[Φυλακές της Χιλής] Ανακοίνωση από το σύντροφο Joaquín García Chanks

Κείμενο αναρχικού πολιτικού κρατούμενου για την εξέγερση στην Χιλή

Η υφή της Εξέγερσης

Γίναμε μάρτυρες μιας, όπως φαίνεται, απρόβλεπτης κατάστασης. Χιλιάδες νέοι και νέες, μέσα από μια φαινομενικά άκακη διεκδίκηση, άφησαν την καταπιεσμένη οργή τους να ξεχυθεί, υψώνοντας ανάστημα ενάντια στην καθημερινότητα, καταστρέφοντας σύμβολα και παγιωμένες αντιλήψεις, φόβους, ψέματα και γιατί όχι, ορισμένες συνήθειες. Δεν χωρά σ’ αυτό το μικρό κείμενο μια μάταιη, ίσως, προσπάθεια να αναλύσω το «γιατί» αυτής της κατάστασης, ούτε θεωρώ απαραίτητη μια επιφανειακή ταξινόμηση των συμβάντων ή μια απόπειρα απόδοσης της κάθαρσης αυτής σε μια σειρά καταστάσεων· κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο απλά. Σήμερα χαμογελώ ευτυχισμένος με την διατάραξη της κανονικότητας, την αυθόρμητη ρήξη του στάτους κβο, με την πυρπόληση των συμβόλων του ψέματος και της δυστυχίας και απολαμβάνω τις προοπτικές αυτής της παρέκκλισης. Δεν χρειάζεται παρολαυτά να ξεγελιόμαστε· θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι η εξέγερση μεταφέρει αυτούσιες τις αξίες ή την πολιτική μας ταυτότητα. Ότι μετά την λυτρωτική έκσταση του ξεσηκωμού η ένδειξη του μετρητή δυστυχίας των ταλαιπωρημένων υπάρξεων θα αγγίξει το μηδέν ή ένα σημείο αναπόφευκτης αναρχίας. Είναι απαραίτητο να απολαύσουμε το ίδιο το γεγονός της Εξέγερσης, την ουσία της θέλησης που αντίκειται στην ακινησία, τις φλόγες του αυθόρμητου χάους που, μόνο μέσα από την διαρκή αναμόχλευσή τους, θα είναι ικανό να επιβιώσει και να διατηρήσει έτσι την αδάμαστη ομορφιά του. Σήμερα χαμογελώ, με ένα δώρο που κανείς δεν μου έδωσε.

Joaquín García Chanks 24 Οκτωβρίου 2019

"Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Χιλή καταδικασμένος σε δέκα χρόνια κάθειρξη για βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα."

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License