Γερμανία: Τρεις αναλήψεις ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις

Γκέτινγκεν: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών | Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε 3 φορτηγά της Thyssen Krupp | Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε Deutsche Telekom & Nissan

post image

Γερμανία, Γκέτινγκεν: Εμπρηστική επίθεση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών

Έμπρακτη αντίσταση ενάντια στις Υπηρεσίες των Απελάσεων

Τούτο δεν είναι για την ελευθερογνωμία!

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Εξωτερικών, Thomas de Maizière, επιστρέφει στο Göttingen. Θά ‘θελε να παρουσιάσει εδώ το βιβλίο του “Κυβερνητική”.

Το λάβαμε ως μια ευκαιρία να επιτεθούμε σ’ ένα κομμάτι του συστήματος που απεχθάνεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκπροσωπεί αυτό το πράγμα αυτοπροσώπως.

Άνθρωποι πεθαίνουν! Καθημερινά!

Είτε στη Μεσόγειο, εξαιτίας της ανύπαρκτης ή παρακωλυόμενης θαλάσσιας διάσωσης, είτε στα σύνορα της Ευρωπης-φρούριο, είτε από γερμανικά όπλα, που εδώ και καιρό προσφέρονται, υπό πλήρη εποπτεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όχι μόνο σε Τούρκους φασίστες, αλλά επίσης και σε στρατευμένους τζιχαντιστές, ή ακόμη και στο Ισλαμικό Κράτος. Είναι απολύτως ορθό να ισχυριστούμε πως “κάθε λογής πολιτική από πολιτικούς όπως ο Thomas de Maizière αποτελεί θανατοπολιτική!”

Κι όταν οι μετανάστ(ρι)ες καταφθάνουν στη Γερμανία, αντικρίζουν ένα σύστημα στεριωμένο στην καταπίεση, την καταστολή και τα βασανιστήρια. Σκοπός: ν’ απελαθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ανθρώπων όσο γίνεται πιο σύντομα.

Εδώ στο Göttingen, η Διεύθυνση Αλλοδαπών εμπλέκεται στις απελάσεις και πραγματοποιεί αστυνομικές εφόδους για να επιτεθεί σε σπίτια τη νύχτα και δίχως προειδοποίηση, ξεσηκώνει ανθρώπους απ’ τον ύπνο τους, τις ζωές και την ησυχία τους, για να τους πετάξει στη μιζέρια, την καταπίεση και τον θάνατο.

Την ίδια στιγμή, εγκληματοποιούνται οι άνθρωποι που δραπετεύουν και καταφθάνουν εδώ. Ο De Maizière είναι υπεύθυνος για την απαγόρευση Κουρδικών οργανώσεων και συμβόλων, όπως επίσης και αριστερών μιντιακών πλατφορμών. Αυτά λοιπόν για το ζήτημα της ελευθερογνωμίας.

Τούτο πρέπει να σταματήσει!

Δε θέλουμε να μιλήσουμε βαθύτερα για την πρακτική των ρατσιστικών και δολοφονικών απελάσεων απ’ την FRG δίχως να κάνουμε τίποτα, και καλούμε καθέναν και καθεμιά να συνεχίσει ν’ αντιτίθεται σ’ αυτό το απάνθρωπο σύστημα με όποιο μέσο κριθεί απαραίτητο.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών και οι υπαλληλίσκοι της αποτελούν μέρος του συστήματος αυτού, κι επιπροσθέτως βαρύνονται με προσωπική ευθύνη για τα πεπραγμένα τους. Σταματήστε να μεταχειρίζεστε τους ανθρώπους μ’ αυτόν τον ρατσιστικό κι απαξιωτικό τρόπο. Ειδάλλως θα υπάρξουν συνέπειες! Αντ’ αυτού, απλά παραιτηθείτε!

Με δεδομένο το μαρτύριο και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που πρέπει να υποστούν το καθεστώς της απέλασης, το λέμε ξεκάθαρα: μιλάμε σοβαρά!

