ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΙΖΕΣ! ΕΤΣΙ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ.

Την Παρασκευή 12/07/19 μια υπόθεση κλοπής προϊόντων αξίας 180€ από υποκατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin στέκεται η αφορμή, ώστε να στηθεί μία άνευ προηγουμένου στοχοποίηση και δίωξη του Χ. Κορτέση και άλλων 5 συνολικά συντρόφων. Με κακουργηματικές κατηγορίες διώκεται ο αναρχικός Χ. Κορτέσης και άλλο ένα άτομο, ενώ ακόμα τέσσερα άτομα αντιμετωπίζουν διώξεις για πλημμελήματα.

Η υπόθεση ξεκινά ως άλλη μια απλή κλοπή προϊόντων, φαινόμενο το οποίο συμβαίνει καθημερινά σε πολλά μεγάλα καταστήματα που υφίστανται απαλλοτριώσεις από φτωχοδιάβολους που αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση τίποτα δεν ήταν συνηθισμένο. Οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευθύμιος Α. στην προσπάθεια τους να απαλλοτριώσουν αντικείμενα από το κατάστημα LEROY MERLIN στην Πειραιώς 165, στη περιοχή του Ρέντη, γίνονται αντιληπτοί από τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρίας security με την επωνυμία OVIT IKE. Αμέσως μετά, ένας εργαζόμενος της εταιρίας σεκιούριτι επιχειρεί να ελέγξει τον Ευθύμιο Α., ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί και αποχωρεί. Στη συνέχεια, άλλος σεκιουριτάς θα μπλοκάρει την έξοδο του Χ. Κορτέση, ο οποίος έπειτα από πιέσεις θα δεχθεί να οδηγηθεί σε ειδικό χώρο για να ελεγχθεί. Εκεί, μετά τον έλεγχο, προκύπτει ότι έχει απαλλοτριώσει ηλεκτρολογικό υλικό και εργαλεία. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Χ.Κορτέση με τον Ε.Α, ο 2ος δέχεται να επιστρέψει στο κατάστημα μαζί με το υλικό που είχε προηγουμένως αφαιρέσει. Οι δύο σύντροφοι ενημερώνουν τους υπαλλήλους ότι είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν μαζί με τα υλικά και το αντίτιμο τους. Στον χώρο εμφανίζεται κατόπιν και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας σεκιούριτι, Κωνσταντίνος Δρίβας, ο οποίος τους ζητάει να συντάξουν ο καθένας από μια υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αναγνώριζαν την πράξη τους και θα προσκόμιζαν το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στα αντικείμενα που είχαν απαλλοτριώσει. Συγχρόνως, ζητείται από τον Κορτέση να υπογράψει ότι γνωρίζει τον εργαζόμενο των LM Γιάννη Α., χωρίς απολύτως τίποτα να τον συνδέει με την απαλλοτρίωση. Από την πρώτη στιγμή ο Κ. Δρίβας υπέδειξε τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ως υποτιθέμενο συνεργό, προκειμένου να απολυθεί, καθώς δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά και συμμετέχει σε εργατικούς αγώνες. Μόλις το ζήτημα φάνηκε να διευθετείται, τόσο με την πληρωμή του ποσού, όσο και με την υπογραφή των υπεύθυνων δηλώσεων και ενώ οι δυο τους ήταν έτοιμοι να φύγουν, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας φύλαξης και οι εργαζόμενοι του τούς απαγορεύουν την έξοδο, γιατί είχε ήδη ειδοποιηθεί η αστυνομία. Παρά τη βία που ασκείται εναντίον τους από τον ιδιοκτήτη Κ. Δρίβα, οι 2 σύντροφοι θα καταφέρουν να σταματήσουν την παράνομη κράτηση τους με τη βοήθεια κάποιων πελατών και φίλων που είχαν σπεύσει στο σημείο. Η ενορχηστρωμένη αυτή δίωξη με πολιτικές προεκτάσεις συνεχίζεται, καθώς την επόμενη κιόλας μέρα ο σύντροφος Κορτέσης συλλαμβάνεται στην Αθήνα και ξυλοκοπείται άγρια από τους μπάτσους, έως ότου καταλήξουν στην Ασφάλεια Πειραιά.

Ο Χ. Κορτέσης. είναι αναρχικός και δεν το έκρυψε ποτέ. Έχει καταδικαστεί από το παλιότερο δικαστήριο για κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” και έχει φυλακιστεί για 4,5 χρόνια. Ένας από τους πολλούς ανθρώπους που στάθηκαν στο πλάι του απέναντι στην κρατική καταστολή είναι και ο σύντροφος και εργαζόμενος στα Leroy Merlin Γ.Α. Αυτή η αλληλεγγύη που ανέκαθεν έδειχναν οι αναρχικοί μεταξύ τους, καθώς και οι προσωπικές σχέσεις των δύο συντρόφων στην προκειμένη περίπτωση λογίζονται επαρκείς λόγοι για τους διωκτικούς μηχανισμούς του κράτους, ώστε να κατασκευάσουν άλλο ένα κυνήγι μαγισσών με απώτερο σκοπό την εξόντωση αγωνιστών. Σύμφωνα με τον συνήγορο των δύο ατόμων: "πρόκειται για μια υπερβολική και αδικαιολόγητη διόγκωση του κατηγορητηρίου", αφού το αρχικό αδίκημα της απόπειρας κλοπής, μετατράπηκε στο κακούργημα της ληστρικής κλοπής. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κακαρνιάς σημειώνει πως "ενώ πρόκειται για απόπειρα κλοπής, μάλιστα ομολογημένης, αφού ο εντολέας μου προσφέρθηκε να πληρώσει τα χρήματα και να λήξει το επεισόδιο εκεί, όπως είναι πάγια πολιτική της εταιρείας", τελικά μετά από ώρες ο υπεύθυνος της εταιρείας είπε ευθέως πως “δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα”, εκβιάζοντάς τον Χ. Κορτέση να κατονομάσει και να ενοχοποιήσει ως συνεργό του τον συνδικαλιστή εργαζόμενο Γ.Α.

