Γερμανία: 4 Αναλήψεις ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις

Λειψία: Εμπρησμός 2 εκσκαφέων της Eurovia της Vinci (11/10/2019) | Αμβούργο: Εμπρησμός οχήματος πολιτικού, σε αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου (22/10/2019) | Φράιμπουργκ: Εμπρησμός οχήματος της εταιρείας Implenia Group (24/10/2019) | Φράιμπουργκ: Εμπρησμός οχήματος της εταιρείας Johnson Control που κερδοσκοπεί απ’ τις φυλακές (26/10/2019)

post image

Γερμανία, Λειψία: Εμπρησμός 2 εκσκαφέων της Eurovia της Vinci

Επίθεση στους κερδοσκόπους του εγκλεισμού – Εμπρησμός εκσκαφέων – Αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 11ης Οκτώβρη, βάλαμε φωτιά σε δύο εκσκαφείς της Eurovia της Vinci.

Η Vinci, ως μια παγκόσμια εταιρεία, έχει δείξει πάμπολλες φορές στο παρελθόν και στο παρόν πως δεν απολογείται για ΤΙΠΟΤΑ και πως είναι έτοιμη ν’ αποδεχτεί κάθε εντολή, ασχέτως του πόσο βρώμικη είναι.

Αυτό μπορεί να ειδωθεί σε πολλά παραδείγματα, ειδικά στο κατασκευαστικό έργο ενός αεροδρομίου κοντά στη Νάντη (στη Γαλλία), όπου βρισκόταν η εκκενωμένη, πλέον, ZAD. Εδώ η Vinci, σε συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, θέλουν να αποψιλώσουν 200 εκτάρια δασικής έκτασης για να οικοδομήσουν το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Γαλλία. Όμως, το έργο αυτό εμποδίστηκε από μαχητικές και ανοιχτές κοινωνικές διαδηλώσεις.

Η Vinci εμπλέκεται επίσης στην κατασκευή φυλακών, καθιστώντας τες μέρος ενός συστήματος κυριαρχίας και καταπίεσης.

Η κυριαρχία αυτή ήρθε αντιμέτωπη με ορισμένα αποφασισμένα άτομα στη σύνοδο G7 στην Biarritz. Παρά τη στρατιωτική απομόνωση της πόλης, κατόρθωσαν να διεισδύσουν στην πόλη της Bayonne, βόρεια της Biarritz, και ν’ απελευθερώσουν την οργή τους. Η δράση εκείνη κατέληξε σε 68 συλλήψεις συνολικά, 38 εκ των οποίων παρέμειναν υπό κράτηση.

Τα μηχανήματα Vinci είναι ενάντια στην ιδέα μιας κοινωνίας δίκαιης κι απελευθερωμένης, και τούτος είν’ ο λόγος για τον οποίον η εταιρεία κι οι υποδομές της αποτελούσαν και θ’ αποτελούν για εμάς στόχο. Τσεκάρετε τριγύρω – παίζουν πολλά εργοτάξια της Vinci.

Φωτιά και φλόγες ενάντια στην καταστολή!

Αλληλεγγύη με τους κρατουμένους του G7 και τους 3 του Autobahn!

Αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου!

Λευτεριά στον Loic!

Λευτεριά σ’ όλες και όλους τους κρατουμένους!

Πηγή: Anarchists WorldWide

Γερμανία, Αμβούργο: Εμπρησμός οχήματος πολιτικού, σε αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου

Στις 22 Οκτώβρη 2019, βάλαμε φωτιά σ’ ένα μεγάλο Audi, στην είσοδο ενός σπιτιού στην οδό Tornquiststrasse 49, στο Eimsbüttel του Αμβούργου, όπου διαμένει ο Jan Pörksen, κεφάλι της Καγκελαρίας της Γερουσίας του Αμβούργου. Υπήρχε ασφαλής απόσταση απ’ το σπίτι, κανείς δεν μπήκε σε κίνδυνο.

