Hxητικό:18/9/'19,4η Δίκη Επαναστατικού Αγώνα -Τοποθέτηση Γρηγόρη Τσιρώνη,παρέμβαση Ν.Μαζιώτη


Hxητικό: 18/9/2019 - 4η Δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά υποθέσεις ληστειών τραπεζών κάποιες από τις οποίες αποδίδονται στην οργάνωση. Τοποθέτηση του συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη (παρεμβάσεις συνηγόρου & Σπ.Χριστοδούλου για τον Τσιρώνη). Παρέμβαση του Νίκου Μαζιώτη μέλους του Επαναστατικού Αγώνα για την υπόθεση.

Επόμενη δικάσιμος την Τρίτη 24/9 με την τοποθέτηση του συντρόφου Παναγιώτη Ασπιώτη

Εδώ το ηχητικό:

https://www.youtube.com/watch?v=lvTjxwDz8Iw

https://youtu.be/lvTjxwDz8Iw


Σύντροφοι κάτι που θα βοηθούσε στα ηχητικά και την παρακολούθησή τους γιατί είναι μεγάλα και μπορεί να είναι και 4 ώρες το κάθε ένα θα ήταν η διευκρίνιση σε ποιο χρονικό σημείο είναι η τάδε τοποθέτηση. Π.χ. Εδώ λέτε <Τοποθέτηση του συντρόφου Γρηγόρη Τσιρώνη, παρεμβάσεις συνηγόρου & Σπ.Χριστοδούλου για τον Τσιρώνη, παρέμβαση του Νίκου Μαζιώτη για την υπόθεση>--------Θα βοηθούσε πολύ σε όσους θέλουν να ακούσουν τα ηχητικά εάν γράφατε  στο τάδε χρονικό σημείο τοποθέτηση αυτή, στο τάδε χρονικό σημείο η παρέμβαση Μαζιώτη κλπ ώστε εάν κάποιος δεν έχει χρόνο να ακούσει σήμερα όλο το ηχητικό και θέλει να ακούσει την παρέμβαση Μαζιώτη να ξέρει σε ποιο χρονικό σημείο είναι. Μιλάω για κάποιες ενότητες βασικές ώστε να ξέρει κάποιος που θα πάει να ακούσει αυτό που θέλει οπωσδήποτε να ακούσει προτού ακούσει όλο το ηχητικό. Φυσικά αυτό δεν χωρίζει το ηχητικό σε σημεία σημαντικά και σημεία όχι σημαντικά αφού όλο το ηχητικό είναι πολιτικό και κοινωνικό ντοκουμέντο, απλά είναι κάτι που βοηθάει και δεν διασπά στο ντοκουμέντο απλά το κάνει πιο προσιτό. 

από α/α από τα δυτικά 19/09/2019 10:32 μμ.


Είναι ανεύφυκτο να γίνει αυτό γιατί όπως και εσύ αναγνωρίζεις είναι ντουκουμέντο πολιτικό /κοινωνικό και ως τέτοιο δημοσιοποιείται. Εξάλλου τα ηχητικά από ότι έχω δει δεν μπορούν να κατηγοριοποιούνται/διαχωρίζονται με αυτό τον τρόπο.Ιδιαίτερα όταν οι παρεμβάσεις που γίνονται δεν είναι άσχετες με την ροή που ακολουθεί η δίκη. Στο συγκεκριμένο ηχητικό για παράδειγμα εκτός αυτής του συνηγόρου του Γ.Τσιρώνη που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αυτοτελής, η παρέμβαση του Χριστοδούλου και του Μαζιώτη έγιναν σε διαφορετικά σημεία της δίκης. Π.χ παρενέβη ο Σπύρος Χριστοδούλου απαντώντας στην έδρα που ρωτούσε τον ίδιο τον Τσιρώνη, ή ο Μαζιώτης παρενέβη σε άλλη περίπτωση εξηγώντας πώς στήθηκε η δίκη από την αντιτρομοκρατική κλπ. και πώς ενεμπλάκησαν οι υπόλοιποι που δικάζονται σε αυτή τη δίκη. Και σε αυτή την περίπτωση η παρέμβασή του είναι μεν αυτοτελής αλλά άμεσα δεμένη με την διαδικασία και πώς αυτή εξελισσόταν.Και για να κλείσω, ακόμα και η τοποθέτηση του Γρ. Τσιρώνη που θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτοτελής δεν είναι γιατί από τους δικαστές απηύθυναν ερωτήματα που απαντήθηκαν, ακολούθησαν και πάλι ερωτήσεις κλπ, και σε μια τέτοια ''φάση'' παρενέβη και ο Σπ.Χριστοδούλου, συνέχισε ο Γρ. Τσιρώνης κοκ. Πώς θα μπορούσε λοιπόν αυτό να αναγραφεί και να επιλέξουν οι σύντροφοι/ισσες ποιο κομμάτι θα ακούσουν; Δυστυχώς όσο χρονοβόρο και αν σου φαίνεται αυτό, δες το σαν ενιαίο σύνολο. Εκτός και αν επιλέγεις πρόσωπα και απομονώνεις κάποια άλλα.

από α/α από τα δυτικά 25/09/2019 9:52 πμ.


Πέραν από όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, είναι γνωστό πως δεν επιθυμούν όλοι/ες την ηχογράφιση που γίνεται, με αποτέλεσμα να μην επιδιώκουν να υπάρχουν μικρόφωνα και να καταγράφονται οι τοποθετήσεις τους/απολογίες/μαρτυρίες κλπ. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι/ες ότι η ηχογράφιση αν μη τι άλλο συνεισφέρει στο να καταγράφονται ιστορικά ντοκουμέντα από δίκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κακή ποιότητα του ήχου σε πολλές περιπτώσεις, και επειδή είμαστε κομμάτι του κινήματος και όχι ηχολήπτες ή τεχνικοί και δεν γνωρίζουμε γενικότερα από ηχοληψία απλώς μερικοί σύντροφοι/ισσες κάνουμε ό,τι μπορούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Στη συνέχεια τα ηχητικά φιλοξενούνται σε site κινηματικό γιατί μόνο μέσα από τέτοιο δίαυλο/κανάλι μπορούν να ανέβουν και να δημοσιοποιηθούν. Αν κάποια συντρόφια έχουν τη δυνατότητα και μπορούν να βοηθήσουν στην επεξεργασία, πάντα είναι ευπρόσδεκτο. Εκτιμώ ότι μάλλον δεν είναι πολιτική επιλογή τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License