Παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΓΠΑ στις 12/11/19

Με αφορμή τα τελευταία κατασταλτικά γεγονότα, τόσο σε καταλήψεις, στέκια σχολών όσο και σε αγωνιζόμενα άτομα αποφασίσαμε να παρέμβουμε την Τρίτη 12/11/19 στην πρυτανεία της σχολής . Την ίδια ώρα (όπως μάθαμε μετά) ήταν σε εξέλιξη συνάντηση του Χρυσοχοϊδη με τους πρυτάνεις ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενόψει της 17 Ν, από την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο αρκετών σχολών δυο μέρες πρίν το τριήμερο (ανάμεσα τους και το ΓΠΑ). Την παρέμβασή μας ακολούθησε μικροφονική όπου μοιράστηκε το κείμενο:

post image

Με αφορμή τα τελευταία κατασταλτικά γεγονότα, τόσο σε καταλήψεις, στέκια σχολών όσο και σε αγωνιζόμενα άτομα αποφασίσαμε να παρέμβουμε την Τρίτη 12/11/19 στην πρυτανεία της σχολής . Την ίδια ώρα (όπως μάθαμε μετά) ήταν σε εξέλιξη συνάντηση του Χρυσοχοϊδη με τους πρυτάνεις ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενόψει της 17 Ν, από την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο αρκετών σχολών δυο μέρες πρίν το τριήμερο (ανάμεσα τους και το ΓΠΑ). Την παρέμβασή μας ακολούθησε μικροφονική όπου μοιράστηκε το κείμενο:

Παρέμβαση στην Πρυτανεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πίσω από τα φανταχτερά πάνελ της τηλεόρασης, τα μεγαλειώδη λόγια των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τον ύπουλο λόγο του ρεφορμισμού κρύβεται η αλήθεια για την κατάσταση που διανύουμε. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και η όλο και σκληρότερη επίθεση του κεφαλαίου έρχονται να πλήξουν τις κατώτερες κοινωνικές τάξεις.

Η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η κλοπή του δημόσιου πλούτου για τα συμφέροντα των αστών, η εξαθλίωση της ανθρώπινης ζωής που κοστολογείται στα 4 εκατοστάρικα, η μεταχείριση των μεταναστών ως απλούς άψυχους αριθμούς και η επίθεση στα ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της κοινωνίας, είναι μερικοί από τους στόχους της κυβέρνησης. Αυτοί οι στόχοι δεν είναι πρωτόγνωροι. Από τη μεταπολίτευση και μετά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τώρα τελευταία και ο ΣΥΡΙΖΑ προωθούσαν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και υπηρετούσαν τις εντολές των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) . Όλα αυτά κάτω από το πέπλο της τεχνητής κοινωνικής ειρήνης με τη βοήθεια των σωμάτων «ασφαλείας». Τους σταυροφόρους του λεγόμενου δόγματος «νόμος και τάξη».

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να σημειωθεί η τραγική ειρωνεία με το δόγμα «νόμος και τάξη». Ποιος νόμος και ποια τάξη; Μήπως μιλάνε για το σύνταγμα και τα νομοσχέδια που οι ίδιοι καταπατούν ή για τους νόμους που είναι κομμένοι και ραμμένοι για τα συμφέροντα των πλουσίων; Μήπως μιλάνε για τα υπέρογκα δημόσια χρέη που οι παραπάνω κυβερνήσεις δημιουργήσανε ή για την ένταξη της Ελλάδας το 2010 στο ΔΝΤ και μετέπειτα στα μνημόνια; Κυβερνήσεις παράνομες (π.χ. κυβέρνηση Παπαδήμου) που τα μπαλώσανε από δικαστήρια που δεν έγιναν ποτέ και από νομοσχέδια που άλλαζαν προκειμένου να την γλυτώσουν. Και όλα αυτά εις βάρος του λαού κλέβοντας τα βαμμένα με αίμα μεροκάματα του για τη σωτηρία του σάπιου συστήματός τους.

Η επίθεση του κράτους όπως είναι λογικό δε θα μπορούσε να λείπει και απτό χώρο της εκπαίδευσης. Αφού μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα το κράτος θέλει να δημιουργήσει υποταγμένους, υπνωτισμένους πολίτες αλλά και υπάκουους και υποτιμημένους εργαζόμενους. Με αυτό το στόχο έρχονται οι εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που προωθούν την εντατικοποίηση και την υπερεξειδίκευση των σπουδών, με το ψαλίδι της διαγραφής να κόβει όσους δεν είναι παραγωγικοί για τα γούστα τους. Έτσι το πανεπιστήμιο μας παραδίδει σε μια κόλλα χαρτί στα αδηφάγα αφεντικά, που θα εκμεταλλεύονται τη γνώση και τις δυνατότητες μας για να πλουτίζουν εις βάρος μας.

Σχετικά με την επίθεση στη λαϊκή συνείδηση που διψάει για ελευθερία και στα ανατρεπτικά στοιχεία που απειλούν τη θεσούλα των αστών, δεν μένουν πολλά να ειπωθούν. Γνωρίζουν καλά οι εκάστοτε κυβερνώντες ότι η καταστολή των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπόρεσε ποτέ να κρύψει τα κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα επιβεβαιώνει την αδυναμία και τη αδιαφορία του κράτους να τα λύσει. Οι εκκενώσεις πολιτικών χώρων και καταλήψεων, οι απαγωγές συντρόφων, οι τυφλές συλλήψεις, τα αδικοφορτωμένα κατηγορητήρια, ο χημικός πόλεμος και το ανεξέλεγκτο ξύλο των ματ σε πορείες και διαδηλώσεις, μας δείχνει ότι η κυριαρχία τους πάνω στις ζωές μας βασίζεται στη διασπορά του φόβου και της βίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν μια τρύπα στο νερό και να δυναμώνουν την πεποίθηση μας ότι τίποτα δε θα αλλάξει προς το καλύτερο όσο κάθονται στις καρέκλες τους αυτά τα καθάρματα.

Τους σχεδιασμούς του υπουργείου παιδείας στις σχολές μας, τους υλοποιούν οι πρυτανικές αρχές. Για αυτό είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνουμε όπως και για τις αστυνομικές – κατασταλτικές επιχειρήσεις που γίνονται στα πανεπιστήμια (π.χ. ασοεε). Είναι φανερό πως οι πρυτανικές αρχές εκπροσωπούν την κρατική δεσποτεία στο μικρόκοσμο της σχολής εκτελώντας και αυτοί σαν πειθήνια όργανα τις όποιες εντολές τους δοθούν από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή απέναντι τους. Σήμερα το πρωί έγινε πολιτική παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη.

Μπάτσοι – πρυτάνεις – καθεστωτικοί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

Να οργανωθούμε για να αντισταθούμεσε αυτούς που καταστρέφουνε τις ζωές μας

Να αγωνιστούμε για την ελευθερία που θα ανθίσειστα συντρίμμια του κράτους

Να χαράξουμε το δρόμο για την επανάσταση. Για έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης που δε θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί.

Αναρχικό Στέκι Γεωπονικού

stekigewponikou.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License