Οι πεινασμένες μας καρδιές πολεμούν ταχύτερα, καθότι, απ’ το Γκλύξμπουργκ ως το Μόναχο, απ’ το Βούπερταλ ως το Τσβικάου, η σύλληψη των 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου στις αρχές του Ιούλη εκλήφθηκε ως επίθεση στις μαχητικές οργανώσεις στο Αμβούργο και στη Γερμανία, και έλαβε μια απάντηση αλληλεγγύης. Οι πύρινες καρδιές βάζουν φωτιά στα οχήματα και τα κτίρια του συστήματος εγκλεισμού, της αστυνομίας και των εταιρειών ασφαλείας, των πολυεθνικών και των μεγαλοϊδιοκτητών ακίνητης περιουσίας. Το Αμβούργο χρειάστηκε λίγο χρόνο να πάρει μπρος, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, όμως, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις ενάντια στο Αστυνομικό Τμνήμα του Volksdorf, στη SPIE, στη Steg, και σε άλλους παράγοντες του εξευγενισμού.

Τα τρία συντρόφια απ’ το Παγκάκι του Πάρκου δεν έχουν χιλιάδες subscribers ή “likes” στα αντικοινωνικά δίκτυα, αλλά απολαμβάνουν μια γοητευτική και μαχητική υπόληψη στους εξεγερσιακούς κύκλους, κι είναι πλέον μακριά απ’ τους εν εξελίξει αγώνες. Όσο, όμως, η πατριαρχία κι ο καπιταλισμός συνεχίζουν το δυστυχές και θανατερό τους θέαμα, ο κόσμος θα συνεχίζει να τα πολεμά.

Οι μπάτσοι , υπηρετώντας το κράτος, έχουν γράψει στον τύπο πως τούτο το κατασταλτικό χτύπημα άγγιξε την καρδιά του αναρχικού περιβάλλοντος. Εμείς τώρα επιτιθόμαστε στα κεφάλια της διακυβέρνησης της πόλης του Αμβούργου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Pörksen βρίσκεται σε θέση-κλειδί για την κυβερνητική πολιτική: μέσα απ’ την Καγκελαρία της Γερουσίας, συντονίζει το έργο της Γερουσίας και των ειδικευμένων αρχών. Οι εξουσιαστές στέλνουν τα τσουτσέκια τους να μπουκάρουν απ’ τις πόρτες στα διαμερίσματα των από τα κάτω, απειλώντας τους ενοίκους με προτεταμμένα όπλα, ενόσω ερευνούν τις υποθέσεις τους. Στα καταφύγιά τους θα μας βρουν.

“Αν η μάχη για τη λευτεριά είναι έγκλημα, η αθωότητα θα ήταν πραγματικά ό,τι χειρότερο”, είπε ένας Βέλγος αναρχικός που αντιμετώπισε την καταστολή.

Αλληλεγγύη με τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου!

Άμεση απελευθέρωση και των συλληφθέντων απ’ το Παγκάκι του Πάρκου και του Loïc, που βρίσκονται έγκλειστοι.

Πηγή: AMW English

Γερμανία, Φράιμπουργκ: Εμπρησμός οχήματος της εταιρείας Implenia Group

Τη νύχτα της Πέμπτης 24.10.2019, ένα όχημα της εταιρείας Implenia Group πυρπολήθηκε στην οδό Tullastraße στο Freiburg im Breisgau. Η Implenia είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελβετία, κι είναι διεθνώς ενεργή. Στην Ελβετία, η εταιρεία είναι γνωστή για την κατασκευή της φυλακής απελάσεων Bässlergut. Το Bässlergut είναι μια φυλακή με σωφρονιστικό σύστημα και κράτηση προς απέλαση, ακριβώς πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία. Με βάση τη νέα νομοθεσία, ένα μέρος του έχει πλέον μετατραπεί σε ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης, όπως το αποκαλούν. Υπάρχουν περαιτέρω σημεία στην εξουσιαστική διαχείριση των προσφύγων στην Ελβετία, όπου η μαζική προσέλευση ανθρώπων λαμβάνει χώρα με τρόπο κεντρικοποιημένο. “Καταγραφή, διαχείριση κι απέλαση” είναι το μότο.