Θα κάνουμε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο ώστε να δράσουμε αποτελεσματικά ενάντια σ’ αυτό το καθημερινό έγκλημα! Ακόμα κι αν χρειαστεί όλο μας το κουράγιο. Είναι μονόδρομος!

Μπουρλότο και φωτιά σε όλες τις υπηρεσίες απελάσεων!

Ελευθερία μετακίνησης για όλες και όλους!

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε 3 φορτηγά της Thyssen Krupp

Βερολίνο, 2 Δεκέμβρη 2019

Ο πόλεμος αρχινά εδώ – Να επιτεθούμε στις εταιρείες εξοπλισμού

Τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα, εισχωρήσαμε στα εδάφη της Thyssen Krupp στο Tempelhof του Βερολίνο, και πυρπολήσαμε τρία φορτηγά.

Η Thyssen Krupp είναι ενεργή κυρίως στην παραγωγή ατσαλιού. Με τη θυγατρική της, τη “Thyssen Krupp Marine Systems”, η εταιρεία εμπλέκεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία του πολέμου. Με την κατασκευή πολεμικών πλοίων, η εταιρεία κερδίζει μπόλικα δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα πλοία τους και τα υποβρύχιά τους εξάγονται σε όλον τον κόσμο, με έναν απ’ τους μεγαλύτερους πελάτες τους ν’ αποτελεί ο τουρκικός στρατός.

Η Γερμανία κι η Τουρκία αποτελούν συνεταίρους στην ανταλλαγή εξοπλισμού εδώ και πολλά χρόνια. Οι εξαγωγές στην Τουρκία βρίσκονται στα υψηλότερα ποσοστά τους εδώ και πιότερο από μια δεκαετία, το 1/3 των συνολικών μεταφορών γερμανικών όπλων ήδη μεταβαίνει στην Τουρκία. Η απαγόρευση, λοιπόν, της εξαγωγής όπλων, την οποία και επέβαλε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τον Οκτώβρη, δε βοηθά ιδιαιτέρως. Όλες οι προηγουμένως εγκριθείσες εξαγωγές μπορούν να συνεχίσουν, κι έτσι ο στρατός θα προμηθεύεται περαιτέρω με όπλα ως το τέλος της χρονιάς.

Καλωσορίζουμε την αύξηση των αντιμιλιταριστικών δράσεων αφότου το τουρκικό κράτος διεξήγαγε πόλεμο ενάντια στη Ροζάβα με γερμανικά όπλα. Μπορεί, όμως, να παρατηρηθεί και το ότι με την ελάττωση της μιντιακής κάλυψης του πολέμου στη Ροζάβα, ελαττώνεται κι η κάλυψη της συχνότητας των δράσεων εδώ.

Απ’ τη μία, θα θέλαμε να προσθέσουμε πως η Γερμανία έχει επίσης κηρύξει πόλεμο σε άλλες περιοχές εδώ και χρόνια, και πως η γερμανική βιομηχανία όπλων στηρίζει καθεστώτα σε όλον τον κόσμο. Η υποτιθέμενη απαγόρευση της εξαγωγής γερμανικών όπλων είναι απλώς ένα ακόμη σύννεφο καπνού για ‘μάς, το οποίο δεν πρόκειται να μας φωτίσει τον δρόμο. Στον πόλεμο της Υεμένης, για παράδειγμα, όλοι οι μετέχοντες στη σύγκρουση συνεχίζουν να προμηθεύονται όπλα, παρά τα βάσανα του πληθυσμού, που εδώ και χρόνια δε λένε να κοπάσουν. Η Σαουδική Αραβία, εναντίον της οποίας δρομολογείται ένα υποτιθέμενο πάγωμα, επίσης λαμβάνει όπλα απ’ τη γερμανική βιομηχανία. Οι απαγορεύσεις όπλων αμελούνται ή παρακάμπτονται με την κατασκευή “μόνο” μεμονωμένων μερών, και με τη μετέπειτα αποστολή τους στους Ευρωπαίους συνεταίρους ώστε να συμπληρωθεί εκεί το πλέγμα των οπλικών συστημάτων.

