Η ΛΑΡΚΟ δε σταματά να δολοφονεί εργάτες

ο Γιώργος Ψαρράς είναι ο 72ος καταγεγραμμένος νεκρός στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ από την έναρξη της λειτουργίας του στη δεκαετία του ’60.

Την τετάρτη 6/11/2019 εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, ηλικίας 55 ετών και πατέρας τριών παιδιών χάνει την ζωή του εν ώρα εργασίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αθροίζεται με τον θάνατο του 36χρονου τον Ιούλιο του 2019 , με τους 6 νεκρούς πριν 40 χρόνια όπως και τα δεκάδες ατυχήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο. Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Ψαρράς είναι ο 72ος καταγεγραμμένος νεκρός στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ από την έναρξη της λειτουργίας του στη δεκαετία του ’60. Συμπληρωματικά 2 μέρες πριν το ατυχές συμβάν, το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είχαν καταγγείλει στα Μ.Μ.Ε. ότι εργάζονται σε κρεματόριο.

Το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας όπως και η ίδια η ΛΑΡΚΟ "ψάχνει" να αποδώσει ευθύνες σε εργαζόμενους ενώ όλοι γνωρίζουμε που αποδίδονται. Ελλιπέστατα μέτρα προστασίας, ελλιπής συντήρηση,συνθήκες υψηλής πίεσης είναι κάποιοι από τους λόγους που οι εργαζόμενοι σκοτώνονται για να αποκομίζει το κράτος και η κάθε εταιρεία περίσσια κέρδη. Παρά τα θρασύδειλα συλλυπητήρια τους γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για εργατικό ατύχημα, αλλά για μια ακόμη εργατική δολοφονία σε βάρος του κόσμου από τα κάτω.

Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία, να σταθούμε αλληλέγγυοι-ες σε κάθε εργαζόμενο-η και να διεκδικήσουμε την ζωή μας και την εργασία μας μέχρι να καταφέρουμε να συναποφασίζουμε τους όρους παραγωγής και κατανάλωσης.

ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License