Η Implenia, αυτήν τη στιγμή, χτίζει μια επέκταση της φυλακής και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεισφέρει άμεσα στη διόγκωση του ομοσπονδιακού συστήματος εγκλεισμού. Τα τελευταία δύο χρόνια, λοιπόν, η Implenia έχει γίνει επανειλημμένα στόχος δράσεων που προσανατολίζονται ενάντια σ’ έναν κόσμο τειχών και συνόρων. Δυστυχώς, τούτες οι δράσεις παραμένουν απομονωμένες στην Ελβετία και σε μεμονωμένες πόλεις όπως το Βερολίνο. Θα θέλαμε να διαδόσουμε τον αγώνα αυτόν, να στρέψουμε σ’ αυτόν την προσοχή, και να παρακινήσουμε περισσότερες ομάδες να στοχοποιήσουν τους κερδοσκόπους των φυλακών.

Αυτήν τη στιγμή, εδώ στο Φράιμπουργκ, λαμβάνουν χώρα οι Καταληψιακές Μέρες. Καταλαμβάνονται σπίτια, και οι κερδοσκόποι των άδειων σπιτιών και του εξευγενισμού βλέπουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν ανενόχλητοι το απάνθρωπο έργο τους. Είτε η καταστολή συμβαίνει μέσω ανατιμήσεων και εκκενώσεων, είτε μέσω της δικαιοσύνης και του εγκλεισμού, η λογική από πίσω είναι πάντα ίδια.

Πύρινους χαιρετισμούς στις Μέρες Ενάντια στις Φυλακές στο Βερολίνο και τη Βαρσοβία, και σ’ όλες κι όλους πίσω απ’ τα τείχη!

Πηγή: Anarchists WorldWide

Γερμανία, Φράιμπουργκ: Εμπρησμός οχήματος της εταιρείας Johnson Control που κερδοσκοπεί απ’ τις φυλακές

Τη νύχτα της 25ης-26η Οκτώβρη, ένα ακόμη όχημα εξερράγη μες στις φλόγες στο Freiburg im Breisgau, στην οδό Badenweilerstraße στο Freiburg-Weingarten. Τις προηγούμενες μέρες, διάφορα οχήματα που ανήκαν στους εκμεταλλευτές κερδοσκόπους της Thyssen & Krupp, της Vonovia και της Implenia, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Τη νύχτα αυτή, ένα όχημα της Johnson Control, η οποία περιλαμβάνει επίσης και την Tyco, δέχθηκε επίθεση.

Η Tyco εμπλέκεται στη βιομηχανία κερδοσκοπίας απ’ τις φυλακές, μέσω συστημάτων ασφαλείας, όπως συστήματα συναγερμού και τσιπάκια που χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση των κρατουμένων.

Εταιρείες όπως η Tyco χρησιμοποιούν τις φυλακές και τους εγκλείστους που κρατούνται εκεί απροστάτευτοι, ώστε να παράξουν τεράστια κέρδη για την πάρτη τους. Ενάντια σ’ αυτόν τον δομικό εκμεταλλευτικό μηχανισμό, ένα πύρινο σινιάλο στάλθηκε με τη νυχτερινή αυτή επίθεση.

Ενάντια στις φυλακές και τον καπιταλισμό!

Αλληλέγγυους χαιρετισμούς σ’ όλες τις έγκλειστες και τους έγκλειστους πίσω απ’ τα τείχη!

Πηγή: Anarchists WorldWide

Μεταφράσεις: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License