Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάει η δίκη που αφορά τον αναρχικό σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου. Στην ίδια δίκη βρίσκονται κατηγορούμενοι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου του 2017 από την “αντιτρομοκρατική” στην οδό Αλκαμένους. Βρέθηκε κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων καθώς και για την αποστολή φακέλων-βομβών που εστάλησαν σε πολιτικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσα σε αυτούς και στον μνημονιακό πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου στα χέρια του εξερράγη ο μηχανισμός με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Σε αυτή τη δίκη ο σύντροφος Ντίνος Γιαγτζόγλου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και όπλων καθώς και της χρηματοδότησης ένοπλων οργανώσεων (υπόθεση καταθέσεων στη Western Union). Δεν δικάζεται για την αποστολή των φακέλων-βομβών, καθώς αυτή η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την αρχική δικογραφία μετά την απαίτηση της γερμανικής και γαλλικής κυβέρνησης για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη δικογραφία να παραμένει ανοιχτή. Ο ίδιος ο σύντροφος πρόσφατα δημοσιοποίησε ανοιχτή επιστολή προς τον αναρχικό χώρο, όπου αναφέρεται με λεπτομέρειες στην εμπλοκή του στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, αρνείται στο σύνολό τους τις κατηγορίες που του προσάπτονται και αποδέχεται ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης νοίκιασε τον συγκεκριμένο χώρο με πλαστή ταυτότητα για λογαριασμό συντρόφου που διώκονταν από το κράτος, αγνοώντας το πως ο διωκόμενος σύντροφος διαχειριζόταν το συγκεκριμένο σπίτι. Σύμφωνα με την δημόσια τοποθέτηση του συντρόφου "υπήρχαν αντικείμενα εν αγνοία του" στο εσωτερικό του σπιτιού, η ύπαρξη των οποίων έπεσε στην αντίληψή του λίγες μέρες πριν την σύλληψή του όταν χρειάστηκε να ξενοικιαστεί ο χώρος. Στην προσπάθειά του να τα μεταφέρει σε άλλο ασφαλές σημείο, με σκοπό να τα παραδώσει στον κάτοχό τους, συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική.

Άλλη μια δίωξη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη

Η Πόλα Ρούπα στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορείται για μια πλαστογραφία ταυτότητας. Και αν η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μικρή ποινική σημασία, ωστόσο δείχνει τις προθέσεις του κράτους τόσο απέναντι στη συντρόφισσα, όσο και στον Επαναστατικό Αγώνα. Πολύ δε περισσότερο, όταν στην ίδια δίκη δικάζονται τα δύο μέλη του ΕΑ Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα για προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών κατα την περίοδο 2014-2017. Τα υποτιθέμενα εκρηκτικά, μιας και επί της ουσίας πρόκειται για λίπασμα νιτρικής αμμωνίας βρέθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο. Αρχικά η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ενσωματωθεί στη δικογραφία που αφορούσε τη σύλληψη και την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε η Πόλα Ρούπα και στη συνέχεια διαχωρίστηκε για να ενσωματωθεί στην υπόθεση του Ντίνου Γιαγτζόγλου. Το πόσο γελοίο και σαθρό είναι το συγκεκριμένο κατηγορητήριο που αφορά εκρηκτικά, που όμως δεν είναι ακριβώς εκρηκτικά, τα οποία βρίσκονται σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο ενισχύει και η δίωξη στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη ο οποίος στη χρονική περίοδο 2014-2017 που αναφέρεται βρισκόταν ήδη έγκλειστος στις φυλακές της δημοκρατίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική ενάντια στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα προκειμένου να τους έχει σε ένα διαρκές καθεστώς συνεχών διώξεων, λειτουργώντας εκδικητικά και παραδειγματικά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟΥΣ

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License