Ξημερώματα δύο Νοέμβρη 2019 μπάτσοι εισέβαλαν στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν, μια κατάληψη 15 χρόνων με μεγάλη κινηματική δράση και κοινωνική απεύθυνση. Η εκκένωση έγινε κατά παραγγελία του πρύτανη Γιακουμάκη για τις «ανάγκες του ΟΠΑ» (πρώην ΑΣΟΕΕ), ενώ παράλληλα η σχολή έχει πολυάριθμη ιδιοκτησία κ ακίνητα στα πέριξ που παραμένουν άδεια. Η κατάληψη μέσα στα χρόνια λειτουργίας της έχει διοργανώσει και φιλοξενήσει πολυάριθμες πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, συλλογικές κουζίνες αλληλεγγύης στους μετανάστες/-ριες ενώ έχει στεγάσει και κινηματικές δομές όπως και το αυτοοργανωμένο εγχείρημα «Athens Tattoo Circus» το οποίο στηρίζει έμπρακτα κ πολιτικά τους φυλακισμένους αγωνιστές τα τελευταία χρόνια.

Τα μίντια δεν άργησαν να παίξουν το ρόλο του φερέφωνου της εξουσίας και των δικαστικών αρχών, που ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει εντείνει επικίνδυνα το λόγο ενάντια στις καταλήψεις. Το «νόμος, τάξη κ ασφάλεια» παίζεται πολύ και μετατρέπει σε νέα κανονικότητα την εντεινόμενη καταστολή, τον έλεγχο, την τρομοϋστερία και την μπατσοκρατία. Την παρούσα περίοδο είναι και η βασική ντόπα που κατέχει ο κρατικός μηχανισμός για να προσφέρει στους πολίτες-ζόμπι, αφού καθώς η κοινωνικοοικονομική/ καπιταλιστική κρίση και η απόγνωση παραμένουν, παρακολουθούμε (κατευθυνόμενες) αγελαίες συμπεριφορές ενάντια στους πιο ασθενείς και περιθωριοποιημένους όπως και την οξυμμένη επίθεση κατά αγωνιζόμενων ατόμων και κινηματικών δομών.

Δεν θα τους περάσει. Οι κινηματικές δράσεις και οι καταλήψεις σε μια εποχή που παραδίνεται στις ορέξεις οικονομικών/ πολιτικών συμφερόντων κ αγανακτισμένων κανίβαλων είναι αναγκαία αναχώματα απέναντι στην σαπίλα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

 

Όλοι κ όλες στους δρόμους

Αλληλεγγύη στις συλληφθείσες κ τους συλληφθέντες της εκκένωσης της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

10, 100, 1000δες καταλήψεις

 

Athens Tattoo Circus Νοε ‘19

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License