Μετά την σύλληψή του Χ. Κορτέση ακολουθεί έρευνα στο σπίτι του και ο ίδιος οδηγείται στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφού πρώτα του αποδίδονται οι παρακάτω κατηγορίες: 1) Ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία, 2) Οργάνωση με άλλο πρόσωπο για τη διάπραξη κακουργήματος (συμμορία) 3) Οπλοκατοχή (ξύλινες ράβδοι).

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο και τραγικό σημείο στη συγκεκριμένη δίωξη είναι η απόφαση του ανακριτή Γεώργιου Παντελίδη να διατάξει την προφυλάκιση του Χ. Κορτέση,επειδή ουσιαστικά είναι φτωχός… Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ανακριτή ,ο Χ. Κορτέσης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή: "Διότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αποδιδόμενης σε αυτόν πράξης, από την υποδομή που είχε αναπτύξει, με πρόθεση επανειλημμένης τελέσεως εγκλημάτων κλοπής και ληστείας,[…] εν όψει της οικονομικής αδυναμίας του για την αποκομιδή επαρκούς εισοδήματος βιοπορισμού του, προκύπτει δε σκοπός του για πορισμό παρανόμου εισοδήματος και ροπή του προς διάπραξη εγκλημάτων κλοπής και ληστείας ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, κρίνεται δε ότι αν αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους, είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα κακουργηματικού δε χαρακτήρα. Επομένως είναι απολύτως αναγκαία η επιβολή της προσωρινής του κράτησης στην περίπτωσή του…"

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, ο ανακριτής μας ενημερώνει ότι επιβάλλεται η προφυλάκιση του συντρόφου, επειδή το εισόδημα του δεν είναι αρκετό ώστε να καλύψει τις ανάγκες του! Πρόκειται, λοιπόν, περί ωμής και χυδαίας ποινικοποίησης της φτώχειας από αιρετούς δικαστές που ανέκαθεν ζούσαν με παχυλούς μισθούς. Συνολικά 7 άτομα διώκονται για την υπόθεση: ο Χ. Κορτέσης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί και ο Ευθύμιος Α., ο εργαζόμενος στα LM και συνδικαλιστής Γ.Α., χωρίς απολύτως κανένα στοιχεία... απλά επειδή γνωρίζει τον πρώτο και 4 από τα άτομα που προσέγγισαν το σημείο σαν αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων στο κατάστημα και έσπευσαν να πληρώσουν το ποσό που είχαν ζητήσει να καταβληθεί οι υπεύθυνοι φύλαξης και ο ιδιοκτήτης των Leroy Merlin, το οποίο αντιστοιχούσε στα προϊόντα που είχαν αφαιρεθεί (παρότι αυτά είχαν ήδη αποδοθεί στην εταιρία).

Αυτή είναι, λοιπόν, η αστική δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Αυτή ήταν πάντα και αυτή θα είναι. Ταξική, μεροληπτική και πάντοτε άξια υπηρέτρια των εκάστοτε αφεντικών και των πολιτικών συνεργατών τους.

Ο ρόλος της "δικαιοσύνης", άλλωστε, δε θα μπορούσε να φανεί πιο ξεκάθαρα από όσο φάνηκε με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία που σημειώθηκε πέρυσι στη θάλασσα με πρωταγωνιστή τον γιο του ιδιοκτήτη των Leroy Μerlin. Συγκεκριμένα, ο υιός Μουλιέ, ενώ είχε δολοφονήσει με το ταχύπλοο του δύο αδέρφια, είδε την Ελληνική Δικαιοσύνη να τον ξεπλένει με ένα πρόστιμο της τάξης των 50 χιλιάδες ευρώ. Τόσο κοστολογούν οι δικαστές την ανθρώπινη ζωή. Τόσο λογαριάζουν οι αστοί τις ζωές των φτωχών.Και για να τοποθετηθούμε πιο απλά, πιο περιεκτικά, στον καπιταλισμό τα πράγματα έχουν λίγο-πολύ ως εξής:

-Είσαι αναρχικός και κλέβεις μερικές πρίζες και εργαλεία από υποκατάστημα των Leroy Merlin;

-Φυλακή.

-Είσαι πάμπλουτος γόνος του ιδιοκτήτη των Leroy Merlin και σκοτώνεις 2 ανθρώπους;;;

-Εγγύηση και σπίτι σου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ LEROY MERLIN ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Γ.Α.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.ΚΟΡΤΕΣΗ

ΟΤΑΝ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΚΟΡΤΕΣΗ:

ΤΡΙΤΗ 22/9,

11:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com

htt*s://libertasalonica.wordpress.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License