Απ’ την άλλη, το τουρκικό κράτος, όπως και άλλα έθνη-κράτη, αποφασίζουν πότε χωρά στη θανατηφόρα τους ατζέντα η επόμενη κλιμάκωση, ο επόμενος πόλεμος, η επόμενη εθνοκάθαρση, πότε φαίνεται καιροσκοπικό να κυρήξουν εκλογές, και πότε η μιντιακή κάλυψη πρέπει να επικεντρωθεί στον πόλεμο στη Συρία και τη Ροζάβα. Όμως, μια ριζοσπαστική αντιμιλιταριστική οπτική δε θά ‘πρεπε να εξαρτάται από τέτοιες αποφάσεις. Ειδάλλως, θα παραμείνουμε παγιδευμένες στην αντίδραση και θα υποβιβάσουμε τους εαυτούς μας σε υποστηρικτές των υπαρχουσών συνθηκών. Ο μιλιταρισμός, ο καπιταλισμός, η πατριαρχία κι ο ρατσισμός αποτελούν συνθήκες στις οποίες οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να επιτιθόμαστε.

Πρέπει να λάβουμε στα ίδια μας τα χέρια την ευθύνη του αφοπλισμού, και ό,τι καταστρέφουμε εδώ μπορεί ν’ αποτρέψει τη ζημιά κάπου αλλού. Οι κατασκευαστές όπλων κι οι προμηθευτές εδώ δεν πρέπει να βαυκαλίζονται με την ασφάλειά τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους επιτεθούμε. Καλοδεχούμενη μια πληθώρα μεθόδων. Είτε το άμεσο σαμποτάζ, είτε οι αποκλεισμοί εταιρειών όπλων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τους τελευταίους μήνες, είτε το έργο της αντι-πληροφόρησης και της κοινωνικής συσχέτισης, όπως λειτουργούσε η καμπάνια “Disarm Rheinmetall” εδώ και κάποιον καιρό.

Στέλνουμε αλληλέγγυους χαιρετισμούς στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, των οποίων η δίκη πιθανότατα να ξεκινήσει φέτος, και στον Loic, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος για πάνω από έναν χρόνο στο Αμβούργο.

Μπουρλότο και φωτιά στις φυλακές και στους κατασκευαστές όπλων.

DIY αφοπλισμοί

Πηγή: AnarchistWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε Deutsche Telekom & Nissan

Επίθεση στην Deutsche Telekom και τη Nissan: Απ’ το Βερολίνο ως την Ελλάδα και Παγκόσμια – Μπουρλότο και Φωτιά στο Κράτος, το Κεφάλαιο και τα Αφεντικά!

Τις πρωινές ώρες της 13ης Δεκέμβρη πυρπολήσαμε πέντε εταιρικά οχήματα και μία κεραία αναμεταδόσεων στις εγκαταστάσεις της Deutsche Telekom στην οδό Hannemannstraße στο Britz του Βερολίνο, όπως επίσης και δύο οχήματα μπροστά απ’ την αντιπροσωπεία της Nissan στην οδό Gärtnerstraße στο Alt-Hohenschönhausen του Βερολίνο.

Οι επιθέσεις μας στόχευαν σε δύο εταιρείες οι οποίες παγκοσμίως εμπλέκονται στη διαφύλαξη της εξουσιαστικής νόρμας, και στον πλουτισμό απ’ αυτό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, όπου η παρούσα κυβέρνηση απειλεί με εκκένωση όλα τα κατειλημμένα κτίρια και τα κοινωνικά κέντρα, και όπου όλοι κι όλες όσες δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους ν’ αφεθούν στη νεοφιλελεύθερη κανονικότητα υπόκεινται σε μαζικές επιθέσεις απ’ το κράτος:

→ Στην Deutsche Telekom, ως τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, η οποία, κερδοσκοπώντας απ’ την κρίση, αγόρασε μέρη της πρώην κρατικής εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε. (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας), και τώρα είναι μέτοχος κατά 45%. Με τη θυγατρική της, T-Systems, η Deutsche Telekom αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στις υπηρεσίες ασφάλειας, στη βιομηχανία και στον ενεργειακό κλάδο.

