Τηλεφωνική παρέμβαση του σ. Γιάννη Δημητράκη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Δομοκού


post image

Τηλεφωνική παρέμβαση του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη στις 6 Οκτώβρη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται

Στις 12/6 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γ. Δημητράκης και Κ. Σακκάς μαζί με την αναρχική Δ. Συριανού (η οποία έπειτα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους) για την απαλλοτρίωση χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ. Οι δύο σύντροφοι αρχικά προφυλακίζονται στις φυλακές Κομοτηνής και Νιγρίτας Σερρών αντίστοιχα.

Ο Γ. Δημητράκης μεταφέρεται εκδικητικά στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες. Μετά από δύο μήνες, ο σύντροφος μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού.

Ακολουθεί η τηλεφωνική παρέμβαση του συντρόφου:

Γεια σας σύντροφοι και συντρόφισσες, με χαρά και αγάπη σας στέλνω τους συντροφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου που ελπίζω να διαπερνούν τα τείχη και τα σύρματα της φυλακής.

Οι καιροί που ζούμε είναι πιο άγριοι, πιο κυνικοί όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν οι έχοντες την πολιτική και οικονομική εξουσία για το αντίθετο. Κανένας εξανθρωπισμός του καπιταλισμού δεν είναι εφικτός, μόνο η βαρβαρότητα είναι ορατή όπου κι αν κοιτάξουμε. Η παραίτηση, η ιδιώτευση και η απογοήτευση εμφανίστηκαν ξανά τόσο στα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα όσο και σε εμάς τους ίδιους τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι και όσες ξαναβρήκαν την ελπίδα στους αγώνες και στους δρόμους της αντίστασης, ξεπερνώντας τις αντιφάσεις τους και στηρίζοντας τα όνειρα και τις επιθυμίες για πιο αξιοπρεπή ζωή στη σύγκρουση με τους δυνάστες τους, είδαν το κύμα που σηκώθηκε ψηλά και έσκασε πάνω στο τείχος χωρίς να καταφέρει να το γκρεμίσει. Την αγωνιστική πλημμυρίδα τη διαδέχθηκε η άμπτωτη της σύγχυσης, της ήττας και της αποδιοργάνωσης. Το αίσθημα του φόβου, της ματαιότητας και της αδυναμίας διαχύθηκε στην κοινωνική ατμόσφαιρα.

Μα ακόμα και τώρα, που βρισκόμαστε περικυκλωμένοι από γνώριμους εχθρούς, οι οποίοι πιο αποθρασσυμένοι εξαπολύουν εναντίων όλων τη λυσσασμένη βούληση να καθυποτάξουν όποιον-α στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους, οφείλουμε να μείνουμε όρθιοι και να αντέξουμε.

Κι αυτό γίνεται μονάχα με έναν τρόπο. Να κρατηθούμε γερά μεταξύ μας και να διαφυλάξουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε ως αγωνιστές, εκτός από τις ιδέες μας, που δεν είναι άλλο από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Αν η συνείδησή μας είναι το ιδεολογικό οχυρό, η αλληλεγγύη είναι το συνεκτικό υλικό, η κολλώδης ουσία που μας συγκρατεί να μη χαθούμε σε ατομικές τρύπες αμφίβολης σωτηρίας, όταν τα ρίγη διατρέχουν το σώμα μας μπροστά στον αντίπαλο που ουρλιάζει να παραδοθούμε.

Σήμερα, έξω από τα τείχη ακόμη μίας φυλακής, η αλληλεγγύη και η αγάπη μεταξύ ανθρώπων που έχουν κοινά καταθέσει ή τώρα αποθέτουν πολύτιμα χρόνια από τη ζωή τους στον αγώνα, δίνουν ακόμη ένα ηχηρό χαστούκι στη θανατηφόρα σιωπή που επιχειρούν να επιβάλλουν οι μοχθηρές σκιές των τεράτων.

Όσο οι σκέψεις, τα χέρια και οι ψυχές μας διασταυρώνονται με ανθρωπιά, αγωνιστική μνήμη και ζεστασιά που δημιουργείται όταν ο ένας στεκόμαστε δίπλα στον άλλο, τόσο το τίμημα για τις επιλογές μας γίνεται πιο ελαφρύ να το σηκώσουμε, τόσο το ψυχικό σθένος και η αξιοπρέπειά μας που δεν κάμπτονται γεννούν την ελπίδα και την πεποίθηση πως τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται.

Μέχρι τη λευτεριά, καλή δύναμη σε όλους και σε όλες.”

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License