Αναγραφή συνθημάτων αλληλεγγύης στο Ίλιον για τους/τις εξεγερμένες στην Χιλή


post image

Για όλα αυτά που μας είναι τόσο γνώριμα και ας είναι σε άλλη γλώσσα, σε άλλο περιβάλλον, σε άλλο ημισφαίριο....Οι εξεγερμένες/οι στην Χιλή συντρίβουν την κανονικότητα: κλείνουν δρόμους, στήνουν οδοφράγματα, συγκρούονται, κάνουν συνελεύσεις, βγαίνουν στο προσκήνιο τα υποκείμενα των καταπιέσεων που "οφείλουν" να είναι αόρατα (από τους Ινδιάνους Μαπούτσε, ως τα lgbtqi+ άτομα και τους μετανάστες από τις γύρω χώρες) λεηλατούν πολυκαταστήματα, καίνε τράπεζες, γκρεμίζουν αγάλματα-μνημεία της ισπανικής αυτοκρατορικής αποικιοκρατίας, χορεύουν στους δρόμους, ζωγραφίζουν στους τοίχους, σπάνε τον φόβο, ειρωνεύονται και γελάνε. Εξάλλου σε ένα από τα εμπνευσμένα τους συνθήματα έγραψαν πως "μας πήρατε τα πάντα, κάνατε όμως το λάθος και μας πήρατε και τον φόβο". Με λίγα λόγια δηλαδή ξαναφτιάχνουν ένα κόσμο ανάποδα. Και αυτό μας είναι όχι μόνο γνώριμο, αλλά αγαπημένο. Η καρδιά μας μαζί τους.

(σε μια κίνηση αλληλεγγύης, γεμίσαμε τοίχους της πόλης με συνθήματα)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License