Εξέγερση μεταναστών στη Σάμο

Μαζική διαμαρτυρία των μεταναστών στο ΚΥΤ Σάμου σήμερα (19/12) το πρωί. Η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο που οδηγεί στο Βαθύ και απάντησε με ρίψη χημικών.

post image

Περίπου 300 μετανάστες ξεκίνησαν διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους και την κατάταση στο νησί μέχρι την κύρια πύλη του ΚΥΤ φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια κατέβηκαν στην κάτω είσοδο (που ενώνει το hotspot με το Βαθύ) και έκλεισαν τον δρόμο. Αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να συνεχίσουν προς την πόλη, που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα παρακάτω.

Οι μετανάστες απάντησαν καίγοντας χημικές τουαλέτες, δημιουργώντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες στην αστυνομία. Υπήρξε χρήση χημικών. 

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αποφάσισε την παύση μαθημάτων στα γύρω δημοτικά σχολεία και νηπειαγωγεία λόγω της έντονης μυρωδιάς από τα χημικά στον αέρα.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους μετανάστες!

"Ποτέ δεν θα παραδεχτούν στα δελτία ειδήσεων, πως η πράξη να επιτεθούμε, ήταν η ύστατη προσπάθειά μας να παραμείνουμε άνθρωποι." - Αγώνας ενάντια στη λήθη, τελευταίο φύλλο της Άπατρις (https://apatris.info/agonas-enantia-sti-lithi/)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License