κάνει ένα “event πολιτισμού“ στην πλατεία εξαρχείων. Καθότι ένας σύντροφός μας έχει βιώσει από πρώτο χέρι τον πολιτισμό και την κουλτούρα της εταιρίας Brainfood, όπου ανήκουν οι εκδόσεις Οξύ αποφασίσαμε να παρέμβουμε.

Οι εκδόσεις Οξύ, ως άνθρωποι της κουλτούρας, μάλλον “δεν μπορούν να μπουν στα καλούπια των εργατικών νόμων”, γι’ αυτό και το συνάδελφο Ηλία, όπου τον είχαν προσλάβει με κάποια κρατική επιδότηση, του είχαν αλλάξει όχι μόνο πόστο αλλά και κτίριο. Οπότε όταν στο άλλο κτίριο της εταιρίας έσκαγε η επιθεώρηση , παίρναν τον Ηλία τηλέφωνο, αυτός έπαιρνε το μπουφάν και από τα Σεπόλια έτρεχε στο Μεταξουργείο. Το ίδιο και με τη συναδέλφισσα Αντριάννα στην οποία δεν μπορούσαν να κολληθούν όλα τα νόμιμα ένσημα.

Εκεί όμως που οι άνθρωποι των εκδόσεων Οξύ “δεν το είχαν καθόλου” ήταν “ με την καθαριότητα”, δηλ με τις συνθήκες υγιεινής των εργαζομένων. Στη συνάδελφο στην καθαριότητα κ. Ελένη όπου ερχόταν μια φορά την εβδομάδα για 4 ώρες η αμοιβή ήταν ελάχιστη και εννοείται μαύρα. Μετά από αρνήσεις και διαμαρτυρίες της το αφεντικό έλεγε σε τρίτους ότι πρέπει να τη διώξει επειδή 'δεν στοιχίζει αλλά δεν μπορεί τη γκρίνια'. Οι συνθήκες υγιεινής ήταν πανάθλιες αφού ένα μπάνιο που εξυπηρετούσε 11 γυναίκες καθαριζόταν μόνο μια φορά την εβδομάδα. Οι άντρες ήμασταν πιο λίγοι και παλευόταν, ενώ το αφεντικό είχε τη δική του τουαλέτα!

Για την επαναλαμβανόμενη ξεφτίλα αυτών που στηρίζουν πολιτικά τόσο τα συγκεκριμένα όσο και γενικά τα αφεντικά, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Αυτοσυστήνονται μόνοι τους

. • Ενάντια στην εθνική ενότητα

• Να αντισταθούμε έμπρακτα στην εκμετάλλευση των αφεντικών - νόμιμων, παράνομων, κουλτουριάρικων ή εναλλακτικών.

• Να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα την “κοινωνική συμμαχία” της γσεε, του σύριζα και των “αντεξουσιαστικών” του συνιστωσών.

συντρόφισσες/οι

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License