"Κάτω απ' το λιθόστρωτο, οργανικοί διανοούμενοι", Negative Reviews

Η «αδιάσειστη» εγκυρότητα της ταξινόμησης, ως μέρους ενός δείγματος της κοινωνικά καθαγιασμένης ακαδημαϊκής παραγωγής λόγου, παρουσιάζει την κατηγορία του αναρχικού ως παράλληλη εκείνης του πολίτη, του φοιτητή, του μαθητή, του συνδικαλιστή. Υπό αυτό το πρίσμα, η ακαδημία ενέχει ρόλο αναδρομικής μηχανής λόγου, καθώς ανασυγκροτεί κοινωνικά υποκείμενα και ταυτότητες, αναπλάθει τη χωρικότητα και τη χρονικότητα του μητροπολιτικού πεδίου και κατανέμει, αναδιαρθρωμένες, τις κοινωνικές σχέσεις εντός του. Παράγει λόγο για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στο πλαίσιο του οποίου και υπό το κράτος της ακλόνητης ιερότητάς της στο νεωτερικό συλλογικό φαντασιακό, τα υποκείμενα απο-υποστασιοποιούνται, από-υλικοποιούνται και μετατρέπονται σε εύπλαστες αφαιρέσεις, ευεπίφορες προς κάθε είδους διαχείριση. Η συγκεκριμένη έρευνα και άλλες σαν αυτή, παράγουν αποτελέσματα σε δύο κρίσιμα επίπεδα: πρώτον, επιτελούν ένα είδος δευτερογενούς επεξεργασίας της ιδεολογικής πρώτης ύλης που παράγεται από το κράτος, ιδιαίτερα από τους μπάτσους και τους εκάστοτε πολιτικούς προϊσταμένους τους, και τα μίντια και, δεύτερον, συστηματοποιούν και κανονικοποιούν, αλλά πολύ περισσότερο, αποσπούν από το πολιτικό πλαίσιο λόγου που τις παρήγαγε και τις τοποθετούν σε ένα μεταφυσικό χώρο, υπερ-κοινωνικό, τις προκείμενες της αντεγκληματικής και αντιτρομοκρατικής πολιτικής. απόσπασμα από το κείμενο

post image

Το παρόν κείμενο γράφτηκε για να αποτελέσει μια απόπειρα κριτικής στην αρχιτεκτονική και τα πορίσματα της έρευνας των Λ. Ρόρη και Β. Γεωργιάδου, “Policy Brief for the Hellenic Observatory Research Grant. Low-intensity violence in crisis-ridden Greece: evidence from the far right and the far left” που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ, με τη συμμετοχή του πολιτικού προϊσταμένου των μπάτσων Μ. Χρυσοχοΐδη. Αποτελεί, επίσης, μια προσπάθεια σύνδεσης της εν λόγω έρευνας με τις αντεγκληματικές και αντιτρομοκρατικές πολιτικές.

Δημοσιεύεται ηλεκτρονικά, υπό μορφή μπροσούρας, τον Ιανουάριο του 2020. Ενθαρρύνεται η πρωτοβουλιακή της εκτύπωση με την παράκληση οποιοδήποτε αντίτιμο, σε περίπτωση διάθεσης φυσικών αντιτύπων, να στοχεύει αποκλειστικά στην κάλυψη των εξόδων της εκτύπωσης.

Η αναπαραγωγή του περιεχομένου του κειμένου είναι ελεύθερη για σκοπούς που αφορούν το φάσμα της αναρχικής σκέψης και πρακτικής. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την αναφορά στην πηγή.

 

Negative Reviews

εργαστήριο για τη μελέτη της ανατομίας της μηχανής

 

mail επικοινωνίας:negative-reviews(AT)riseup.net

 

Περιεχόμενα

 

Κάτω απ’ το λιθόστρωτο, οργανικοί διανοούμενοι σελ.6

Η έρευνα ως πολιτικό κείμενο σελ.9

Παρατηρήσεις πάνω στις παρατηρήσεις: η αντιτρομοκρατική πολιτική πίσω απ’ την έρευνα σελ.36

Η τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη και τα αντι-αναρχικά συνέδρια σελ.54

Παράρτημα σελ.67

Βιβλιογραφία σελ.69

 

Επισυνάπτεται το αρχείο PDF.

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License