Κατά την διάρκεια της χθεσινής μαθητικής διαδήλωσης και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στο αστικό κοινοβούλιο, η περιφρούρηση των εαακ (πρώην άτυπη “κινηματική” συνιστώσα της κυβέρνησης σύριζα) επιτέθηκε σε μαθητές/τριες που επιχειρούσαν επιθέσεις στα ματ, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό 1 μαθητή και την ρουφιάνικη συνδρομή στην σύλληψη άλλων δύο. Οι αντιπαραθέσεις με τα οπορτουνιστικά γκρουπούσκουλα συνεχίστηκαν μέχρι την κατάληξη περίπου 100 διαδηλωτών/τριων στο πολυτεχνείο, όπου και εκδηλώθηκε ένα σχέδιο εκδιωγμού από τον χώρο περίπου 50 μαθητών/τριων από κρανοφόρους των εαακ. Αρχικά η επίθεση εκτελέστηκε με επιτυχία, αφού οι μαθητές/τριες δεν είχαν μέσα να αντεπιτεθούν (κράνη, παλούκια κ.λ.π.) και κυνηγήθηκαν στην Στουρνάρη. Οι εακκίτες, πλήρως εξοπλισμένοι, έχτισαν οδόφραγμα και φωνασκούσαν αντιαναρχικά και αισχρά πρακτορολογικά συνθήματα περί “παρακράτους” (sic). Λίγα λεπτά αργότερα, ένα μέρος των μαθητών/τριων σε συνεργασία με συντρόφους/ισσες που βρισκόμασταν στο σημείο εφορμήσαμε με ότι διαθέσιμο μέσο συλλέξαμε (γυάλινα μπουκάλια, ξύλα, πέτρες) και χτυπήσαμε την περιφρούρηση των θρασύδειλων, καιροσκόπων κρυφοσυριζαίων. Η αντεπίθεση κινητοποίησε δυνάμεις των ματ που ξεκίνησαν να βαίνουν προς το σημείο για την υποστήριξη των ρουφιάνων. Οπισθοχωρήσαμε προς την πλατεία Εξαρχείων, ανασυνταχθήκαμε και στην συνέχεια πορευτήκαμε εκ νέου προς το πολυτεχνείο, όπου οι αριστεροί είχαν γίνει καπνός.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΑΑΚ, ΤΙ ΚΝΑΤ, ΤΙ ΜΑΤ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License