→ Στη Nissan, ως μια εταιρεία που προμηθεύει τις ελληνικές κατασταλτικές αρχές. Τον Ιούνη του 2019, με τέσσερα Nissan Qashqai Diesel 4×4 και με δύο Nissan Navara για τη Δ.Ε.Ε. (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών), όπως επίσης και με ένα Nissan NV400 για τα Μ.Α.Τ. (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), τα οποία παραχωρήθηκαν επίσημα στους μπάτσους μπροστά απ’ την ακαδημία τους στην Αμυγδαλέζα, στα βόρεια της Αθήνας.

Επιλέξαμε τη στιγμή αυτή, επειδή ήταν τον Δεκέμβρη του 2008 όταν η δολοφονία του Αλέξη απ’ τον μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια, στην Αθήνα, πυροδότησε μια κοινωνική εξέγερση η οποία συνοδεύτηκε από πληθώρα επιθέσεων διεθνώς στα σύμβολα του κράτους και του κεφαλαίου, και στους δολοφονικούς τους αξιωματούχους.

11 χρόνια αργότερα, οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν βελτιωθεί, ούτε εδώ, ούτε εκεί. Αντιθέτως, ο κοινωνικός πόλεμος εντείνεται παγκοσμίως. Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχίζει να βαθαίνει. Η θριαμβευτική επέλαση του νεοφιλελευθερισμού παράγει μια μάζα ανθρώπων αποκλεισμένων, στους οποίους στερείται η δυνατότητα κοινωνικής συμμετοχής. Αποβληθέντες κι απορριφθέντες στα συντρίμμια της μητρόπολης ή στις φτωχογειτονιές, αποτελούν ανακηρυγμένους εχθρούς, οι οποίοι θά ‘πρεπε να παρακολουθούνται και να καταπιέζονται. Τείχη και κάγκελα, ιδιωτικές υπηρεσίες security, έξυπνες κάμερες και υψηλά εξοπλισμένες αστυνομικές μονάδες, είναι η σαφέστερη έκφανση μιας ολοένα και πιο στρατιωτικοποιούμενης περιοχής, στην οποία, με το προσωπείο της ασφάλειας, εκτυλίσσεται ο πόλεμος ενάντια στους εξαθλιωμένους.

Οι νέες τεχνολογίες κι η επακόλουθη ψηφιακή πρόσβαση στις ζωές μας, επιτρέπουν νέες και πιο διακριτικές τεχνικές διακυβέρνησης. Χιλιάδες επί χιλιάδων δεδομένων που παράγονται καθημερινά, προορίζονται να καταστήσουν κάθε δραστηριότητα μετρησιμη κι ελέγξιμη. Με την Προληπτική Πολιτική, δημιουργήθηκε ο διορατικός μπάτσος, ένα εργαλείο που ταξινομεί τους ανθρώπους σύμφωνα με στερεότυπα και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, κατασκευάζει τους εγκληματίες του μέλλοντος. Τέτοιες τεχνολογίες εγκολπώνονται στην αναδιάρθρωση των πόλεων ως Έξυπνες Πόλεις, για την υλοποίηση της οποίας, εταιρείες όπως η Deutsche Telekom εργάζονται συνεχώς με projects υποδομών 5G ή με συστήματα έξυπνης κίνησης, φανάρια, διαχείριση απορριμμάτων και πολλά περισσότερα. Όμως, αυτό επ’ ουδενί δεν αποσκοπεί στο να οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή για όλες κι όλους, μα να ωθήσει σε μιαν ολοκληρωτική ιδέα γενικευμένης επιτήρησης της πόλης και του πληθυσμού της μέσω πρακτικών λύσεων.

