Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο μαθητικής αναρχικής συνέλευσης

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο μαθητικής αναρχικής συνέλευσης "Μαθητά Αναρχικά Αθήνας"

Ως αναρχικά μαθητά που η καθημερινότητα τους βρίσκεται σε ένα σχολείο και φροντιστήριο που προσπαθεί να εμφυσήσει λογικές και αντιλήψεις ανεκτικότητας , πειθάρχησης, εξατομίκευσης και προκατάληψης κρίναμε απαραίτητη ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο τη δημιουργία μιας αναρχικής μαθητικής συνέλευσης πολυτασικού χαρακτήρα συνεχίζοντας ενεργά τον αγώνα της Συνέλευσης Μαθητών/ριών του Αναρχικού/Αντιεξουσιαστικού χώρου.Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ένας απο τους βασικούς μηχανισμούς του κράτους.Είναι η πλατφόρμα μέσω της οποίας,το κράτος φυσικοποιεί τους κανόνες και τους νόμους που "πρέπει" να ακολουθούμε πιστά και τυφλά ,διαιωνίζοντας έτσι τη κυριαρχία κράτους και κεφαλαίου πάνω στη κοινωνία.

Με τη παρούσα κατάσταση της ακραίας καταστολής της Νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ , η οποία συνεχίζει ""άξια""το έργο της εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ ( Ρεκόρ αριθμού εκεννωμένων καταλήψεων ),και την επίθεση που βιώνουμε ως αγωνιζόμενα,θεωρούμε οτι πρέπει να δείξουμε εμπρακτά την εναντίωση μας σε ένα κράτος που εκκενώνει συνεχώς πολιτικές και στεγαστικές καταλήψεις,πετάει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,απελαύνει και βασανίζει μετανάστες/ριες,αυξάνει την αστυνομοκρατία,καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και προσπαθεί να τρομοκρατήσει γενικότερα με πολλές ενέργειες τον/την κάθε έναν/μια που αντιστέκεται και αντεπιτίθεται σε αυτό.

Ταυτόχρονα ο καπιταλιστικός και κρατικός μηχανισμός προωθεί αναπτυξιακά σχέδια άκρως καταστροφικά για το περιβάλλον και για τις γειτονιές μας, τις οποίες προσπαθούν να τις μετατρέψουν σε ένα αποκλειστικά διαφημιστικό προιόν που θα ικανοποιεί τα αφεντικά και τους επιχειρηματίες.Η συνεχής ανάπτυξη και το δόγμα "τάξη και ασφάλεια¨ που θέλουν να επιβάλουν στις γειτονιές είναι άμεσα συνδεδεμένα με την βίαιη υποτίμηση των αγωνιζόμενων και γενικότερα καταπιεσμένων κομματιών της κοινωνίας.

Στηρίζουμε και θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη των καταλήψεων,των κοινωνικών χώρων και των αυτοοργανωμένων δομών αλληλεγγύης καθώς αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη τους ως μέρη που εξουσιαστικού τύπου λογικές δεν χωράνε,και για αυτό εκτός απο προπύργια ελευθερίας αποτελούν αγκάθια για κάθε λογής αφεντικό/εξουσιαστή και χώροι αγώνα που χτίζονται σχέσεις αλληλεγγύης ενοχλώντας έμπρακτα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την κανονικότητα που προσπαθούν να περάσουν.

Τασόμαστε ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό αλλα και σε κάθε μορφή καταπίεσης εξουσίας,φασισμού,εθνικισμού,ρατσισμού,σεξισμού,ομοφοβίας/τρανσοφοβίας.

ΜΑΘΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Αναρχικά Μαθητά Αθήνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License