Κως ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ

Το ξημέρωμα της 23ης Οκτώβρη βάρκα με 34 μετανάστες διεμβολίστηκε από σκάφος του λιμενικού ανοικτά της Κω με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού, να αγνοείται ένας και τον τραυματισμό 6 μεταναστών.

ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ

Το ξημέρωμα της 23ης Οκτώβρη βάρκα με 34 μετανάστες διεμβολίστηκε από σκάφος του λιμενικού ανοικτά της Κω με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού, να αγνοείται ένας και τον τραυματισμό 6 μεταναστών.

Ήδη τα ΜΜΕ αναπαράγουν την ανακοίνωση του λιμενικού ότι υπήρξε ατύχημα, ενώ ο καιρός ήταν κάλμα, επειδή δεν είχε φώταη βάρκα.

Άλλος ένας θάνατος που έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο στη θάλασσα του Αιγαίου.

Και όλα αυτά υπό τα όπλα των λιμενόμπατσων και των φονιάδων της Frontex, των γκλοπ των μπάτσων στις φυλακές των hot spot, στις στατιστικές των ΜΚΟ, στο απεχθές βλέμμα και στην λέξη λαθραίος του ρατσιστή, στην προπαγάνδα μίσους του κράτους και των ΜΜΕ, στην εκμετάλλευση των αφεντικών.

Να σταθούμε απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, στην φτώχεια και στους πολέμους που γεννά.

Να σταθούμε απέναντι στον ρατσισμό που σαν δηλητήριο έχει χυθεί στην κοινωνία.

Για μια ζωή ισότητας, αλληλεγγύης, χωρίς την εκμετάλλευσηανθρώπου από άνθρωπο.

ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

αφίσα που είχε κυκλοφορίσει το καλοκαίρι 

ΣΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ

Στις 11 Ιούνη υπήρξαν 7 νεκροί μετανάστες/στριες σε ναυάγιο που έγινε λίγο έξω από την Λέσβο. Στις 17 Ιούνη υπήρξαν 12 νεκροί μετανάστες/στριες σε ναυάγιο που έγινε ανοιχτά του Μπόντρουμ, λίγο έξω από την Κω. 555 νεκροί μετανάστες/στριες από την αρχή του έτους στην Μεσόγειο λένε οι επίσημες στατιστικές.

Απλοί αριθμοί για τα κράτη με τον στρατό, την αστυνομία και το λιμενικό τους, την Frontex, τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ. Απλά ατυχήματα σε μια διαδικασία που αποφέρει τεράστια κέρδη στους παραπάνω θεσμικούς οργανισμούς. Οι νεκροί/ες στις χώρες τους και στα σύνορα τις Ευρώπης, οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι/ες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι εκμεταλλευόμενοι/ ες, όντας τα φτηνά και φοβισμένα εργατικά χέρια όταν καταφέρουν και φτάσουν σε κάποιο προορισμό, μετανάστες/στριες είναι το αποτέλεσματων κρατικών ανταγωνισμών, πολέμων που γίνονται αφορμές για επενδύσεις με όλο και μεγαλύτερο κέρδος για το κεφάλαιο.

Οι μετανάστες/στριες δεν είναι αριθμοί, είναι οι άνθρωποι που ζούμε μαζί, είναι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας. Να σταθούμε απέναντι στις αιματοβαμμένες, γεμάτες εκμετάλλευση στατιστικές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Για μια ζωή ισότητας, αλληλεγγύης και σεβασμού κάθε διαφορετικότητας.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License