Η τεχνολογική επίθεση είναι τόσο επιτυχημένη διότι οι άντρωποι είναι στην πραγματικότητα κοινοτικά όντα. Μέρος της νεοφιλελεύθερης ατζέντας ήταν και είναι η καταστρατήγηση τούτης ακριβώς της κοινοτικής ιδιότητας ώστε να την ανασυναρμολογήσουν σύμφωνα με τη γραμμή της αγοράς μέσω της ψηφιακής κυριαρχίας. Υπό τον φόβο του αποκλεισμού, ακόμη και της εγκληματοποίησης, και μπρος στις υποτιθέμενες χαρές που έχει να μας προσφέρει η Ψηφιακή Πραγματικότητα, εμείς οι ίδιες υφαίνουμε το δίχτυ που μας εγκλείει. Το καθεστώς απομόνωσης στις πόλεις ή ο παραγκωνισμός των αγροτικών κοινοτήτων οδηγεί πολλούς στα χέρια της κατασκευασμένης εθνικής κοινότητας, και, κατά συνέπεια, κόμματα όπως το AfD έχουν μαζικές εισροές ακολούθων. Το να πολεμήσουμε την άνοδο του φασισμού με το να μπολιάζουμε τις ιδέες της αλληλεγγύης και της κοινότητας στους κοινωνικούς αγώνες, αποτελεί λοιπόν σίγουρα καθήκον για τους καιρούς που έπονται.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες αυτή τη στιγμή, η καταλυθείσα αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα άνοδο του δεξιού συντηρητικού καθεστώτος. Η προηγούμενη φάση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θά ‘πρεπε να έχει καταδείξει με σαφήνεια προς όσους αμφέβαλλαν πως η συμμετοχή στην εξουσία πρέπει να συμβαδίζει πλήρως με τις συνθήκες των καπιταλιστικών περιορισμών, και πως καμιά απελευθερωτική προσπάθεια δε δύναται να ορθοποδήσει με όρους δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού. Το να κατονομάζουμε τούτες τις αντιφάσεις, το να απορρίπτουμε κάθε είδους κυριαρχία από άλλους, το να μη συμβιβαζόμαστε και να μην αναγνωρίζουμε την εξουσία ενός συστήματος εχθρικού, αποτελούν μέρος των αναρχικών ιδεών.

Νιώθουμε πως συνδεόμαστε με τις εξεγερμένες παγκοσμίως, που βρίσκονται προς το παρόν σε διάφορα σημεία του κόσμου, ειδικά εκεί όπου ούτε κατ’ ελάχιστο δεν ευδοκιμεί το κρατικό-κοινωνικό αλισβερίσι, μ’ εκείνες που ωθούν τις σπίθες της αντίστασης ν’ αναπτυχθούν στην εκτενή φλόγα του κοινωνικού ξεσηκωμού. Ενώ στην Αθήνα οι αυτο-οργανωμένες κι επαναστατικές δομές βρίσκονται υπό υπεράσπιση, και το κράτος και το κεφάλαιο υπό επίθεση, την ίδια μάχη διεξάγουμε κι εδώ, όπου στοχεύουμε τους κερδοσκόπους της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Το πράττουμε με τη συνείδηση πως οι υποδομές και η ροή των αγαθών αποτελούν δομικά συστατικά της. Στέλνουμε τους πύρινους χαιρετισμούς μας ιδιαιτέρως σ’ όσες κι όσους παλεύουν ενάντια στον καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως επίσης και σ’ όλους εκείνους τους ανθρώπους που, παγκοσμίως, εξεγείρονται ενάντια στην εξουσία, που βρίσκονται στη φυλακή γι’ αυτό, ή που έπρεπε να βγουν στην παρανομία.

Αναρχικές/οί

Πηγή: AnarchistsWorldWide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License