Κάλεσμα στήριξης της πανελλαδικής διαδήλωσης ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων και την “πράσινη ανάπτυξη”

Πανελλαδική διαδήλωση για την υπεράσπιση των Αγράφων: Σάββατο 12/10, 11:00 στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας

post image

Ούτε στα Άγραφα, ούτε πουθενά – σύγκρουση με κράτος, εργολάβους και σχέδια επενδυτικά

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όταν το κεφάλαιο και το κράτος μιλάνε για “πράσινη” ανάπτυξη, ουσιαστικά προσπαθούν να καμουφλάρουν την παραδοσιακή περιβαλλοντική καταστροφή με “οικολογικό” περιτύλιγμα. Και αυτό συμβαίνει, γιατί είναι δεδομένο ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος η “ανάπτυξη” –όποιο χρώμα και αν φορέσει επιχειρώντας να μας μπερδέψει- μπορεί να σημαίνει μόνο κέρδη για τους λίγους και επιπτώσεις στους υπόλοιπους (από τις τοπικές κοινωνίες μέχρι το περιβάλλον συνολικά). Με λίγα λόγια, δηλαδή, αυτό που επιχειρείται να γίνει στα Άγραφα ουσιαστικά δε διαφέρει σε τίποτα από αυτό που γίνεται στην Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού ή στην Ήπειρο με τις ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες κλπ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Άγραφα: “Επιδίωξη των «επενδυτών» είναι η τοποθέτηση 640 ανεμογεννητριών (μέχρι στιγμής έχουν αδειοδοτηθεί οι 40 πρώτες στα οροπέδια Νιάλα και Βοϊδολίβαδο) ύψους 120 μέτρων σε εκτάσεις των Ευρυτανικών και Καρδιτσιώτικων Αγράφων καθώς και η κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων σε σχεδόν όλα τα ποτάμια και ρέματα της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Πίνδου. Αυτή η παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε μια μη βιώσιμη χρήση των δασικών και υδάτινων πόρων, στη διατάραξη ή και κατάρρευση του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας της θιγόμενης περιοχής, με συνεπακόλουθες επιπτώσεις σε όλα τα συστήματα υπό τη μορφή του ντόμινο. Μερικές μόνο από τις επιπτώσεις είναι: η ανεπανόρθωτη ισοπέδωση των βουνοκορφών, η διάνοιξη δρόμων και η εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης εντός δασικής έκτασης, ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, η απειλή εξαφάνισης προστατευόμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας.”

Ήδη με δύο δυναμικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, μέλη της τοπικής κοινωνίας συνεπικουρούμενα από αλληλέγγυους/ες πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα. Επόμενο σημαντικό ραντεβού είναι η πανελλαδική πορεία που καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση για τις 12 του Οκτώβρη.

Όσοι και όσες, λοιπόν, δε σκοπεύουμε να μείνουμε παθητικοί θεατές μπροστά στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου και του κράτους, οφείλουμε να βρεθούμε εκεί για να κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι:

ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10, 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

anarchist-federation@riseup.net

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License