post image

11 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Όσο περνάν τα χρόνια το μίσος μεγαλώνει...

Εκείνη την νύχτα, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ένα παιδί πέφτει νεκρό και μια εξέργεση ξεκινά. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται από την σφαίρα του μπάτσου Κορκονέα στα Εξάρχεια, ο χρόνος σταματά, όλα μαυρίζουν και η φλόγα της επανάστασης ανάβει. Λίγες μόλις ώρες μετά την γνωστοποίηση της δολοφονίας του Αλέξη αρχίζουν οι επιθέσεις, οι πορείες, οι συγκεντρώσεις, οι συνελεύσεις και οι άνθρωποι συσπειρώνονται απέναντι στα δόντια που δείχνει για ακόμη μια φορά το κράτος, είναι όλοι μαζί ενωμένοι και οργισμένοι και ξέρουν πως οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι δικές τους.Από την νύχτα δολοφονίας του Αλέξη μετράμε 11 χρόνια αγώνα για αυτά που μας αξίζουν.

Η φετινή 6 Δεκέμβρη όμως είναι διαφορετική από όλες αυτές που έχουν περάσει και είναι έτσι γιατί ο απροκλητος δολοφόνος του Αλέξη-που είχε το θράσος να πει ότι δεν θα ζητήσει συγνώμη από κανέναν 15χρονο-κυκλοφορεί ανάμεσα μας μετά από απόφαση του μικτού εφετείου Λαμίας. Με τον νέο ποινικό κώδικα λοιπόν έσπασε τα ισόβια, προσμέτρησε τις ώρες εργασίας και σαν να μην έφταναν αυτά, αποφυλάκισέ τον Κορκονέα. Για τον Βασίλη Σαραλιώτη δε, τον συνεργό του μπάτσου-δολοφόνου η απόφαση για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους είχε παρθεί προ πολλού αλλά αυτή έγινε ακόμα "καλύτερη" όταν το καλοκαίρι 11 χρόνια μετά την δολοφονία αυτός κρίθηκε αθώος.Η 6η Δεκέμβρη αυτή είναι διαφορετική λοιπόν λόγω της γενικής σκληρής καταστολής που επικρατεί με την εκλογή την κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού ήδη έχει προκαλέσει πολλά και θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα. Ξεκινώντας από την κατάργηση του ασύλου και φτάνοντας στα επεισόδια της ΑΣΣΟΕ καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ότι δεν χωρά αλλά πίσω-βήματα. Παρόλο που η νέα κυβέρνηση ΝΔ δεν μετρά πολύ καιρό εξουσίας έχει καταφέρει σε λίγους μήνες να φέρει τα πάνω κάτω αφού βρήκε έτοιμο το έδαφος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το προσφυγικό είναι σε έξαρση, καθημερινά άνθρωποι πεθαίνουν από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν, η πείνα και η εξαθλίωση ακμάζουν. Ακόμα, βλέπουμε και τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά την εκπαίδευση και όλες τις εξαθλιωτικές και συντηρητικές αναγγελίες της Κεραμέως που σκοπός τους είναι η αύξηση του ανταγωνισμού, η ιδιωτικοποίηση και η περαιτέρω διεύρυνση των ταξικών φραγμών. Έπειτα βλέπουμε και την επίθεση στο ανταγωνιστικό κίνημα και σε όλους και όλες που αγωνίζονται καθημερινά για αυτά που τους/τις αξίζουν. Εκκενώσεις προσφυγικών αλλά και πολιτικών καταλήψεων, το ακραίο κατασταλτικό κλίμα και οι αναίτιες επιθέσεις μπάτσων στα Εξάρχεια και η κορύφωση με το τελεσίγραφο χρυσοχοίδη και η απειλή των 15 ημερών για τις εκκενώσεις των καταλήψεων και των χώρων που προτάσσουμε τον αγώνα μας, δείχνει την μανία τους κράτους για αυτούς και αυτές που δεν συμμορφώνονται αλλά και δεν θα συμμορφωθούν.

Η 6η του Δεκέμβρη δεν είναι απλά μία επέτειος. Δεν εξαντλείται σε εκδηλώσεις μνήμης, ανακοινώσεις και πορείες. Αποτέλεσε και αποτελεί μια διαρκή επαναστατική διαδικασία, νέα κάθε φορά, αναγεννημένη μέσα από τις μνήμες εκείνης της πρώτης φοράς, γεμάτες πράξεις αντίστασης και ανυπακοής. Ήταν η αρχή και η φλόγα της εξέργεσης είναι ακόμα αναμμένη. Φέτος ειδικά, που είναι πρώτη φορά που το κράτος χρησιμοποιεί τέτοιου είδους απειλές, το διαβεβαιώνουμε πως θα του θυμίσουμε εκείνες τις πρώτες μέρες μετά την δολοφονία με όλο τον κόσμο που μάχεται κατά της εξουσίας να είναι στον δρόμο. Όσο το κράτος μάχεται την κοινωνία πρέπει να θυμάται πως δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι και το τελευταίο κομμάτι της εξουσίας και της κρατικής καταστολής να εξαφανιστεί.Εμείς ως αναρχικοί/κες μαθητές/τριες αρνούμαστε να παίξουμε κάθε είδους παιχνίδι τους κράτους και δεν μας φοβίζουν τα τελεσίγραφα και οι απειλές. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, τον φασισμό, την εξουσία, την αδικία αυτού του κόσμου. Δεν ξεχνάμε κανέναν αγωνιστή και καμιά αγωνίστρια, δεν ξεχνάμε τον Αλέξη και κανέναν άνθρωπο που χάθηκε άδικα από τα χέρια του κράτους και των συνεργών του. Αυτός και ο κάθε Δεκέμβρης είναι του Αλέξη, είναι όλων μας και είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο. Και θα τα καταφέρουμε.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞH

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12 ΚΑΜΑΡΑ 12:00

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License