post image

Περισσότεροι απο 500 άνθρωποι έλαβαν μέρος στο μπλοκ Queers for Palestine, στην πορεία Radical Queer March που έγινε στο Βερολίνο στις 27 Ιούλη του 2019. Από τους anti-deutsche “radical queers” οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία να μας εμποδίσει, μέχρι την ματαίωση του queer after-party στην Liebig34, σε διαμαρτυρία για το γεγονός ότι οι διοργανωτές/ριες της Radical Queer March κάλεσαν την αστυνομία σε μια ριζοσπαστική πορεία- αυτή ήταν μια σημαντική μέρα για το Βερολίνο. Η περίοδος σιωπής για την Παλαιστίνη τέλειωσε. Η περίοδος που η λευκή αριστέρά θα υπαγορεύει στους ανθρώπους που έχουν βιωσει την καταπίεση του ρατσισμου και των αποκιοκρατών πως να είναι ελέυθεροι, έχει τελειώσει!

No Pride in Apartheid!

Queer Liberation – Stop the Occupation!

No Justice, No Peace! No Racist Police!

We’re Here! We’re Queer! Palestine is in Berlin!

Όπως και αλλοι/ες queer,trans, φεμινίστριες, αναρχικοί/ες και επαναστάτες κάθε τάσης,ήμασταν ενθουσιασμένοι με την Radical Queer March. Ξαφνιαστήκαμε απο το μέγεθος της επιθετικότητας και της σωματικής βίας που θα βιώναμε, απο συντροφικούς queer διοργανωτε και διαδηλωτές, σε μια προσπάθεια να μας φιμώσουν και να μας αποκλείσουν. Ήταν αδιανόητο ότι οι “radical queers” θα καλούσαν τους μπάτσους ενάντια σε έγχρωμους/ες queers, μετανάστες και πρόσφυγες. Αλλά τα καταφέραμε. Διαδηλώσαμε μαζί, νιώσαμε τη συλλογική μας δύναμη και συγκίνηση, με ενέργεια και ελπίδα για το μέλλον.

Τι συνέβη πριν την διαδήλωση

Αυτά είναι τα γεγονότα. Στις 15 Ιούλη, οι διοργανωτές δήλωσαν μέσω τις σελίδας τους στο Facebook ότι δεν θα ανεχόντουσαν αντισημίτικές ομάδες και περιεχόμενο στην διαδήλωση και χαρακτήρισαν την καμπάνια για το BDS ως εγγενώς αντισημιτικη. Αυτή η ντροπιαστική κατηγορία έκανε σαφές ότι queer άτομα αφοσιωμένα στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη για την Παλαιστίνη- άραβες, εβραίοι, μαύροθ και POC (people of colour) και λευκοί αλληλέγγυοι/ες- δεν θα ήταν ευπρόσδεκτοι ούτε ασφαλείς στην Πορεία.

To Pride είναι πολιτικό, και οι ριζοσπαστικές queer πολιτικές θα πρέπει να είναι αντι-επικοιστικες και αντιρατσστικές, έτσι αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το χώρο μας και άμεσα καλέσαμε για τη δημιουργία μπλοκ Queers for Palestine μέσω των social media.

Σε απάντηση του συγκερασμού εκ μέρους των διοργανωτ(ρι)ων της υποστήριξης στο BDS με τον αντι-εβραϊσμό και το ρητό αποκλεισμό τους, δυο τύποι αντιδράσεων εμφανίστηκαν στην σελίδα του Facebook event για την πορεία. Από την μια πλευρά ακραία σχόλια μίσους, (ακόμα και με φωτογραφικό υλικό που έδειχνε γυμνά, βασανισμένα πτώματα τα οποία έλεγαν ότι είναι queer παλαιστίνιων) βρίζοντας τους υποστηρικτές του BDS ότι είναι ρατσιστές και απαιτώντας τον αποκλεισμό τους απο την πορεία.

Λευκοί Γερμανοί είχαν το θράσος να συγκρίνουν τους εβραίους υποστηρικες του BDS με Ναζι. Μεσα απο τον ίδιο διαθλαστικό ρατσιστικό φακό, είχαν το θράσος να κατηγοριοποιούν οποιαδήποτε αντίδραση στην ισραηλίτικη επικοιστοική κρατική βία ως μισαλλόδοξη ή ακόμα και γενοκτονική. Ξεχνώντας ότι πολλοι/ες απο εμάς, ως Queer που ζήσαμε κάτω από την εξουσία αυτών των ομάδων, παλαίψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην μισαλλόδοξη πολιτική και πρακτική τους, που μας έχει επηρεάσει ευρέως.

Από την άλλη πλευρά, δεκάδες ατόμων, κυρίως άραβες και άλλοι POCs και εβραίοι, συνέχισαν να τονίζουν ότι η καμπάνια για το BDS είναι εμπνευσμένη και στη παράδοση άλλων πετυχημένω αντιρατσιστικών και αντιαποικιακών κινημάτων μποϊκοταζ, συμπεριλαμβανομένου και του anti-apartheid κινήματος της Νότιας Αφρικής.

https://mondoweiss.net/2019/07/streets-palestine-solidarity/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License