Όλες και όλοι αύριο στα δικαστήρια στην Ευελπίδων 10 π.μ. κτήριο 9. Αλληλεγγύη στους αγωνιστές και αγωνίστριες

Μετά την μαζική πορεία του Σαββάτου, σε ένα όργιο εκδικητικότητας τα ματ και τα οπκε εισέβαλαν στα Εξάρχεια, πραγματοποιώντας μαζικές προσαγωγές, κάποιες απ' τις οποίες μετέτρεψαν σε συλλήψεις. Τέσσερις νεαροί χρεώθηκαν με βαρύτατες κατηγορίες όχι επειδή βρέθηκε κάτι πάνω τους ή επειδή κάποιος τους αναγνώρισε αλλά επειδή άνηκαν σε πλήθος, κινδυνεύοντας ακόμα και με προφυλάκιση. Αύριο περνάνε από ανακριτή. Προφανώς δεν αναγνωρίζουμε κανένα τεκμήριο ενοχής, παρ' όλα αυτά γίνεται ξεκάθαρο ότι τέτοιες κατασταλτικές μεθοδεύσεις έχουν ως στόχο έναν ολόκληρο κόσμο, κάθε παρευρισκόμενο/-η στον αγώνα και στα Εξάρχεια. Ειδικά όσο αφορά τα Εξάρχεια, η συνολική στοχοποίησή τους είναι γεγονός εδώ και χρόνια. Ειδικά το Σάββατο αυτό έγινε ξεκάθαρο με κάθε τρόπο. Οι μπάτσοι εισέβαλαν από κάθε πιθανό δρόμο και στενό αφήνοντας μηδενικές διεξόδους για όλο αυτό το πλήθος που ήταν στη γειτονιά εκείνη τη μέρα. Έπνιξαν στα χημικά όλη τη γειτονιά, τραυμάτισαν σοβαρά πολύ κόσμο, εισέβαλαν και πήραν κόσμο από μαγαζιά, από πολυκατοικίες, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα (παραβιάζοντας το ιερό της ιδιοκτησίας που ευαγγελίζονται), παρενοχλώντας κατοίκους και θαμώνες. Σταματούσαν και ασκούσαν εξονυχιστικό έλεγχο ακόμα και σε αμάξια που έφευγαν από την γειτονιά. Οι προσαγωγές στο ψαχνό έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας που σε μια στιγμή όταν οι μπάτσοι κατάλαβαν ότι είχανε πάρει τουρίστα, τον άφησαν και πήραν στη θέση του άλλο τυχαίο περαστικό άτομο που ταίριαζε περισσότερο στα στερεότυπα των "εχθρών" τους. Η αλληλεγγύη μας απέναντι στους συλληφθέντες είναι η αλληλεγγύη απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται και το κράτος προσπαθεί να τους συντρίψει φυσικά, οικονομικά, ψυχολογικά και νομικά για να παρατήσουν τον αγώνα, να απομακρυνθούν από την γειτονιά. Η σύλληψη και η ποινική τους δίωξη είναι ένα μήνυμα τρομοκρατίας απέναντι σε όλους και όλες όσες αγωνίζονται ή τολμούν να βρίσκονται σε ένα πεδίο αγώνα, όπως τα Εξάρχεια ή μια πορεία. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και στην ποινικοποίηση του κόσμου του αγώνα.

Χαιρετίζουμε τις δράσεις απέναντι στην στρατιωτικοποίηση των Εξαρχείων και την κρατική καταστολή

Κανένας μόνος/μόνη απέναντι στο κράτος

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες. Άμεση απελευθέρωση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License