Όλοι-Όλες στην πορεία της 14/09, 12.00 στα Προπύλαια

Κείμενο στήριξης της πορείας στις 14/09

post image

 Στις 26 Αυγούστου, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποιούν μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων -3 προσφυγικών και της πολιτικής κατάληψης GARE όπου έγινε σύλληψη τριών καταληψιών- και τη βίαιη απομάκρυνση και προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστριών.

Στις 29 Αυγούστου, δυνάμεις των ΜΑΤ, σε μια επίδειξη ισχύος, επιτίθενται με ρίψη χημικών στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ, προκαλώντας τον τραυματισμό συντρόφων και υλικές ζημιές στο κτίριο. Παράλληλα με το στρατό κατοχής που έχει στρατοπεδεύσει στη γειτονιά, το ναρκεμπόριο συνεχίζεται απρόσκοπτα, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι οι ναρκομαφίες είναι κομμάτι του κρατικού σχεδιασμού για τα Εξάρχεια.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν μέρος της ευρείας κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό από τα αστυνομικά επιτελεία, τους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους και τα Μ.Μ.Ε., θέτοντας ως βασικές της αιχμές το χτύπημα των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα , την αστυνομική κατοχή του δημόσιου χώρου, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την εγκληματοποίηση και ποινικοποίηση των αντιστάσεων που αναπτύσσονται απέναντι στις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου, την συνολική καταστολή του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Μπροστά στην κρατική καταστολή, στην διάλυση των κοινωνικών/ταξικών αγώνων και των κεκτημένων μας, μπροστά στην υποτίμηση των ζωών μας, να ορθώσουμε συλλογικά αναχώματα, να προτάξουμε τους αγώνες μας, να στήσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης.

Όλοι-Όλες στην πορεία της 14/09, 12.00 στα Προπύλαια

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License