ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Εδώ και καιρό, ο κρατικός μηχανισμός εντείνει την κατασταλτική του εκστρατεία ενάντια σε χώρους και δομές των αγώνων. Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε άγριες εικόνες εκκένωσης κατειλημμένων χώρων, από μπάτσους με αυτόματα όπλα ,να εισέρχονται σε προσφυγικές καταλήψεις και να βρίσκονται απέναντι σε άοπλες μανάδες και παιδιά.

Στις 20/11/2019, ο υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε τελεσίγραφο εκκένωσης των καταλήψεων εντός δεκαπενθήμερου. Μια δήλωση που έρχεται να δέσει στο πλαίσιο του σχεδίου της βίαιης επιβολή του «νόμου και τάξης» και της «κανονικότητας». Μία «κανονικότητα» που θέλει απειλές, παρακολουθήσεις αγωνιστών, συλλήψεις, άγριο ξυλοφόρτωμα, βασανισμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τα όργανα της τάξης. Μοχθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και να καθιερώσουν αυτή την «ησυχία, τάξη και ασφάλεια».

Το χρονικό διάστημα που δημοσιεύτηκε η εξαγγελία του υπουργού, μας κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρες τις διαθέσεις της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια, λίγες μέρες μετά τον άγριο και άνευ λόγου ξυλοδαρμό και βασανισμό αγωνιστών, δίνουν διορία στους κατειλημμένους χώρους να εκκενωθούν μέχρι τις 6 Δεκέμβρη, επέτειο δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από χέρι μπάτσου.

Στην αντίθετη όχθη και ενάντια σε αυτές τις λογικές φίμωσης, ξεχύθηκαν στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές από τις εργατικές διαδηλώσεις για το αναπτυξιακό μέχρι τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις και τη 17 Νοέμβρη. Δείχνοντας έτσι στους εξουσιαστές πως όποια και όσα κατασταλτικά μέτρα και να πάρουν, όση χυδαία προπαγάνδα και να εξαπολύσουν μέσω των ΜΜΕ, εμείς πάντα θα σπάμε την τρομοκρατία τους!

Εμείς, οι χιλιάδες κατ’ αυτούς «μειοψηφίες», κόντρα στην «κανονικότητά» τους, και σε αυτές τις πολιτικές σκοταδισμού, απαντάμε με ταξική αλληλεγγύη. Να στήσουμε τα αναχώματα αντίστασης και αυτοοργάνωσης ενάντια στη βαρβαρότητα και την προσπάθειά τους να καταστρέψουν κάθε κοινωνική δομή και να καταστείλουν τις εστίες αγώνα. Κανένα τελεσίγραφό τους δε μας τρομοκρατεί, η απάντησή μας θα δοθεί στο δρόμο!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ROSA NERA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Πολυτεχνείου Κρήτης

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License