Παρέμβαση σε σχολεία Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλύφάδαςς

Τις προηγούμενες μέρες αφισοκολλήσαμε αρκετά σχολεία των περιοχών μας με την παρακάτω αφίσα

post image

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Η εκμάθηση της ιστορίας και οι σχολικές γιορτές με σκοπό τη δημιουργία εθνικής συνείδησης εμπεριέχουν τα γνωστά ψέμματα εθνικής συμφιλίωσης («όλοι οι Έλληνες ενωμένοι πολεμήσαν»), ανδρική (πάντα..) γενναιότητα σε μεγάλες δόσεις, την υπεράσπιση σφαγών/προδοσιών/ανέντιμων πράξεων σε περιπτώσεις που τις κάναν οι «δικοί μας» (ακόμα και αν επρόκειτο για δολοφονίες αμάχων), την ανύψωση φιλεύσπλαχνων τυράνων και φυσικά ηρωοποίηση διάφορων προσώπων (συνήθως της εκκλησίας ή πολιτικών) κλπ κλπ κλπ. Στα σχολεία δεν διδάσκεται ιστορία αλλά γίνεται εθνική προπαγάνδα.

ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Οι μιλιταριστικές παρελάσεις είναι το απόγειο του παραλογισμού. Επιβλήθηκαν επί δικτατορίας Μεταξά αλλά υμνούν υποτίθεται την ελευθερία. Πως; Ενισχύοντας τους διαχωρισμούς κάθε είδους (σχολικών επιδόσεων, φύλου, εθνικότητας, ύψους), επιβάλλοντας και κανονικοποιόντας την υποταγή και τη δουλοπρέπεια στους «επισήμους» (δημάρχους, παπάδες, στρατιωτικούς), τονίζοντας την υπεροχή του στρατού και του πολέμου ως μέσα κυριαρχίας μιας χώρας και φυσικά αποτελώντας εύφορο έδαφος του εθνικιστικού και ρατσιστικού λόγου!

Μη μπαίνεις στη γραμμή των διαχωρισμών, της υποταγής, της πειθαρχίας στην εξουσία

Αναρχική συλλογικότητα parekura | parekura.espivblogs.net | parekura@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License