Το βράδυ στις 02/01 επιλέξαμε να επιτεθούμε με πέτρες και μπογιές στα γραφεία της Χ.Α. στην πόλη του Κιλκίς με αποτέλεσμα σπασμένα παράθυρα στην πρόσοψη των γραφείων καθώς και μια καλλιτεχνική πινελιά στην ταμπέλα. Ο λόγος που επιλέξαμε τον συγκεκριμένο στόχο είναι για να υπενθυμίσουμε στους φασίστες αλλά και στην τοπική κοινωνία ότι δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή την αθλιότητα του φασισμού. Σε μια περίοδο που η Τ.Ο. της Χ.Α. βρίσκει σημαντική αποδοχή από μεγάλο κομμάτι της πόλης του Κιλκίς, τη στιγμή που μετανάστες και μετανάστριες δέχονται επιθέσεις, εξοντώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα σύνορα από το κράτος και περιθωριοποιούνται, το μόνο που αναλογεί σαν απάντηση από μέρους μας είναι ο διαρκής αντιφασιστικός αγώνας. 

Ο σύγχρονος φασισμός που βιώνουμε είναι συνολικότερος. Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μία fast track διαδικασία ολοκληρωτισμού από το ακροδεξιό κράτος. Οι τωρινοί διαχειριστές του, με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, θέλουν μέσα σε λίγο διάστημα θητείας οι υπήκοοι να σκύβουν το κεφάλι στη διαρκή υποτίμησή τους. Ψηφίζονται πολυνομοσχέδια, νόμοι που αφορούν τον ποινικό κώδικα, καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των φυλακισμένων καθώς επίσης και εργασιακά κεκτημένα ενώ παράλληλα η πολιτική ελίτ συνεργάζεται με τα ντόπια αφεντικά για τη λεηλασία της φύσης. Μαζί με όλα αυτά, ο ακροδεξιός βραχίονας του κράτους και τα πρόσωπα που τον συναπαρτίζουν, συνεισφέρει στην ξενοφοβική και απολυταρχική πολιτική.

Ενώ εντείνονται οι διακρατικοί ανταγωνισμοί στα σύνορα, οι φασίστες είναι οι πλέον χρήσιμοι. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Νιώθουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή με το ελληνικό κράτος να παίζει διπλωματικά παιχνίδια, να συνάπτει στρατιωτικές συμφωνίες, να χρησιμοποιεί στρατιωτικές βάσεις και να αγοράζει εξοπλισμό. Την ίδια στιγμή, τόσο τα μίντια όσο και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι ντοπάρουν τις συνειδήσεις με ένα φιλοπολεμικό κλίμα προετοιμάζοντας το έδαφος για κοινωνική αποδοχή του πολέμου. Οι φασίστες της Χ.Α. συμμετέχοντας σε πανηγύρια τύπου "Μακεδονικά συλλαλητήρια" οργανώνουν όλο εκείνο το σάπιο κοινωνικό σύνολο που βρίσκει τον εχθρό στους "ξένους", στους "άλλους" και όχι στα αφεντικά και το κεφάλαιο που είναι υπεύθυνα για την υποτίμηση, τη φτώχεια, το περιθώριο.

Από την πλευρά μας ο εχθρός βρίσκεται στις τράπεζες και τα υπουργεία. Είναι αυτοί που αποφασίζουν για περικοπές μισθών και συντάξεων, είναι αυτοί που κλείνουν το μάτι στα αφεντικά να διαχειρίζονται τις εργαζόμενες σαν σκουπίδια. Το βλέπουμε στην πράξη : μαύρη εργασία, επιδόματα, δώρα και άδειες που δεν δίνονται, δουλειά την κυριακή, λευκές νύχτες. Το ζήτημα είναι ταξικό και μέσα σε όλη αυτή τη συνθήκη οι μετανάστες είναι τα αδέρφια μας που βιώνουν την χειρότερη υποτίμηση που αποτυπώνεται από τις επιλογές των αφεντικών. Για πολλές δεκαετίες είναι τα φθηνά εργατικά χέρια, είναι οι αόρατοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι φασίστες με το χάιδεμα των αυτιών που τους κάνει το δικαστικό σύστημα έρχονται για να χρησιμοποιηθούν σαν χρήσιμο εργαλείο αποπροσανατολισμού και επίθεσης στους από τα κάτω. Βέβαια, ως αναρχικοί και αναρχικές ούτε περιμέναμε ούτε θα ζητάγαμε κάτι διαφορετικό από την αστική δικαιοσύνη.

Σε μια εποχή που τα αφεντικά θέλουν να κυριαρχήσει ο μιλιταρισμός, η κτηνωδία και ο φασισμός, καταλήψεις και χώροι αλληλεγγύης δέχονται επιθέσεις. Η ολοένα εντεινόμενη μπατσοκρατία και η βία ενάντια σε χώρους του αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία και έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της κρατικής διαχείρισης. Καλούμε όλη τη νεολαία του Κιλκίς που έχει συναίσθηση και αντιφασιστικές ευαισθησίες να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Αλάνια που την βγάζουν στις γειτονίες, φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι και άνεργες, μετανάστες και μετανάστριες, όλοι εμείς που έχουμε έναν κοινό κώδικα να μην αφήσουμε τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό στο απυρόβλητο.

Η ενέργεια αφιερώνεται ολόψυχα σε όλες εκείνες τις μετανάστριες και τους μετανάστες που χτυπήθηκαν ή και δολοφονήθηκαν από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. , που εκδιώθηκαν από τις καταλήψεις, που προσπαθούν να επιβιώσουν στις άθλιες συνθήκες των στρατόπεδων κράτησης, σε αυτούς που εξεγέρθηκαν στη Μόρια,τη Σάμο και αλλού.

αναρχικοί/αναρχικές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License