Απεργία 09/10 στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του σωματείου, ανακοινώνοντας ότι επίκεινται έως και 60 απολύσεις εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019. Καλούμε όλους, σωματεία εργαζομένων, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες γειτονιών, φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας όπως μπορούν, με ψηφίσματα συμπαράστασης αλλά και με την παρουσία τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7:30 στις εγκαταστάσεις της ΝΟΚΙΑ.

post image

Δελτίο Τύπου - Απεργία 09/10 στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του σωματείου, ανακοινώνοντας ότι επίκεινται έως και 60 απολύσεις εργαζομένων με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019.

Οι επικείμενες απολύσεις γίνονται λόγω μίας ακόμη αναδιάρθρωσης της εταιρίας (από τις πολλές που έχουν γίνει) και της κατάργησης ενός ολόκληρου τμήματος από τη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.

Παρά τις διακηρύξεις της διοίκησης για ανακατανομή μέρους των 60 εργαζόμενων σε άλλα τμήματα, μόνο 20 περίπου συνάδελφοι έχουν ήδη μεταφερθεί και είμαστε έτοιμοι για το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων που έχει γίνει στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος μέχρι σήμερα. Η τακτική που ακολουθείται από τη διοίκηση για τη μεθόδευση αυτών των απολύσεων αποπνέει έλλειψη σεβασμού και κυνικότητα προς τους εργαζόμενους, κάποιοι/ες με πάρα πολλά χρόνια υπηρεσίας στη ΝΟΚΙΑ.

Από τις δηλώσεις περί απορρόφησης των εργαζομένων αν βρεθούν θέσεις, κάτι που δεν διασφαλίζεται σε πολλές περιπτώσεις, μέχρι τις παροτρύνσεις σε μετανάστευση (!) προκειμένου να συνεχίσουν την ίδια εργασία σε άλλη χώρα. Από τον εξαναγκασμό στην ψυχοφθόρα και υποτιμητική διαδικασία της αναζήτησης νέας θέσης εντός της εταιρίας, μέχρι και την ψυχολογική «παρότρυνση» σε παραίτηση και αναζήτηση αλλού.

Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις απολύσεις είναι ο ίδιος αγώνας αξιοπρέπειας και ανάγκης με τον αγώνα μας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως και με τον αγώνα που δίνουμε μαζί με όλα τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα ενάντια στον επαίσχυντο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Τα μέτρα που θα κατατεθούν προς ψήφιση είναι ένα μεγάλο δώρο προς τους βιομήχανους και τους μεγαλοεργοδότες, Η ανάπτυξη που ονειρεύονται φέρνει την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απαξίωση των σωματείων.

Η πρώτη απάντηση απ΄την μεριά μας δόθηκε με την μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια Γενική Συνέλευση και την συντριπτική απόφαση υπέρ της προκήρυξης 2 απεργιακών κινητοποιήσεων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Δεν θα μείνουμε απαθείς, δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του, υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, στις 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος:

• Καμία απόλυση - Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας

• Όχι στην παρότρυνση για μετανάστευση ως συνέπεια της απειλής για απόλυση

• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Καλούμε όλους, σωματεία εργαζομένων, εργατικές συλλογικότητες, συλλογικότητες γειτονιών, φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα μας όπως μπορούν, με ψηφίσματα συμπαράστασης αλλά και με την παρουσία τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7:30 στις εγκαταστάσεις της ΝΟΚΙΑ.

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License