Ενημέρωση απο τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη πρεσβεία του Χιλιανού κράτους

Από τις 19 Οκτωβρίου το κράτος της Χιλής πολιορκείται από χιλιάδες εξεγερμένους που έχουν καταλάβει τους δρόμους και της πλατείες της χώρας. Οι μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετατράπηκαν σε μια γενικευμένη εξέγερση που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της.

post image

Στα πλαίσια του Πανελλαδικού Καλέσματος στους εξεγερμένους στην Χιλή – 30/10 έως 1/11 , τη Παρασκευή 1/11 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση πλησίον της πρεσβείας της Χιλής και πορεία προς τα Εξάρχεια.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε αρχικά στις 17:30 στην πλατεία της εξόδου του σταθμού του Μετρό Ευαγγελισμός όπως προβλεπόταν και στο κάλεσμα, όπου και μοιράστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια ένας αριθμός περίπου 100 συντρόφων και συντροφισσών κινήθηκε συντεταγμένα στη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι και το φραγμό των αστυνομικων δυνάμεων στο ύψος της Ριγίλλης όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση όσο πιο κοντά στην πρεσβεία ήταν δυνατό για περίπου μία ώρα. Με το πέρας της συγκέντρωσης ο κόσμος πορεύθηκε μέχρι και τα Εξάρχεια μέσω Βασιλίσσης Σοφίας και Σόλωνος. Την πορεία ακολουθούσαν μέχρι και τη Νομική σχεδόν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες υπήρξαν ιδιαίτερα προκλητικές και πιεστικές επιζητώντας την οποιαδήποτε αφορμή να επιτεθούν. Εν τούτοις η περιφρούρηση συντρόφων και συντροφισσών κράτησε τις θέσεις της με ψυχραιμία και συνολικά ο κόσμος κινήθηκε με παλμό φωνάζωντας συνθηματα αλλαγγύης στους εξεγερμένου/ες της Χιλής.

Στη πορεία αλληλεγγύης συμμετείχαν και σύντροφοι από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στη πρεσβεία της Τουρκίας.

Συνέλευση σήμερα Κυριακή 03/11 18.00 Γκίνη για τη συνέχιση δράσεων αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής.

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License