Ενημέρωση σχετικά με τις δικονομικές εξελίξεις στην υπόθεση των Leroy Merlin και την προφυλάκιση του αναρχικού Χ.Κορτέση

(...)Μόλις την Τετάρτη 11/12, ο αντιεισαγγελέας εφετών Πειραιά Σοφουλάκης εξέδωσε πρόταση για παραπομπή της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Και εδώ, παρά τα εξόφθαλμα κενά, τις λογικές ακροβασίες και τις αλλοπρόσαλλες ερμηνείες των νόμων τους περί "ληστρικής κλοπής, "σωματικής βίας" κ.α., το διογκωμένο κατηγορητήριο παραμένει άθικτο για όλους-ες και το μπαλάκι πετιέται στο δικαστήριο, διατηρώντας την ομηρία των συντρόφων,-ισσών μας. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Χ. Κορτέση και πλέον καλείται να αποφασίσει επ’ αυτών ο πρόεδρος εφετών Πειραιά τις επόμενες μέρες.(...)

Νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις δικονομικές εξελίξεις στην "υπόθεση Leroy Merlin" και την προφυλάκιση του αναρχικού συντρόφου Χριστόφορου Κορτέση.

 

Ο σύντροφος Χ. Κορτέσης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 16 Ιουλίου 2019 με βάση τις μεθοδεύσεις της πολυεθνικής Leroy Merlin και της εταιρείας security OVIT Α.Ε., καθώς και το διογκωμένο κατηγορητήριο που έστησαν οι δικαστικοί μηχανισμοί για να αιχμαλωτίσουν τον σύντροφό μας. Μετά την αναβάθμιση των κατηγοριών από την εισαγγελέα Μ. Αγγελούδη, ο ανακριτής Γ. Παντελίδης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αποφάσισε την προφυλάκιση του Χ. Κορτέση, με ένα σκεπτικό που αποκαλύπτει στο σύνολό του την φρονηματική δίωξη του συντρόφου και την εκδικητικότητα των κρατικών μηχανισμών σε βάρος ενός πολιτικού τους αντιπάλου.

Σε ανακριτικό επίπεδο, από τον Ιούλη ως και τον περασμένο Νοέμβρη, προστέθηκαν μια σειρά νέων στοιχείων (βιντεοληπτικό υλικό, συμπληρωματικές καταθέσεις μαρτύρων κ.α) τα οποία αποκάλυψαν στο σύνολό τους τις μεθοδεύσεις των Leroy Merlin-OVIT A.E.

Συγκεκριμένα, το εμπλουτισμένο βιντεοληπτικό υλικό που προσκομίστηκε, από κάμερες ασφαλείας εντός και εκτός του καταστήματος, ξεμπροστιάζει το σκηνοθετημένο μοντάζ των επιλεγμένων σκηνών και των μεμονωμένων "καρέ" που είχαν αρχικά παραδοθεί από τον συν-ιδιοκτήτη και επικεφαλής της OVIT A.E., Κ. Δρίβα. Την ίδια στιγμή, η προσπάθεια των securitάδων να "συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα" από τις αρχικές, εξόφθαλμα ψευδείς, καταθέσεις τους τους οδηγεί στην ανυποληψία, με συνεχείς αντιφάσεις, ανακρίβειες, κενά και αστείους ισχυρισμούς. Παρόλα αυτά, ο ανακριτής Παντελίδης στις 23/11 έκλεισε την δικογραφία χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση στο διογκωμένο κατηγορητήριο εις βάρος 7 συντρόφων-ισσών, ενώ, παράλληλα, συνέχισε την διατεταγμένη υπηρεσία του αρνούμενος να δεχτεί να εξετάσει ο ίδιος κάποια αίτηση άρσης ή αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Χ. Κορτέση, παραπέμποντας στην ουσία την επ' αυτού απόφαση σε "ανώτερα αρμόδια όργανα".

Μόλις την Τετάρτη 11/12, ο αντιεισαγγελέας εφετών Πειραιά Σοφουλάκης εξέδωσε πρόταση για παραπομπή της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Και εδώ, παρά τα εξόφθαλμα κενά, τις λογικές ακροβασίες και τις αλλοπρόσαλλες ερμηνείες των νόμων τους περί "ληστρικής κλοπής, "σωματικής βίας" κ.α., το διογκωμένο κατηγορητήριο παραμένει άθικτο για όλους-ες και το μπαλάκι πετιέται στο δικαστήριο, διατηρώντας την ομηρία των συντρόφων,-ισσών μας. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Χ. Κορτέση και πλέον καλείται να αποφασίσει επ’ αυτών ο πρόεδρος εφετών Πειραιά τις επόμενες μέρες. Να επισημάνουμε ότι στο σκεπτικό του αντιεισαγγελέα καταγράφονται 2 σημαντικά ζητήματα. Αφενός, καταγράφεται ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για την προφυλάκιση του Χ. Κορτέση επιχειρώντας μια "συντεταγμένη οπισθοχώρηση" των δικαστικών μηχανισμών από τις νομικές ακροβασίες των "υπερ-πρόθυμων" υπαλλήλων της. Αφετέρου, ο αντιεισαγγελέας Σοφουλάκης παραδέχεται το πασίδηλο: ότι η προηγούμενη καταδίκη του Χ.Κορτέση με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας δεν αποτελεί ομοειδή πράξη, ούτε αρκεί για να αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο για την προφυλάκιση του για την απόπειρα απαλλοτρίωσης προϊόντων αξίας 180 ευρώ από μια πολυεθνική. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι ο εσκεμμένος συσχετισμός της προηγούμενης καταδίκης του συντρόφου από τρομοδικείο με το σκεπτικό της προφυλάκισής του, βασίζεται ξεκάθαρα στην πολιτική σκοπιμότητα για τη φρονηματική δίωξη του συντρόφου και εξυπηρετεί μόνο αυτή.

Η άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Χ. Κορτέση και η παύση κάθε δίωξης στους συντρόφους-ισσες παραμένει πολιτικό επίδικο για τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης. Απέναντι στα διογκωμένα κατηγορητήρια, τις φρονηματικές διώξεις αγωνιστ(ρι)ών, την κατασταλτική στρατηγική απέναντι στους χώρους αγώνα και την τρομοκρατία κράτους και αφεντικών, η αλληλεγγύη ήταν και παραμένει το πολυτιμότερο όπλο μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Χ.ΚΟΡΤΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Συνέλευσης αναρχικών συλλογικοτήτων, συντρόφων/ισσων και αλληλέγγυωνγια την υπόθεση στα Leroy Merlin

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License