Πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με την κλήτευσή μου στη ΓΑΔΑ για τα γεγονότα της κατάληψης της Πρυτανείας το 2015

Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη η Κρατική Ασφάλεια με καλεί να «δώσω εξηγήσεις» ως ύποπτος για «διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας» σύμφωνα με τον νόμο 168/1 του νέου ποινικού κώδικα, για τα γεγονότα της κατάληψης της Πρυτανείας το 2015.

Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη η Κρατική Ασφάλεια με καλεί να «δώσω εξηγήσεις» ως ύποπτος για «διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας» σύμφωνα με τον νόμο 168/1 του νέου ποινικού κώδικα, για τα γεγονότα της κατάληψης της Πρυτανείας το 2015. Η κατάληψη της Πρυτανείας ήταν απόρροια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων, με κύρια αιτήματα την κατάργηση του νόμου 187 (περί εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων), την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικό μέσο, την αποφυλάκιση των συγγενών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, την κατάργηση του κουκουλονόμου και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. Η κατάληψη πλαισιώθηκε από δεκάδες συντρόφους/ισσες και συνέβαλε με τον τρόπο της στη μερική ικανοποίηση των αιτημάτων.

Θεωρώ ότι αυτή η κλήση έχει διττή στόχευση: Αφενός στο πρόσωπό μου, ώστε να με πιέσει ψυχολογικά και ενδεχομένως να με επιβαρύνει ποινικά, καθώς εδώ και μια δεκαετία, μαζί με εκατοντάδες συντρόφισσες και συντρόφους, είμαι παρών στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Αφετέρου, είναι μια επίθεση στον κόσμο του αγώνα που οικειοποιείται το συγκεκριμένο μέσο για να προπαγανδίσει τις αξίες και τα προτάγματά του.

Αυτή η κίνηση μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή τη χρονική περίοδο, καθώς το κράτος εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον αναρχικό χώρο, και σε όποιον/α αγωνίζεται από την πλευρά των καταπιεσμένων. Η ακροδεξιά κυβέρνηση, με πρωτοστάτη τον καρνάβαλο Μ. Χρυσοχοΐδη, επιχειρεί να επιβάλει ένα καθεστώς τρομοκρατίας με εκκενώσεις καταλήψεων, με την εισβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και το ταυτόχρονο λοκ-άουτ της σχολής για ολόκληρη την εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την τοποθέτηση κοριού σε όχημα συντρόφου, με τη στοχοποίηση και τις συλλήψεις αναρχικών συντρόφων στα πλαίσια της «εξάλειψης της εγχώριας τρομοκρατίας», με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια σε θαμώνες, κατοίκους και φοιτητές στα Εξάρχεια, όπου αποκορύφωμα ήταν τα βασανιστήρια στον σύντροφο Λ.Γ. από τα καθάρματα των ΜΑΤ στις 7/11. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι εντάσσεται και το γεγονός ότι καλούμαι να «δώσω εξηγήσεις» δύο μέρες πριν την επέτειο του πολυτεχνείου, ημέρα που ο κόσμος του αγώνα ετοιμάζεται να διαδηλώσει δυναμικά ενάντια στη νέα διακυβέρνηση, και να τιμήσει όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να πέσει η χούντα.

Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις ως αναρχικός από το στρατόπεδο των καταπιεσμένων, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης και δύναμης στον φίλο και σύντροφο Χριστόφορο Κορτέση, που βρίσκεται εκδικητικά προφυλακισμένος λόγω της συνεπέστατης αναρχικής του δράσης, με αφορμή την υπόθεση του Leroy Merlin. Αλληλεγγύη και δύναμη σε αυτούς που έχουν πέσει στα χέρια του κράτους, και σε όσες και όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Κάτω τα ξέρα σας από τους συντρόφους μας

Ανυποχώρητος πολύμορφος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία

Ούτε βήμα πίσω

Μ.Β.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License