ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ

“Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν τσιγγάνος.Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν κομμουνιστής.Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν Εβραίος.Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…Γιά σένα που νομίζεις..ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείοκαι να σε διώξουνγιατί δεν έχεις λεφτά..Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν Οτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σουγια χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσειςΟτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου..” ΜΠ.ΜΠΡΕΧΤ

Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά είναι Λιβανέζος κομμουνιστής και αμετανόητος μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης που παραμένει εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια αιχμάλωτος της γαλλικής εξουσίας. Από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ενώ το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.

Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες, οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους Ισραηλινούς και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Το 1984 συλλαμβάνεται στην Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ έχει προηγηθεί ένα μπαράζ επιθέσεων εναντίων αμερικανικών και ισραηλινών στόχων.

Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλά. Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια, κατηγορούμενος για την εκτέλεση του στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και του Ισραηλινού πράκτορα της Μοσάντ Γιάκομπ Μπαρσιμάκοβ. Έκτοτε είναι φυλακισμένος στα κελιά υψίστης ασφαλείας της ¨γαλλικής δημοκρατίας”. Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 καθώς έχει συμπληρώσει την επιβαλλόμενη διάρκεια της ποινής του.

Ο Ζωρζ Αμπνταλλά δεν είναι μόνος. Η φυλάκισή του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάττι των σχεδόν 6.000 Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες φυλακές διεθνώς. Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου αγώνα των καταπιεσμένων που μάχονται ενάντια στον καπιταλισμό, την ανισότητα και την αδικία σε κάθε άκρη της γήρανσης Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΏΒΡΗ  ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License